מיקרוביום - פרוביוטיקה·סיבים תזונתיים·סרוטונין·סרטן ומניעה

סרוטונין והקשרו למיקרוביום

אם ישאלו אתכם מה משמעות המילה סרוטונין בשבילכם, התשובה לרוב תהיה קשורה לשיפור מצב הרוח, כי סרוטונין הוא מוליך עצבי (נוירוטרנסמיטור), שנוצר בתאי העצב שבגזע המוח.
אבל לא כולם יודעים שהרוב המוחלט (מעל 90%) של הסרוטונין מיוצר בכלל באנדותל שבמעיים בתאים שנקראים (EC (Enterochromaffin.
זו הסיבה לתופעה שנקראת "פרפרים בבטן", כאשר ישנה התרגשות גדולה או חרדה או פחד קיומי אחר.
הסרוטונין במעי משפיע בין היתר גם על הפריסטלטיקה (תנועתיות), כך שחסר שלו יכול לגרום לעצירות (מעיים עצלות), ועודף שלו לשלשולים שמכילים גם מזון לא מעוכל.
אצל אדם בריא הסרוטונין העודף מופרש החוצה, ובמקרה שלא, וזה קיים לאורך זמן, זה עלול לגרום למעי מודלק לדוגמה קרוהן וקוליטיס, מהן הסיכון לסרטן המעי גם עולה.

כמו שהדופמין עליו כתבתי כאן מושפע מהמיקרוביום בצורה מסוימת, כך גם הסרוטונין במעי מושפע מהם. הם מייצרים מטבוליטים שמעודדים את הפרשת הסרוטונין מתאי EC שבאנדותל.
https://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674(15)00248-2…

עכשיו אני מעוניין לקשר את הנושא הזה גם לסיבים תזונתיים שידועים בהשפעות הבריאותיות בגופנו. לרבות פעילות מעי סדירה, תחושת שובע, איזון רמות סוכר, שומנים וכולסטרול, מניעת סרטן המעי וגם מהווים חומר גלם למיקרוביום ביצור ויטמינים ורכיבים אחרים שמשפיעם גם על מערכות אחרות בגוף.

במחקר הבא שפורסם באפריל 2019 בג'ורנל הרפואי The American Journal of Clinical Nutrition בדקו תוספת של סיבים שמקורם בחיטה ובשיפון, הן על בני אדם והן על עכברים, מצאו שאותם סיבים במיוחד אלה של השיפון, גרמו לירידה של סרוטונין בפלזמה.
https://academic.oup.com/…/advance-article-abstract/doi/10.…

מה המשמעות של כל זה?
החשיבות האדירה של התזונה המכילה סיבים תזונתיים לבין התפקוד התקין של חיידקי המעי בהגנה על הגוף שלנו מפני דלקות במעיים, ובכך מניעת אחד הסרטנים הנפוצים ביותר בעולם המערבי, ממנו גם אחוזי תמותה גבוהים.

איך שומרים על מיקרוביום מגוון ובריא?
תזונה מגוונת מבוססת צומח (כל הצבעים, כל הטעמים, כל המרקמים), כל המשפחות (פירות וירקות עם קליפה, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שקדים, זרעים ונבטים) וגם בתוך המשפחות לגוון לדוגמה: ירוקים זה לא רק חסה ופטרוזיליה… זה גם מנגולד, רוקט, רוקולה, תרד, סלרי, בזיליקום, נענע ועוד ועוד… עדשים זה גם ירוק, צהוב, כתום, חום, שחור, קטניות יש עשרות סוגים…כאשר יש סייג אחד… מה שלא עושה טוב… מורידים! 
ולהמנע ממגע וצריכה של:
הרבה מאוד תרופות משנות לרעה את הרכב המיקרוביום ובמיוחד אנטיביוטיקה.
השילוב של תרופות עם חשיפה לתעשיות מזהמות הוא המקור לכל הסיבוכים והמוות
מונסנטו – גלייפוסט – מיקרוביום
מיקרוביום פתלאטים ו'חומרים אורגניים מופלרים' (PFASs)
תרכובות משבשות מערכת אנדוקרינולוגית (EDC's) – והקשר לסיבוכים של מחלות זיהומיות לרבות קוביד-19
מזון מעובד [2][3][4][5]/ מסוכר

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s