במחקר שפורסם בג'ורנל הרפואי JBC במרץ 2019. בדקו את השילוב של 2 חומרים:
האחד EGCG (המרכיב המפורסם ביותר בתה הירוק), שהזכרתי אותו כבר כמה פעמים בכמה הקשרים, ניתן לצפות בהם כאן
החומר השני נקרא חומצה פרולית (Ferulic acid). רכיב זה נמצא לרוב בחלק החיצוני של הזרע או הקליפה, והוא נותן את המרקם הנוקשה, כלומר ככל שיש ממנו יותר כך המרקם יהיה קשה יותר. הוא נמצא למשל בפשתן, גזר, סלרי ועשבי תבלין מסוימים, חיטה מלאה, שיבולת שועל מלאה, בוטנים, קקאו, פירות יבשים ועוד. לעוד מקורות שיש חומצה פרולית ניתן לצפות בלינק הבא:
http://phenol-explorer.eu/contents/polyphenol/459
הרכיב הזה ידוע כבעל השפעה נוגדת חמצון, נוגדת אלרגיה, הגנה על הכבד, סיוע לסוכרת, אנטי סרטני, אנטי דלקתי, אנטי וירלי ואנטי חיידקי.
משתמשים בו גם בתעשיית הקוסמטיקה כרכיב אנטי אייג'ינג ומונע נזקי קרינת שמש. לסקירה כללית עליו ניתן להכנס למאמר הרפואי הבא:
https://www.sciencedirect.com/…/artic…/pii/S2215017X14000368
אז מה נמצא לגבי השילוב (יותר מאשר כל אחד בנפרד)?
החוקרים הקצו באופן אקראי 32 עכברים עם תסמינים דמויי אלצהיימר לאחת מארבע קבוצות עם מספר שווה של זכרים ונקבות. לשם השוואה, כל קבוצה כללה גם מספר שווה של עכברים בריאים. במשך שלושה חודשים, העכברים צרכו שילוב של EGCG ו-FA, או EGCG או FA בלבד, או פלצבו. המינון היה 30 מיליגרם לק"ג משקל גוף – מינון נסבל היטב על ידי בני אדם ונצרך בקלות כחלק מתזונה בריאה.
לפני ואחרי הדיאטה המיוחדת של שלושה חודשים, נמדענים העבירו את העכברים דרך סוללת בדיקות נוירופסיכולוגיות המקבילות בערך למבחני החשיבה והזיכרון שמעריכים דמנציה בבני אדם. ראוי לציון מיוחד היה מבוך בצורת Y, שבודק את זיכרון העבודה המרחבי של עכבר – מיומנות שבני אדם משתמשים בה כדי למצוא את דרכם החוצה מבניין.
החוקרים מסבירים שעכברים בריאים חוקרים באופן אינסטינקטיבי כל זרוע של מבוך ה-Y, מחפשים מזון או נתיב לברוח ונכנסים לשלוש הזרועות ברצף לעתים קרובות יותר מאשר במקרה בלבד. עכברים לקויים אינם יכולים לעשות זאת כמו עמיתיהם הבריאים בנפשם.
"לאחר שלושה חודשים, טיפול משולב שיקם לחלוטין את זיכרון העבודה המרחבי ועכברי האלצהיימר הפגינו טוב בדיוק כמו עכברי ההשוואה הבריאים"
החוקרים חושבים שמנגנון אחד המסביר את מה שראו, הוא יכולתם של החומרים למנוע מחלבונים מקדימים של עמילואיד להתפרק לחלבונים הקטנים יותר הנקראים עמילואיד בטא ששוקעים בכלי הדם של קליפת המוח וקרומי המוח ובסופו של דבר מצמצמים את המוח של חולי אלצהיימר. בנוסף, נראה שהתרכובות מפחיתות דלקת עצבית ולחץ חמצוני במוח – היבטים מרכזיים של פתולוגיה של אלצהיימר בבני אדם.
https://international.usc.edu/diet-reverses-alzheimers-like-symptoms-in-lab-model/
החוקרים מסכמים:
"לא צריך לחכות 10-12 שנים עד לייצור של תרופה. ניתן להתחיל כבר מעכשיו להוסיף את המרכיבים האלה לתזונה היומית"
ואני אומר: "צודקים 100% !"
מי שהסתכל ברשימה המלאה של ח' פרולית ראה שישנם עוד כמה צמחי תבלין, שניתן לאכול אותם ואף להוסיף לחליטה עם התה הירוק כמו מרווה, טימין, אורגנו ורוזמרין. מרגיש לי כמו תערובת לחליטה מדהימה.
היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.
מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים
כתיבת תגובה