שקדים – תמיכה במשקל גוף תקין ותחושת שובע

בעולם, יותר מ-1.9 מיליארד מבוגרים סובלים מעודף משקל (650 מיליון עם השמנת יתר). באוסטרליה, שניים מכל שלושה אנשים (כ-12.5 מיליון מבוגרים) סובלים מעודף משקל או סובלים מהשמנה.

ישנו מיתוס ששומן גורם לאנשים להיות יותר שמנים. ולמרות שמדובר במיתוס, עדין יש אנשים שלא צורכים שומן בריא מהפחד להשמין.
אם יש קשר בין שומן להשמנה, זה מגיע אולי מתעשיית השמנים המעובדים הרעים כגון תירס, סויה, קנולה, מרגרינה וכו'. סיבות נוספות ואולי עיקריות להשמנה הן התזונה המערבית והמעובדת עמוסת E-numbers והרוויה בסוכרים [2] ופחמימות פשוטות/ריקות. כמו כן מיעוט בפעילות גופנית.

שקדים מכילים את כל אבות המזון. הם עשירים בנוגדי חמצון, חומצות שומן טובות, פיטו-סטרולים, סיבים תזונתיים, מינרלים כמו סידן, מגנזיום, אשלגן, ברזל, אבץ, מנגן. ויטמין E, ויטמיני B.

מחקר של מדענים מאוניברסיטת South Australia, שפורסם באוקטובר 22 בג'ורנל European Journal of Nutrition, בחן האם וכיצד שקדים יכולים להשפיע על התיאבון ומצא שאנשים שצרכו שקדים – בניגוד לחטיף אחר שווה ערך קלורי- הורידו את צריכת האנרגיה שלהם בכ- 70 קלוריות (300 קילו-ג'אול) בארוחה שלאחר הצריכה.
החוקרים מציינים ששיעורי עודף משקל והשמנה מהווים דאגה מרכזית לבריאות הציבור ושינוי התיאבון באמצעות תגובה הורמונלית טובה יותר עשוי להיות המפתח לקידום ניהול משקל.
המחקר הזה בדק את ההורמונים המווסתים את התיאבון, וכיצד אגוזים – במיוחד שקדים – עשויים לתרום לשליטה בתיאבון.
החוקרים מצאו שאנשים שאכלו שקדים חוו שינויים בהורמונים מסדירי התיאבון שלהם.
המחקר מצא:

  • שלאנשים שאכלו שקדים היו תגובות נמוכות ב-47% של פפטיד C, מה שיכול לשפר את הרגישות לאינסולין ולהפחית את הסיכון לפתח סוכרת ומחלות לב וכלי דם.
  • רמות גבוהות יותר (ב-18%) של ההורמון פוליפפטיד אינסולינוטרופי תלוי-גלוקוז (GIP) שבין היתר אחראי על דיכוי תחושת התיאבון.
  • רמות גבוהות יותר (ב-39%) של גלוקגון ששולח אותות שובע למוח.
  • רמות גבוהות יותר (ב-44%) של פוליפפטיד לבלב (PP), שמאט את העיכול מה שעשוי להפחית את צריכת המזון.
  • שקדים עשירים בחלבון, סיבים וחומצות שומן בלתי רוויות, מה שעשוי לתרום לתכונותיהם המשביעות ולעזור להסביר מדוע נצרכו פחות קילוג'אול.
  • החוקרים מסכמים שהממצאים של מחקר זה מראים כי אכילת שקדים מייצרת שינויים קטנים וחיוביים בצריכת האנרגיה של אנשים שיכולים להשפיע על פני תקופה ארוכה יותר, כי ניתן להתמיד.
    https://www.unisa.edu.au/media-centre/Releases/2022/believe-it-or-nut-almonds-can-help-you-cut-calories/

*** תוספת ספטמבר 23
אותה קבוצה של חוקרים מאוניברסיטת South Australia פרסמה באוגוסט 23 בכתב העת Obesity מחקר שבחן 140 אנשים בגילאי 25-65 עם השמנת יתר. הם הוקצו ל-2 קבוצות. בשלב הראשון (3חודשים) 2 הקבוצות הורידו 30% מערך הקלוריות היומי שלהם ובקבוצת המחקר היה בתפריט שקדים. בשלב השני (6 חודשים), המשתתפים קיבלו הנחיות לשימור המשקל.
החוקרים למעשה מצאו כי הכללת שקדים בתזונה לא רק עזרה לאנשים לרדת במשקל, אלא גם שיפרה את בריאותם הקרדיומטבולית.
החוקרים מציינים שבשתי הקבוצות אמנם נצפתה ירידה במשקל (כ- 7 ק"ג בממוצע) עם זאת, בקבוצת השקדים הדגימו גם שינויים מובהקים סטטיסטית בשדרוג הפרופיל השומני (כולסטרול, טריגליצריגים), ברמות הסוכר בדם/ אינסולין ובמדדי לחץ הדם.
החוקרים מוסיפים שלשקדים יש יתרון נוסף בכך שהם גורמים לך להרגיש שובע לאורך זמן, חלק חשוב בניהול הדיאטה.
החוקרים מסכמים שאגוזים ושקדים, הם "חטיף" נהדר. הם עשירים בחלבון, סיבים, נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים. אמנם יש להם תכולת שומן גבוהה, שאנשים יכולים לקשר עם משקל גוף מוגבר. אך תכולת השומן שבאגוזים ושקדים הם בעיקר שומנים בלתי רוויים (שומנים בריאים) שתורמים לבריאות הקרדיומטבולית.
https://www.unisa.edu.au/media-centre/Releases/2023/weight-loss-nuting-to-worry-about-with-almonds/

מחקר סקירה 2021
A Comprehensive Review of Almond Clinical Trials on Weight Measures, Metabolic Health Biomarkers and Outcomes, and the Gut Microbiota.

היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה


תגובות

כתיבת תגובה

קטגוריות A:B/ א-ב