אומגה 3 (ALA EPA DHAׂ)·אומגה 6·מערכת עצבים·תזונה מערבית

חומצות שומן (אומגה 3/ אומגה 6) – דלקות וכאבים נוירופתיים

שומנים באופן כללי נחוצים לשם עיבוד חומרי מזון, ליצירת אנרגיה, ולסינתוז הורמונים. שומנים חיוניים לפעילות תקינה של המוח, העיניים, הלב, מערכת העיכול, בלוטות המין, הקיבה, העור ולכל איבר ואיבר בגוף.

על חשיבות חומצת השומן אומגה 3 הרחבתי את הדיבור לרבות הקשרה לתמיכה בתהליכי דלקת.

חומצת השומן אומגה 6 פחות נמצאת בכותרות, מהסיבה שאינני מכיר מישהו שתזונתו חסרה בו. ההיפך הוא הנכון… ברוב המקרים הוא נמצא בעודף, במיוחד בתזונה מערבית שמפוצצת בשמן סויה, תירס ושומשום (לרבות בטחינה). וכן חטיפים מעובדים, מזון מהיר, עוגות ובשרים שומניים.
השמנים ומעובדים האלה לא נמצאים אצלי בתזונה בכלל. אני מעדיף את המקורות של אומגה 6 מהזרעים עצמם (שומשום/טחינה מלא, גרעיני חמניה, דלעת, שקדים ומיני אגוזים).
לחומצת השומן אומגה 6 חשיבויות רבות לבריאות שלנו: היא מומרת בגוף לפרוסטגלנדינים שבעת זיהום מעלים את החום, מווסת לחץ דם, קרישת דם, מערכת החיסון והשינה.
היא שומרת על בריאות העור, מפחיתה את השומנים בדם וחיונית לבניית קרומי תאי הגוף.
אבל כאשר היא בעודף, ואצל רבים היא בעודף, היא מעודדת תהליך דלקתי וזה כבר יכול להתקשר להרבה מחלות כרוניות ממעיים, כלי דם ולב, סוכרת, השמנה, אלצהיימר ועוד.

אומרים שהיחס בין חומצות השומן 3 ו-6 צריך להיות 1 ל-4 בהתאמה. אינני יודע אם ניתן ליצור מצב מדויק שכזה, אבל על פי הערכות. התזונה המערבית עומדת היום על יחס של 1 ל- 20/25. כלומר עודף אומגה 6 ומיעוט אומגה 3. ולכן יש לשים דגש על מקורות שמכילים אומגה 3 ביחס הפוך לאומגה 6, כלומר או דרך תוספי מזון עליהם כתבתי כאן או מזונות שמכילים אותו בריכוז גבוה יותר כמו זרעי/שמן צ'יה, זרעי/ שמן פשתן, אגוזי מלך (גם כשמן).

במחקר שפורסם ביוני 21 בג'ורנל Nature צוות של חוקרים מאוניברסיטת סן אנטוניו בחנו את הקשר בין תזונה לכאבים כגון דלקת פרקים, מטראומה או ניתוח או כאב נוירופתי (כתוצאה מסוכרת).
במאמר זה צוות החוקרים השתמשו בשיטות מרובות בקרב עכברים ובני אדם כדי לחקור את תפקידן של חומצות שומן רב בלתי רוויות במצבי כאב. הם מצאו כי תזונה מערבית טיפוסית עשירה בשומנים רב בלתי רוויים מסוג אומגה 6 שימשה גורם סיכון משמעותי לכאבים דלקתיים ונוירופתיים כאחד.
החוקרים מצאו כי היפוך תזונה זו, במיוחד על ידי הורדת אומגה 6 והגברת השומנים באומגה 3, הפחית מאוד את מצבי הכאב הללו. כמו כן, המחברים ראו כי רמות של שומני אומגה 6 המצויים בעור בחולים הסובלים מכאבים נוירופתיים סוכרתיים מסוג 2 קשורים מאוד לרמות הכאב המדווחות ולצורך בנטילת תרופות לשיכוך כאבים.

אם מצאתם את המידע מענין ומועיל ורוצים לתרום להמשך העשייה למען בריאות טבעית מודעת לכולם, מוזמנים להפוך לתומך

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s