הסיבות שלשמן (כביכול) החלו לייצר זרעים מהונדסים גנטית:
יש הרבה מזיקים למזון ולצמחים שצורכים את האלמנטים הדרושים לגידול כדי לפרוח ולשגשג. ואם לא יעשו כן, כמות התוצרת תרד המחירים אולי יעלו ואז עוד אנשים ייכנסו לתזונת חסר.
אני, באופן אישי לא חושב שבעולם יש מחסור במזון, כי עובדתית יש אוכלוסיות עם השמנת יתר ועודף צריכה של מזון, מה שנפוץ במדינות המערביות, ויש מקומות בעולם של חסר שאיננו בגלל אדמות (לכולם יש אדמות וכולם יכולים לפתח חקלאות גם בתנאי אקלים קשים).
צריך אולי לדעת לשנע מהעודף לכיוון החסר?
ידוע גם שחלק מהסיבות לחסרים האלה היא תעשיית המזון מהחי, שרוב שטחי הגידול מופנים אליה. אז אולי כדאי באמת להתחיל לצרוך הרבה פחות ממנה, גם מהסיבה הזו?
מטרה נוספת שלשמה מהנדסים מזון היא כדי שיוכלו לרסס יותר את היבול, שכן הבינו שצמחים רבים, בעבורם מרססים, מגלים עמידות לחומרי ההדברה, כלומר הריסוס עובד עליהם פחות או בכלל לא. והמשמעות של זה היא שגם אין הגבלה לריסוס והוא נמצא במזונות רבים שמאכילים אותנו ואת החיות שאוכלים בני האדם (בקר, צאן, עופות).
כשכל אלה באים במגע עם הגוף זה יוצר עקה חמצונית, תהליכי דלקת ומחלות רבות (מטבוליות, כלי דם ולב, קוגניטיביות, סרטן והתפתחות העובר).
ומה בנוגע לפגיעה האקולוגית במאביקים ושאר חרקים שמפרים את האדמה והצומח?
כדור שלג מעוות פרי יצרני חומרי ההדברה. יש המון ראיות לכך שחומרי הריסוס פוגעים באקולוגיה, במגוון הביולוגי של צמחים ובעלי חיים וגם בבריאות.
למשל דו"ח BioTech משנת 2022 מדגיש כי טכניקות עריכת הגנים מהוות סיכון עמוק למערכת האקולוגית שלנו שכן מספר הולך וגדל של פרויקטים שבחנו אוכלוסיות בר ומגוון רחב של אורגניזמים (מיקרואורגניזמים, חרקים, מכרסמים וצמחיה) הראו דימיון לזיהום סביבתי של פלסטיק וכימיקלים אחרים.
לי באופן אישי יצא לקרוא מאמר שמדבר על הנדסה גנטית. אני קראתי אותו וגם כשאני יודע את מה שכתוב, אני נעצב.
אני קורא נתונים כמו אלה: "משרד החקלאות של ארה"ב דיווח כי 94% מיבולי הסויה ו-91% מיבולי הכותנה עברו שינוי גנטי עד שנת 2014. נכון לעכשיו, עד 90% מהתירס המקומי המיועד לשימוש בני אדם עשויים מזרעים עמידים בפני קוטלי עשבים".
"זרעים מגידולים מהונדסים גנטית ועמידים לחרקים מהווים 82% מכלל התירס הביתי הנטועים ו-85% מכלל הכותנה הנטועה בארה"ב. גם תפוחי אדמה, דלעת, תפוחים ופפאיה לרוב מהונדסים גנטית."

התמונה המצורפת מציגה אחוזים מטורפים… מעל 80%, מעל 90%…
אני קורא שתפוחים שונו באופן גנטי כדי שכשנותנים ביס לא יהיה תהליך רקבון ושהתפוח לא יהיה חום.
ובסוף קורא: "גידולי GMO הם חדשים יחסית, והחוקרים יודעים מעט על ההשפעות הבטיחותיות והבריאותיות ארוכות הטווח שלהם".
אז למה מגיעים לאחוזים כאלה, לפני שיש יותר ידע?!
למה צריך לעשות את הניסוי על אוכלוסיות גדולות בשלב שאין מספיק ידע?!
