הורמוני הקיבה·מיקרוביום - פרוביוטיקה·מערכת עיכול·סיבים תזונתיים·פשתן

פשתן – תחושת שובע והשמנה

אין דבר יותר משמח מלקרוא מחקר שמוצא משהו מדהים במוצר מזון מהצומח…
במחקר הזה
https://www.physiology.org/doi/abs/10.1152/ajpendo.00391.2018?fbclid=IwAR0kFIuMEkRwbO6485JFW4JNsyVi6FHFJ6Xc9gmoQiPBH-OWMCMBYT1vNdg
לקחו עכברים, חילקו אותם לשתי קבוצות והאכילו אותם בתזונה עשירה בשומנים.
לקבוצה אחת נתנו סיבים שאינם מסיסים במים ממקור של צלולוז ולקבוצה השניה נתנו זרעי פשתן…
מה היו תוצאות המחקר?
העכברים שקיבלו זרעי פשתן, היו הרבה יותר אנרגתיים, היו שבעים יותר ומשקלם נשאר אותו דבר אחרי 12 שבועות. בשונה מהקבוצה השניה…
מדהים!!!
פשתן מסתבר הוא סיב שחיידקי המעיים מייצרים ממנו חומצות שומן קצרות, שקל לגוף לייצר מהן אנרגיה ושגם מפעילות רצפטורים (GPR), שמפעילים תאים בקיבה ובלבלב (enteroendocrine), שמשפיעים על מנגנון השובע, עליו כתבתי גם בפוסט על הורמוני הקיבה
מרשה לעצמי לכתוב שוב…
מדהים!!!

פשתן הוא זרע קטן וחום בעל מעטפת מאוד סיבית והגוף שלנו, אם אוכל אותו בשלמותו, מוציא אותו כמות שהוא, כלומר לא יכול לעכל אותו.
לכן כדי שזה יקרה, יש לטחון את הפשתן במקום. הדרך היעילה ביותר היא מטחנת קפה…
למה במקום אם אפשר לקנות טחון מבתי הטבע?
כי לחומצות השומן של הפשתן, לאחר שנבצע, יש נטייה להתחמצן מאוד מהר במגע עם אור וחום. נכון שקירור והקפאה מאטים את החימצון, אבל לא מונעים לגמרי.
אז אם רוצים להנות מסגולות הפשתן, לא מתעצלים, קונים מטחנת קפה (שטוחנת גם שומשום ופרג), שמים כף, טוחנים ושותים או אכלים מיד איך שנוח לכם.
בריאות ושובע…

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s