תזונה מבוססת צומח - טבעונות

תזונת פליאו (מבוססת בשר) אל מול תזונה מבוססת צומח

ד"ר Christina Warinner היא אנתרופולוגית (חקר התנהגות האדם בהקשר תרבותי וחברתי), עם התמחות באבולוציה של המיקרוביום (ארכאוגנטיקה). והיא חוקרת את הקשר בין מחלות לדיאטות שונות מהאדם הקדמון ועד היום…
באחת ההרצאות שלה ב- TED היא מסבירה על מערכת העיכול ודיאטה של בני האדם משחר ההיסטוריה ועל ההבדלים של המערכות בינם לבין טורפים בהקשר של בשר… והיא מדברת על תזונת הפליאו שהמונים חוזרים אליה היום.
אם אתם צריכים עוד מקור לבעייתיות הפליאו את יכולים להכנס גם לכאן

ומה שהיא אומרת בצורה מפורשת, גם אם לא מתאים לקרניבורים ולאומניבורים לשמוע ולעכל, זה שלבני האדם אין את התמחות גנטית, אנטומית ופיזיולוגית לעיכול בשר ואף להיפך, יש להם אדפטציות לעיכול צומח. לכן גם אם אתם חושבים שהאדם הקדמון אכל בשר, הוא לא אכל הרבה בשר, וגם את זה שאכל, היה צריך לרוץ אחריו ולא הגיע אליו לצלחת כמו בימינו אנו…

Humans do not have any specialized genetic anatomical or physiological adaptations to meat consumption. By contrast, we have many adaptations to plant consumption

מחקר נוסף ממרץ 2014 שמראה קשר בין תזונה עשירה בחלבון מהחי לעליה של 75% למוות בטרם עת מכל סיבה אפשרית ובמקרים של סרטן וסוכרת גם ב 400-500% בגילאים מסוימים. דברים שהתבטלו או נחלשו בצורה משמעותית כאשר ניתן חלבון ממקור צמחי.

When the percent calories from animal protein was controlled for, the association between total protein and all-cause or cancer mortality was eliminated or significantly reduced, respectively, suggesting animal proteins are responsible for a significant portion of these relationships. When we controlled for the effect of plant-based protein, there was no change in the association between protein intake and mortality, indicating that high levels of animal proteins promote mortality and not that plant-based proteins have a protective effect.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S155041311400062X

מחקר אחר מאפריל 2018 מבית היצר של אוקספורד הראה שצריכת חלבון מהחי העלתה סיכון ב-60% למחלות לב בעוד שחלבון מהצומח הוריד ב-40% סיכון למחלות לב.

The HRs for cardiovascular mortality were 1.61 [98.75% confidence interval (CI), 1.12 2.32; P-trend < 0.001] for the ‘Meat’ protein factor and 0.60 (98.75% CI, 0.42 0.86; P-trend < 0.001) for the ‘Nuts & Seeds’ protein factor (highest vs lowest quintile of factor
scores)
https://academic.oup.com/ije/article/47/5/1603/4924399

ספורטאים מספרים על המעבר שלהם לטבעונות ואיך השפיע על רמות הביצועים שלהם…
האם קריטי לאכול בשר כדי להיות חזק?

אחד הדברים שניתן ללמוד מהם היא העובדה שמחקרים שקובעים אחרת לגבי בשר על פי רוב ממומנים על ידי חברות עם אינטרסים. חלק מהחברות שכרו את חברת “Exponent” שהיא בעבר היתה גם זו שהציגה מידע מחקרי שאין קשר בין עישון סיגריות וסרטן, מה שלימים התברר כלא נכון בעליל. אותה חברה גם פרסמה מחקרים שמאתגרים את המחקרים שהראו פגיעה מרכיבים כמו כספית, DDT, גליפוסאט, ארסן, פורמלדהיד, PCBs, אלכוהול והרשימה עוד ארוכה. ולסמוך גוף כזה גם בהקשר לבשר, כנראה מדליק נורה אדומה!

Exponent inc. was the same company that published research debunking the link between cigarettes (tobacco) and cancer. In fact, for more than 50 years Exponent has generated numerous studies that challenge the health risks of mercury, DDT. glyphosate, arsenic, formaldehyde. alcohol, PCB’s, oil pollution…the list goes on. It seems that they are also doing the same with meat.

למידע אקטואלי נוסף
https://www.collective-evolution.com/2019/12/11/humans-are-not-designed-to-eat-meat-leading-microbiome-scientist-explains/

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s