מלני רותקווסקי היא מיקרוביולוגית, אימונולוגית וחוקרת סרטן מטעם אוניברסיטת וירג'יניה והיא חלק מהחוקרים במחקר הבא שפורסם במאי 19 בכתב העת ACR – american association for cancer research. במחקר הם רצו לבדוק מדוע אצל נשים עם HR+ (חיוביות לקולטני הורמונים) המהוות 65% מחולות סרטן השד, יש יותר מקרים של גרורות. אז לקחו עכברים ונתנו להם אנטיביוטיקה כרונית והם ראו שנוצר מצב דלקתי שמהווה מצע טוב יותר להתנתקות של תאי סרטן, זליגה למחזור הדם ומשם לאיברים עשירים ברצפטורים של אסטרוגן לדוגמה ריאות.
מלני מסבירה כי חיזוי אם סרטן כזה יתפשט מעבר לשד לחלקים אחרים בגוף (תהליך שנקרא גרורות) הוא אתגר מרכזי בתחום, והוא מונע בעיקר על ידי מאפיינים קליניים בזמן האבחנה. גרורות מוקדמות מושפעות ממגוון גורמים לאחד מהם יש רמה גבוהה של תאים [חיסוניים] הנקראים מקרופאגים שנמצאים ברקמה. כמו כן היו גם מחקרים שהוכיחו כי כמויות מוגברות של קולגן החלבון המבני ברקמה ובגידול מביאים גם הם לעלייה בגרורות סרטן השד.
במחקר הנוכחי קיום מיקרוביום לא בריא לפני סרטן השד עלה על שניהם, וההשפעה הייתה חזקה ומתמשכת. כלומר הם עשויים להיות מנבאים מוקדמים לסרטן שד פולשני או גרורתי.
"Having an unhealthy microbiome prior to breast cancer increased both"
https://newsroom.uvahealth.com/2019/06/10/unhealthy-gut-promotes-spread-of-breast-cancer-study-finds/
כאשר המיקרוביום פגוע ישנה עליה בשכיחות 2 הפקטורים הנ"ל!
אתם הבנתם מה המחקר הזה אומר?
אנטיביוטיקה — פגיעה במיקרוביום — עליה בסיכון לגרורות
כמובן שרופא יגיד שכשצריך אנטיביוטיקה במקרים של סרטן שד עקב זיהום, הממצאים של המחקר הזה לא אמורים לבטל את חשיבות האנטיביוטיקה – האמנם?
בפוסט קודם בנושא גרורות דיברתי יותר על הכבד ועל הסיבה שאצלו יש יותר סיכון לגרורות. גם שם זה היה קשור לדלקת, אם כי במנגנון אחר, למי שפספס כדאי לקרוא גם אותו, כי יש בו גם מחקרים לגבי רכיבים שיודעים להוריד סיכון לגרורות וגם לעזור בטיפול בסרטן עצמו. וזה נכון גם לסרטן שד וגרורות לריאות.
מחקר מינואר 23 בג'ורנל nature מאויניברסיטת Iowa בחן גם הוא את הרכב החיידקים אצל חולי סרטן השד מול נשים בריאות.
המחקר מצא כי בהשוואה לנשים בריאות, המשתתפות שעברו סרטן שד היו פחות סוגים של חיידקי מעיים המפרקים פחמימות שמקורן בצמח. החיידקים הופכים את הפחמימות למולקולות מועילות הנקראות חומצות שומן קצרות שרשרת, כמו פרופיונאט ובוטיראט, הממלאות תפקיד מכריע בשמירה על בריאות המעיים והורדת רמות הדלקת בגוף.
איך שומרים על מיקרוביום מגוון ובריא?
תזונה מגוונת מבוססת צומח[1] (כל הצבעים, כל הטעמים, כל המרקמים), כל המשפחות (פירות וירקות עם קליפה, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שקדים, זרעים ונבטים ומונבטים) וגם בתוך המשפחות לגוון לדוגמה: ירוקים זה לא רק חסה ופטרוזיליה. זה גם מנגולד, רוקט, רוקולה, תרד, סלרי, בזיליקום, נענע ועוד ועוד. עדשים זה גם ירוק, צהוב, כתום, חום, שחור, קטניות יש עשרות סוגים. כאשר יש סייג אחד. מה שלא עושה טוב. מורידים!
דרכים נוספות לקבל לחיזוק החיידקים הטובים: סיבים תזונתיים, עמילנים עמידים ומזון מותסס: כרוב כבוש (sauerkraut)[1], קימצ'י (קוראני), טמפה (אינדונזי), נאטו ומיסו (יפני), משקה קומבוצ'ה. וכמובן התססת פירות וירקות ביתית. והמדריך הבא לדעתי הוא השלם ביותר חלק 1, חלק 2. ישנה גם הדרכה דרך סרטונים אחרי הרשמה כאן.
במקביל להמנע ממגע וצריכה של:
תרופות המשנות לרעה את הרכב המיקרוביום במיוחד אנטיביוטיקה, אבל גם נוגדות חומציות (PPI), מטפורמין, לקסטיבים, תרופות נוגדות דיכאון (SSRI), סטרואידים ונוגדי דלקת שאינם סטרואידים.
חומרי חיטוי (אנטיבקטריאליים) המכילים למשל טריקלוזן.
תכשירים המכילים משבשי אותות אנדוקריניים כגון פתלאטים ו'חומרים אורגניים מופלרים, PFAS, BPA, מעכבי בעירה, מזונות מרוססים[2][3] ואולי במיוחד גלייפוסט. וגם פלסטיק.
מזון מעובד[2][3][4][5]/ ומזון מסוכר.
לפוסט המרכז על סרטן השד היכנסו
היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.
מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים
כתיבת תגובה