קורונה וירוס·תזונה מבוססת צומח - טבעונות

תזונה מבוססת צומח – קורונה

צוות חוקרים מקינגס קולג 'בלונדון, בית הספר לרפואה של הרווארד וחברת מדעי הבריאות ZOE ניתח נתונים של יותר מ -590,000 אנשים מארצות הברית ובריטניה שענו על סקר אודות המזונות שאכלו במהלך פברואר 2020 לדצמבר. החוקרים נעזרו ביישומון ZOE COVID, ששימש למעקב אחר התפרצויות קוביד-19 בבריטניה. בתחילת דצמבר 2020, 19 אחוזים מאותם 590,000 משתמשים אומתו עם קוביד-19 בהתבסס על תסמינים ותוצאות בדיקות PCR.
החוקרים יצרו רבעונים של תזונה כאשר הבריאה ביותר הכילה 2 מנות פרי ו-3 מנות ירק ליום, 200 גרם דגי סלמון או סרדינים בשבוע ומיעוט של מזונות מעובדים. התזונה הכי פחות בריאה הכילה פחות מ-2 מנות פרי ליום ומעט מאוד מנות ירק עד בכלל לא במהלך כל השבוע ומנגד כמות גדולה של מזונות מעובדים, חטיפים ומשקאות מסוכרים.
את תוצאות המחקר שלחו ביוני 21 לג'ורנל BMJ לאישור וניתן למצוא אותו בגרסת preprint ב-medRxiv.
החוקרים מצאו יותר מקרים של קוביד-19 בקרב בעלי דיאטות עם ציון באיכות נמוכה
החוקרים מצאו כי היו 72 לכל 10,000 חודשי אדם בקרב משתמשים עם דיאטות בעלות ציונים גבוהים. ו-95 מקרים בקרב משתמשים עם דיאטות עם ציונים נמוכים.
בסך הכל הם מצאו כי אנשים עם דיאטות בעלות ציונים גבוהים היו בסיכון נמוך ב -10% לחלות בקוביד-19 ו- 40% לחלות קשה במחלה בהשוואה לאנשים עם דיאטות עם ציונים נמוכים.
בהתחשב בתוצאות אלה, החוקרים העריכו כי ניתן היה למנוע כמעט רבע מהמקרים אם היו כולם אוכלים תזונה בריאה יותר.
דיאטות עם ציוני איכות גבוהים נקשרו גם למיקרוביום מעיים בריא ומגוון יותר. הם נקשרו לתוצאות בריאותיות חיוביות שונות, כולל דלקת מופחתת ורמות שומנים וגלוקוז בדם בריאים יותר. החוקרים התייחסו לדיאטות בעלות ציונים גבוהים כדיאטות "ידידותיות למעיים".

People who consume plenty of fruit and vegetables and cut out processed foods 'are up to 40% less likely to fall severely ill with virus

eating a more plant-laden diet could 'improve your immune system' and 'potentially reduce your risk from Covid.

People who eat higher quality diets (with low levels of ultra-processed foods) have a healthier collection of microbes in their guts, which is linked to better health.

For the first time we've been able to show that a healthier diet can cut the chances of developing Covid
https://www.dailymail.co.uk/news/article-9783301/People-eat-three-fruit-vegetables-day-40-likely-fall-severely-ill-virus.html

הדברים האלה מתיישרים עם המאמר הנוקב: "לתעשית המזון חלק עיקרי בחומרת החולי ומקרי המוות מקוביד-19 והממשלות עוסקות בכאילו".
וכן ניתן למצוא גם את הקשר בין התזונה למיקרוביום לסיבוכים בריאה בפוסט: "תזונה מיקרוביום וריאות – וירוס קורונה" וגם בפוסט: "הרכב המיקרוביום משקף את חומרת המחלה ואת חוסר התפקוד של מערכת החיסון בחולים עם קוביד-19"

אם מצאתם את המידע מענין ומועיל ורוצים לתרום להמשך העשייה למען בריאות טבעית מודעת לכולם, מוזמנים להפוך לתומך

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s