כולין – ממשפחת ויטמיני בי.
מיוצר מעט על ידי הכבד, את את רובו צורכים במזון, בין היתר מלציטין המופק מסויה, יש אותו גם בכרובית, פטריות שיטקי, בפיסטוקים, קשיו ושקדים, עלי סלק, אספרגוס, כרוב ניצנים ובוקצ'וי. ויש אותו כמובן במזונות מהחי (אולי בכמויות גבוהות מדי).
זהו מרכיב מזון הכרחי לגופנו.
- הוא משמש כאבן בניין לפוספוליפידים, חומרים הבונים את התאים שלנו ומאפשרים את שלמותם ואת תפקודם התקין.
- בעל חשיבות רבה לתפקוד תקין של מערכת העצבים משום שהוא חומר המוצא לאצטילכולין (נוירוטרנסמיטר).
- נחוץ לתפקוד תקין של השרירים.
אבל היום אני רוצה לשים פוקוס בנושא שהוא די מטריד את העולם היום באוכלוסיה המבוגרת.
אלצהיימר – ניוון איטי של תאי המוח. אחת המחלות השכיחות בעולם המערבי שגורמות למוות והמון תסכול הן של הסובל והן של המשפחה.
מחקר שפורסם בינואר 2019 בג'ורנל הרפואי Molecular Psychiatry מצאו 2 מנגנונים שהכולין יודע למנוע ולטפל באלצהיימר.
הכולין מונע נזק למוח כתוצאה מעודף של הומוציסטאין שבין היתר מיוצר המון בגוף מתרופות שכיחות לכולסטרול, לחץ דם ולב.
הוא ומונע פעילות יתר של תאי הגיליאה במוח שחשובים בסילוק תאים פגומים במוח. פעילות היתר פוגעת בתאים אלה והם הכרחיים לתפקודו התקין של המוח.
למאמר המרכז על אלצהיימר היכנסו.
אבל כמו כל דבר בחיים יותר מדי יכול להיות בעייתי.
מיקרוביום – כולין/ TMAO – חומרת שבץ.
הקשר בין תזונה מערבית (מזונות מהחי, סוכר, שומן רע) למחלות לב ומיקרוביום.
היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.
כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה
כתיבת תגובה