אלצהיימר ודמנציה·השמנת יתר·תזונה מערבית

תזונה מערבית – מנגנון אפשרי שגורם לירידה קוגנטיבית

הפרעות נוירודגנרטיביות כוללות מגוון מצבים הנובעים מאובדן מבנה ותפקוד של מערכת העצבים המרכזית או ההיקפית. שתי ההפרעות הנוירודגנרטיביות הנפוצות ביותר הן מחלת אלצהיימר ומחלת פרקינסון.
על פי איגוד האלצהיימר (AA), יותר מ-6 מיליון מבוגרים בארצות הברית סובלים מהמצב, וכמיליון אנשים בארה"ב סובלים ממחלת פרקינסון[1].
מחקרים קודמים מראים כי ההשפעה של השמנת יתר ותזונה לקויה עלולה להגביר את הסיכון של אדם לפתח מצב נוירודגנרטיבי, כגון מחלת אלצהיימר ושמניעת השמנת יתר בשלב מוקדם יותר בחיים באמצעות תזונה בריאה יותר יכולה לעכב או למנוע את מחלת האלצהיימר.
תזונה מערבית טיפוסית כוללת בדרך כלל כמויות גדולות יותר של מזון עם אחוזי קלוריות ושומן גבוהים, מזון מעובד, סוכר, מלח וערך תזונתי נמוך יותר.
במחקרים אחרים[1][2] מדענים בחנו פפטיד בשם NaKtide כדרך לחסום אותות ממשאבת הנתרן-אשלגן התאית הנקראת Na,K-ATPase . על ידי חסימת האותות חלה ירידה בצמיחת ההשמנה בעכברים שניזונו בדיאטה עתירת שומן.

מחקר שפורסם באוקטובר 21 בג'ורנל iScience מצביע על כך שתזונה מערבית יוצרת ירידה קוגניטיבית וניוון עצבי באמצעות איתות מוגבר של Na,K-ATPase באדיפוציטים או בתאי שומן. כאשר החוקרים הפריעו לאות Na,K-ATPase באמצעות שימוש ב-NaKtide בתאי השומן הללו, הם גילו שזה עצר את ההשפעות השליליות שהיו לתזונה המערבית על המוח, במיוחד ההיפוקמפוס, אשר ממלא תפקיד חיוני בלמידה וזיכרון לטווח ארוך.
במחקר השתמשו החוקרים במודל עכברים. הם האכילו את העכברים בתזונה רגילה או בתזונה מערבית במשך 12 שבועות.
בסיום המחקר, החוקרים הבחינו כי העכברים שאוכלים את התזונה המערבית העלו את משקל גופם באופן משמעותי בהשוואה לעכברים בדיאטה רגילה. הקבוצה הראשונה של העכברים הראתה תנגודת לאינסולין משמועית, אנרגיה נמוכה וירידה ברמות החמצן. יתרה מכך, תזונה מערבית הגבירה את סוג מולקולות הציטוקינים המעודדות דלקת ומשפיע על שינויים ביוכימיים התנהגותיים ומוחיים. העכברים שאכלו את התזונה המערבית הראו סימנים של שינויים התנהגותיים ושינויים בביטוי הגנים ובאותות בהתאם לאלו האופייניים לאנשים עם מחלות אלצהיימר ופרקינסון.

Western diet induces oxidant stress and adipocyte alteration through Na,K-ATPase signaling which causes systemic inflammation and affects behavioral and brain biochemical changes
https://www.eurekalert.org/news-releases/932388

מטרת המחקר האמיתית היא ייצור תרופה שחוסמת את האותות. כמובן שלאותות האלה יש משמעות לתפקוד תקין של תאים, אנרגיה תאית, איזון לחץ דם ועוד. כי הם לא סתם קיימים. אז גם אם תאושר תרופה כזו, זה לא הכיוון.

הסיבה שאני משתף את המחקר הזה היא כדי להראות מנגנון שמקשר בין תזונה מערבית לבעיות קוגנטיביות. ההשמנה היא גם פועל יוצא של התזונה הזו וכאמור היא כבר נקשרה בעבר לבעיות קוגנטיביות ולאלצהיימר. אבל עכשיו אנחנו מבינים שהדלקת שנוצרת עקב התזונה היא המקור להשמנה ולירידה הקוגנטיבית ולא משאבת אשלגן נתרן או תאי השומן כפי שמוצג על ידי החוקרים.

הכיוון האמיתי הוא: תזונה מבוססת צומח כמה שיותר מגוונת כמה שיותר נקיה ממזהמים סביבתיים, אורח חיים בריא, ניהול מתחים, חשיפה לשמש ולטבע, תנועה/ פעילות גופנית הם הרפואה המונעת והמטפלת.
רוצים עוד מידע על דרך הטבע במניעה וטיפול בבעיות קוגנטיביות היכנסו

אם אתם מוצאים את המידע מענין ומועיל ומעוניינים בהמשך העשייה למען בריאות טבעית מודעת לכולם, מוזמנים לתרום בכל סכום (חד פעמי או חודשי)

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s