הקטע הזה לקוח מהספר "לצאת מעדר הרגיל" והוא מדבר על סוכר ועל תחליפים לסוכר באופן כללי, אך גם על סוכרלוז הידוע לרוב כ- "סוכרה-דיאט" שהומצא בשנת 1976 ונחשב לידידותי…

המחקר הבא מדצמבר 2019 שפורסם בג'ורנל הרפואי Nutrients מראה דבר מאוד מעניין…
גם כשבני האדם מייצרים משהו כתחליף, לאורך הזמן הידע מתרחב ומגלים דברים חדשים שלא ידעו קודם לכן ושאושרו על אף שלא באמת ידעו אם עושה טוב…
הסוכרלוז ידוע כנטול קלוריות ולכן מותר לסוכרתיים, כי אם אין קלוריות אין סוכר ואם אין סוכר אז זה לא יכול להעלות סוכר…
המחקר הזה בדק את הסוכרלוז על 2 קבוצות של אנשים שאינם חולים בסוכרת. אחת מהן עם משקל תקין והשניה בעודף משקל. אף אחד מהמשתתפים לא צרך סוכרלוז קודם לכן.

בתחילת המחקר כולם עברו העמסת סוכר (75 ג') ואחרי שבוע גם העמסת סוכרלוז (48 ג' כמו בפחית דיאט) כדי להבין איך הגוף שלהם פועל באופן אישי… בדיקות דם נלקחו 40, 30, 20, 10, 8, 6, 4, 2 דקות לפני העמסת הסוכר ו- 0, 10, 20, 30, 40, 50, 60 אחרי העמסת הסוכר ואחר כך כל 20 דקות ובמשך 4 שעות…
בניסוי השלישי הם רק טעמו סוכרלוז מבלי לבלוע…
ניתן לראות שאין הבדל מהותי בין הקבוצות ברמות הגלוקוז אבל בשאר המרקרים יש הבדל. ואצל השמנים חוסר האיזון גדול יותר בקשר לאינסולין ולחלבון c-peptid שהוא מרקר לבעיות רגישות לאינסולין או מחסור בייצורו.
הקו שצבוע בתכלת הוא החלק הכי מעניין במחקר כי זוהי הבדיקה שרק טעמו סוכרלוז מבלי לבלוע…

כי האמת היא, וזה גם הפתיע את החוקרים, שהמחקר הזה הראה שעצם זה שרק טעמו ממתיק חל שינוי במטבוליזם בגוף ובבקרת הגלוקוז בגוף.
the latest study suggests that merely tasting something sweet could alter our metabolism and glucose control
Interestingly, we found that in both groups of people — those with obesity and those of normal weight — there was a reduction in insulin response to the glucose tolerance test when they just tasted sweetness before drinking the glucose solution
המחקר הזה מדבר על אנשים שאינם סוכרתיים… והמוצר מאושר גם לסוכרתיים ולכן כדאי לחשוב פעמיים לפני שקונים או מבקשים להמתיק עם ממתיק…
מבחינתי… ההמלצה היא לא להמתיק. אלא לאכול את המתוק כפי שהוא. וזה לא באמת משנה אם זה סוכר מעובד או ממתיק זה או אחר…
מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים