כשלמדתי בסין, נחשפתי מאוד לתרבות שתיית התה הירוק. למעשה הם שותים תה ירוק במקום מים (גם כי המים שלהם בברז לא נקיים ודורשים הרתחה, אז אם מרתיחים, למה לא להכניס שם גם עלי תה ירוק)
בקיצור… איפה שלא הולכים יש חנויות רק של תה ירוק באיכויות שונות. מ 1 ש"ח ל-100 גרם ועד 1000 ש"ח ל- 100 גרם וניכר ההבדל בטעם ובארומה.
בכל מקום ששהינו ואכלנו היו לאנשים ג'ארות ענקיות (כמו של החמצה) מלא בעלי תה ירוק (משהו כמו שליש) וכל הזמן ממלאים במים רותחים ושותים…
התה הירוק מורכב בעיקר מנוגדי חמצון מסוג פוליפנולים (~90%): קטכינים כאשר הנפוץ ביותר (50-80%) הוא אפי-גאלו-קטכין-גאלאט (EGCG). יש בו גם פלבנולים (מיריצין, קמפרול, קוורצטין, ועוד), טאנינים, פרואנטוציאנידינים וקפאין (~3%), חומצות אמינו (~7%) כאשר העיקרית היא תיאנין.
מחקר שפורסם במאי 16 בכתב העת Beverages מציג את ההשפעות של חומצת אמינו תיאנין על המוח.
החוקרים מציינים שחומצת אמינו ל-תיאנין היא חומצת אמינו, שהגוף לא יודע לייצר אותה. יחד עם זאת היא לא חיונית עבור גופנו אבל יכולה לעבור את מחסום דם המוח (BBB) ולהשפיע על סרוטונין ודופמין וכך להשפיע על סטרס ושינה.
הם מציגים מחקרים שלמשל:
- 50-200 מ"ג נמצא שמשפיע על גלי אלפא במוח, גלים אלה מופעלים למשל בזמן מדיטציה ולפני כניסה לשינה[1].
- 250-400 מ"ג נמצא משפיע על איכות השינה.
- ל- תיאנין נמצא גם כמשפר יכולות למידה ויכולות קוגניטיביות (יכולת חשיבה במונחים כמותיים, עליה במהירות התגובה ורמת הדיוק) במיוחד בשילוב עם קפאין.
- כאשר אנחנו רגועים, זה משפיע בעקיפין גם על בעיות אחרות כמו לחץ דם גבוה ויש שאומרים גם במניעת תאים סרטניים.
כמות ל- תיאנין בתה ירוק הוא תלוי איכות הגידול וסוג השיח. אומרים שנע בין 4-20 מ"ג לתיון (כ-1.5 גרם) התה היפני matcha נחשב לעשיר ואיכותי ביותר (לפחות ביפן).
היי לך.. אני משקיע שעות רבות כל יום באיתור ותרגום מאמרים כדי לספק לכולם את המידע העדכני ביותר, לבריאות טובה בדרך הטבע. וכדי שאוכל להמשיך לספק את המידע ולתחזק את האתר. כל תרומה, גדולה או קטנה תהיה לעזר רב. לתרומה נוחה ופשוטה דרך Pay Pal.
מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים
כתיבת תגובה