אנטיביוטיקה·מיקרוביום - פרוביוטיקה·סרטן - גרורות·סרטן השד·סרטן ומניעה

סרטן שד – גרורות והקשר למיקרוביום

מלני רותקווסקי היא מיקרוביולוגית, אימונולוגית וחוקרת סרטן מטעם אוניברסיטת וירג'יניה והיא חלק מהחוקרים במחקר הבא שפורסם בג'ורנל הרפואי AACR – american association for cancer research במאי 2019
במחקר רצו לבדוק מדוע אצל נשים עם HR+ (חיוביות לרצפטור הורמון, 65% מחולות סרטן השד) יש יותר מקרים של גרורות. אז לקחו עכברים ונתנו להם אנטיביוטיקה כרונית והם ראו שנוצר מצב דלקתי שמהווה מצע טוב יותר להתנתקות של תאי סרטן, זליגה למחזור הדם ומשם לאיברים עשירים ברצפטורים של אסטרוגן לדוגמה ריאות.

דבר נוסף שיכול להעלות סיכון לסרטן שד גרורתי הוא שורר להמצאות של הרבה של מקרופאגים (בלענים) ברקמה וכן קשור לעליה בייצור קולגן ברקמה.

Early metastasis is affected by a variety of factors, Rutkowski explained. "One of them is having a high level of [immune] cells called macrophages present within the tissue," she said. "There have also been studies that have demonstrated that increased amounts of the structural protein collagen in the tissue and tumor also lead to increased breast cancer metastasis."

"Having an unhealthy microbiome prior to breast cancer increased both"

כאשר המיקרוביום פגוע ישנה עליה בשכיחות 2 הפקטורים הנ"ל!

אתם הבנתם מה המחקר הזה אומר?

אנטיביוטיקה — פגיעה במיקרוביום — עליה בסיכון לגרורות

כמובן שרופא יגיד שכשצריך אנטיביוטיקה במקרים של סרטן שד עקב זיהום, הממצאים של המחקר הזה לא אמורים לבטל את חשיבות האנטיביוטיקה – האמנם?
בפוסט קודם בנושא גרורות דיברתי יותר על הכבד והסיבה שאצלו יש יותר סיכון לגרורות. גם שם זה היה קשור לדלקת, אם כי במנגנון אחר, למי שפספס כדאי לקרוא גם אותו, כי יש בו גם מחקרים לגבי רכיבים שיודעים להוריד סיכון לגרורות וגם לעזור בטיפול בסרטן עצמו. וזה נכון גם לסרטן שד וגרורות לריאות.

http://cancerres.aacrjournals.org/content/early/2019/05/07/0008-5472.CAN-18-3464

ראו גם
מיקרוביום – אימונותרפיה וסרטן
כותרות מטעות – החיסון או הוירוס
הטיפול האימונותרפי או החיידק ששמו ביפידובקטריום
חשיבות המיקרוביום לשיקום מערכת החיסון עקב טיפולים מדכאי חיסון (השתלות תאי גזע ומח עצם)

איך שומרים על מיקרוביום מגוון ובריא?
תזונה מגוונת מבוססת צומח (כל הצבעים, כל הטעמים, כל המרקמים), כל המשפחות (פירות וירקות עם קליפה, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שקדים, זרעים ונבטים) וגם בתוך המשפחות לגוון לדוגמה: ירוקים זה לא רק חסה ופטרוזיליה… זה גם מנגולד, רוקט, רוקולה, תרד, סלרי, בזיליקום, נענע ועוד ועוד… עדשים זה גם ירוק, צהוב, כתום, חום, שחור, קטניות יש עשרות סוגים…כאשר יש סייג אחד… מה שלא עושה טוב… מורידים! 
ולהמנע ממגע וצריכה של:
הרבה מאוד תרופות משנות לרעה את הרכב המיקרוביום ובמיוחד אנטיביוטיקה.
השילוב של תרופות עם חשיפה לתעשיות מזהמות הוא המקור לכל הסיבוכים והמוות
מונסנטו – גלייפוסט – מיקרוביום
מיקרוביום פתלאטים ו'חומרים אורגניים מופלרים' (PFASs)
תרכובות משבשות מערכת אנדוקרינולוגית (EDC's) – והקשר לסיבוכים של מחלות זיהומיות לרבות קוביד-19
מזון מעובד [2][3][4][5]/ מסוכר

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s