וזה לא שאין מחלוקות לגבי הנדסה גנטית, כלומר אין קונצנזוס מדעי. יש אולי קונצנזוס שנקרא הון שלטון וכשזה פוגע באס חזק זה גורם אפילו להורדת מאמר שאושר בכתב רפואי.
אז למה?! אין היגיון?! רק כסף מדבר כאן?!
נא להכיר Caius Rommens מהנדס מזון 26 שנה והיוצר של תפוחי האדמה המהונדסים גנטית (GMOׂ).
הוא העניק ראיון בלעדי לאתר sustainablepulse שמנוהל על ידי אנשי מדע ואזרחים מודאגים.
The Creator of GMO Potatoes Reveals The Dangerous Truth – Exclusive Interview
קיוס רומנס הוא גם מחבר הספר: "Pandora's Potatoes: The Worst GMOs"
במהלך שנות עבודתו הוא ייצר מאות אלפי זנים של תפוחי אדמה מהונדסים גנטית. הוא באמת האמין לאורך כל השנים שעבודתו עושה טוב לתפוחי האדמה – והוא הבין שטעה. ולכן הוציא ספר ונתן ראיון.
נקודות כלליות:
- ה- FDA אישר את תפוחי האדמה רק על סמך מה שהוא אמר להם, ללא רגולציה. החומר המסופק לגבי בטיחות אינו מדבר על ייתכנות רמות שונות של רעילות ואלרגניות.
- תפוחי אדמה מהונדסים הרבה פעמים יצאו לא בסדר מבחינת הנראות והמרקם וזה מבטל גם את המחשבה שהנדסה גנטית תביא ליותר יבול.
- תפוחי האדמה המהונדסים נחבלים ונפגמים באותה מידה רק שהפציעות נסתרות לעין, והוא גילה בהמשך שמצטברים שם יותר טוקסינים.
- המאפיינים של כל יבול מהונדס גנטית (מגוון מאפיינים שגורמים נזק ליבול כמו רגישות להדברה ולחומרים שחרקים מחדירים וגורמים לנזק) ובאנגלית נקרא trait, והוא מצא שבתפוחי אדמה המהונדסים, התכונות האלה אינן יציבות, וחבריו למקצוע שעסקו ביבולים אחרים כמו תירס וסויה, גם מעידים על כשלים, אבל לא כמו בתפוחי אדמה.
- הנדסה גנטית יכולה לפגוע בגנום של הדבורים דרך הפולן של הפרחים של אותו יבול, וזה בנוסף למצב הקיים שכבר פוגע בהם.
- הוא חוזר ומדגיש שהבעיה העיקרית היום בהנדסה גנטית, זה שהאישורים ניתנים על סמך הערכה בלעדית של המהנדס המפתח, וזה ניגוד עניינים חמור!!!
הסוכנויות הרגולטוריות לא מראות שהכיוון הולך להתהפך. והאמת היא שההיפך הוא הנכון.
למרות העלייה הדרמטית בשימוש בקוטלי עשבים והתפתחות מהירה של עמידות לעשבים ושל החרקים לחומרי הדברה המשולבים בצמחים, משרד החקלאות האמריקאי (USDA), מינהל המזון והתרופות (FDA) והסוכנות להגנת הסביבה האמריקאית (EPA ) פרסמו במשותף מסמך שכותרתו "המסגרת המתואמת להסדרת ביוטכנולוגיה – תוכנית לרפורמה ברגולצית המסגרת להסדרת ביוטכנולוגיה." התכנית היא למעשה תגובה לצו של הנשיא ביידן משנת 2022 להאיץ את החדשנות הביוטכנולוגית ולתמוך בשימוש במוצרים ביוטכנולוגיים באמצעות מערכת רגולציה מבוססת מדע המאתרת סיכונים צפויים, יעילה ושקופה
חלק גדול מהמסמך מוכיח שהוא נועד לצמצם את המכשולים להמשך הפיתוח, השיווק וההפצה של מוצרי GE של התעשייה. לדוגמה, הובלה בין-מדינתית של חלק ממפעלי GE כבר לא תזדקק לאישורים. כמו כן ה-EPA יישמה לאחרונה כלל אשר פוטר חלק מהרגולציה של PIPS (הנדסה גנטית שהצמח עצמו מייצר את חומר ההדברה). ה-FDA גם יסייע למפתחים של צמחים מהונדסים ליצור אינטראקציה עם ה-FDA לפני שיווק מזונות מהזנים החדשים שלהם.
