מחלות מטבוליות·מיטוכונדריה·סוכר ותחליפי סוכר

צריכת יתר של סוכר פוגעת בתפקוד המיטוכונדריה

הגוף צריך סוכר, או גלוקוז, כדי לשרוד, אבל במידה סבירה ועדיף שלא בצורה המעובדת, כלומר יותר דרך פירות ופחות בצורה הקריסטלית. שכן ראינו ששצריכת יתר זו ידועה כתורמת לסוכרת מסוג 2 ולמחלות רבות מהן אנשים מתים בטרם עת ומנגד ראינו שאכילת 2 מנות פרי מלא ליום אפילו מורידה סיכון לסוכרת סוג 2.
האמריקאי הממוצע אוכל בערך 22 כפיות תוספת סוכר ביום – יותר מפי שלוש מהכמות המומלצת לנשים ויותר מפי 2 מהכמות המומלצת לגברים.
למרות שידוע שצריכה מוגברת של סוכר מייצרת בעיות רבות, הדרכים המדויקות שבהן אכילת יתר של סוכר לייצור מחלות מטבוליות ברמה התאית לא ידועות ברמה מספקת.

צוות מדענים ממכון ואן הנדל שבארצות הברית בחנו את השפעת עודף סוכר על המיטוכונדריה. את המחקר וממצאיו פרסמו באוגוסט 21 בג'ורנל Cell Reports. החוקרים מצאו, שכמות גדולה מדי של גלוקוז בתאים, משפיעה על הרכב השומנים בכל הגוף, וזה בתורו משפיע על שלמות המיטוכונדריה. ההשפעה הכוללת היא אובדן תפקוד אופטימלי.

We found that too much glucose in cells, which is directly linked to the amount of sugar consumed in one's diet, affects lipid composition throughout the body, which in turn affects the integrity of mitochondria. The overall effect is a loss of optimal function

באמצעות המודל החדש שלהם, החוקרים הוכיחו שעודף גלוקוז מפחית את ריכוז חומצות השומן הרב בלתי רוויות (PUFA), לדוגמה אומגה 3, בקרום המיטוכונדריה והופך את המיטוכונדריה פחות יעילה. PUFA הם שחקנים חיוניים לתמיכה בתפקוד המיטוכונדריה ותיווך שלל תהליכים ביולוגיים אחרים כגון דלקת, לחץ דם ותקשורת סלולרית.
במקום זאת, עודף גלוקוז מסונתז לצורה אחרת של חומצת שומן שאינה יעילה או גמישה כמו PUFA. זה מעלה את הרכב השומנים של הממברנה ומפעיל לחץ על המיטוכונדריה, פוגע בהם ומשפיע על הביצועים שלהם.
החוקרים הצליחו להפוך את ההשפעה המזיקה הזו על ידי הזנת דגמי העכברים שלהם בתזונה קטוגנית דלת סוכר, מה שמרמז כי הפחתת גלוקוז ושחזור הרכב שומנים תקין של הממברנה תומכים בשלמות ותפקוד מיטוכונדריאלי בריא. הם מצאו גם שצריכת עודף פחמימות מפחיתה את ההשפעה המיטיבה של תוספי PUFA. כלומר תגבור של אומגה 3 לא ימנע את הנזקים של הסוכר.

החוקרים מציינים שלמרות שלא תמיד אנו מבחינים בהבדל בביצועים המיטוכונדריאליים מייד, גופנו כן מבחין ומאותת לנו. אם מאזן השומנים יורד מספיק זמן, אנו עשויים להתחיל לחוש שינויים עדינים, כגון עייפות מהירה יותר.
למרות שהמחקר אינו מציע המלצות רפואיות, הוא אכן מאיר את השלבים המוקדמים של מחלות מטבוליות ומספק תובנות שעשויות לעצב מניעה עתידית ומאמצים טיפוליים.

Although we may not always notice the difference in mitochondrial performance right away, our bodies do," Wu explained. "If the lipid balance is thrown off for long enough, we may begin to feel subtle changes, such as tiring more quickly. While our study does not offer medical recommendations, it does illuminate the early stages of metabolic disease and provides insights that may shape future prevention and therapeutic efforts
https://www.vai.org/ning-wu-sugar-mitochondria

לקריאה והרחבה בקשר למיטוכונדריה ומחלות מטבוליות הכנסו.

אם מצאתם את המידע מענין ומועיל ורוצים לתרום להמשך העשייה למען בריאות טבעית מודעת לכולם, מוזמנים להפוך לתומך

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s