המסמך גם מראה שלמרות ההכרה בסיכונים אפשריים של מזון מהונדס גנטית (עמ' 9 סעיף 6), המסמך קובע גם כי ה-FDA וה-USDA ישתפו פעולהבניהול של גידולי מזון שעלולים להיות לא בטוחים, כמו אלה עם גנים שהוכנסו ממינים אחרים שעלולים להיות אלרגניים. המסמך מתייחס גם לשימוש במיקרואורגניזמים שעברו שינוי, ושוב מקדיש חלק ניכר מהשיקולים שלו כדי להקל על אינטרסים מסחריים לפתח ולשווק את יצירותיהם במקום להגן על בריאות הציבור או חקלאות בת קיימא. הון שלטון אמרנו???
מה שנראה מובן מאליו הוא שאחת משתי התוצאות או שתיהן יקרו: ה"מזיקים", שפשוט מנצלים מקור מזון שופע ונוח – יפתחו שוב, עמידות בפני פלאים טכנולוגיים של בני אדם; או ההשלכות הבלתי מכוונות של כל טכנולוגיה והשילובים שלהן ייצרו את משברי המזון שהתעשייה טוענת שהיא מונעת.
https://beyondpesticides.org/dailynewsblog/2024/05/government-report-pushes-genetic-engineered-crops-despite-failure-and-effective-alternatives/
מה קורה כשמפסיקים לאכול מזון מהונדס גנטית?
מאמר שעבר ביקורת עמיתים ושפורסם בנובמבר 17 בכתב העת Journal of Human Nutrition and Functional Medicine, גילה כי בריאותם של כל המשתתפים השתפרה לאחר המעבר לתזונה שאינה GMO או פשוט הפחתת הכמות של מזונות GMO שהם אכלו.
המשתתפים דיווחו על שיפור ב -28 תנאים. הרוב המכריע של אלה אמרו שמצבם השתפר משמעותית, כמעט נעלם או התאושש לחלוטין.
בעיות בריאות אחרות שהשתפרו כוללות:
- מערכת העיכול: 85.2%
- עייפות, אנרגיה נמוכה: 60.4%
- עודף משקל או השמנה: 54.6%
- ערפול התודעה, "ערפל מוחי": 51.7%
- אלרגיות או רגישות למזון: 50.2%
- בעיות מצב רוח, כגון חרדה או דיכאון: 51.1%
- זיכרון, ריכוז: 48.1%
- כאבי פרקים: 47.5%
- אלרגיות עונתיות: 46.6%
- רגישות לגלוטן: 42.2%
- נדודי שינה: 33.2%
- מצבי עור אחרים (לא אקזמה): 30.9%
- בעיות הורמונליות: 30.4%
- כאבי שרירים ושלד: 25.2%
- מחלה אוטואימונית: 21.4%
- אקזמה: 20.8%
- בעיות לב וכלי דם, כולל לחץ דם גבוה: 19.8%
מידע נוסף על הנדסה גנטית (באנגלית):
The Seralini GMO Study – Retraction and Response to Critics
PROTECTING YOU & THE WORLD FROM GMOS AND GMO 2.0
IS YOUR FOOD SAFE
'Superweeds' Sprout Farmland Controversy Over GMOs
The dangers of genetically modified foods
מה הפיתרון? עוברים לחקלאות אורגנית מפוקחת
The use of genetic engineering, or genetically modified organisms (GMOs), is prohibited in organic products. This means an organic farmer can’t plant GMO seeds, an organic cow can’t eat GMO alfalfa or corn, and an organic soup producer can’t use any GMO ingredients. To meet the USDA organic regulations, farmers and processors must show they aren’t using GMOs and that they are protecting their products from contact with prohibited substances, such as GMOs, from farm to table
https://www.usda.gov/media/blog/2013/05/17/organic-101-can-gmos-be-used-organic-products
כל ההסברים על אורגני והפרכות טיעונים 👇👇👇
היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.
כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה
כתיבת תגובה