אלח דם·מיקרוביום - פרוביוטיקה·סוכר ותחליפי סוכר·פתוגנים וחיידקים עמידים

ממתיקים מלאכותיים משנים לרעה את המיקרוביום והופכים חיידקים רגילים למזיקים

קבוצה של חוקרים מאנגליה בחנו את הקשר בין 3 ממתיקים נפוצים: סכרין, סוכרלוז ואספרטיים על 2 זנים של חיידקים Escherichia coli ו- Enterococcus faecalis השכיחים במעיים של בני אדם ועל פי רוב אינם מייצרים פתולוגיות. את ממצאי המחקר הם פרסמו במאי 21 בג'ורנל International Journal of Molecular Sciences.

מחקרים קודמים הראו כי ממתיקים מלאכותיים יכולים לשנות את מספר וסוג החיידקים במעיים, אך מחקר מולקולרי חדש זה, הוכיח כי ממתיקים יכולים גם לגרום לחיידקים להיות פתוגניים. הוא מצא כי חיידקים פתוגניים אלה יכולים להיקשר לעצמם על ידי ביופילם, להרוס את תאי האפיתל המצפים את דופן המעי. ולחדור למחזור הדם ולהגיע לאיברים פנימיים כמו כבד וטחול ולבלוטות הלימפה ולגרום למספר זיהומים כולל ספסיס. למעשה ראו במחקר שכמות של ממיקים אלה שווי ערך ל-2 פחות דיאט גרמו לאותם שינויים.

This new study discovered that at a concentration equivalent to two cans of diet soft drink, all three artificial sweeteners significantly increased the adhesion of both E. coli and E. faecalis to intestinal Caco-2 cells, and differentially increased the formation of biofilms.

חיידקים הגדלים בביו-פילמים רגישים פחות לטיפול אנטי מיקרוביאלי ונוטים יותר להפריש רעלים ושלבסוף גורמים לתחלואה.
כמו כן מצאו שכל שלושת הממתיקים גרמו לחיידקי המעיים הפתוגניים לפלוש למחזור הדם דרך תאי האפיתל שבדופן המעי.

החוקרים מביעים דאגה רבה לגבי צריכת ממתיקים מלאכותיים, כי המחקר הזה הוא הראשון שהראה שחלק מהממתיקים הנפוצים ביותר במזון ושתייה – סכרין, סוכרלוז ואספרטיים – יכולים לגרום לחיידקי מעיים רגילים ו"בריאים" להפוך לפתוגניים. ובסופו של דבר להעלות סיכון לספסיס ולפגיעה קריטית באיברים פנימיים.

Our study is the first to show that some of the sweeteners most commonly found in food and drink – saccharin, sucralose and aspartame – can make normal and 'healthy' gut bacteria become pathogenic. These pathogenic changes include greater formation of biofilms and increased adhesion and invasion of bacteria into human gut cells
These changes could lead to our own gut bacteria invading and causing damage to our intestine, which can be linked to infection, sepsis and multiple-organ failure

אנו יודעים שצריכת יתר של סוכר היא גורם מרכזי בהתפתחות מצבים כמו השמנת יתר וסוכרת (ועוד מחלות אשר הזכרתי כאן). לכן חשוב שנגביר את הידע שלנו לגבי ממתיקים לעומת סוכרים בתזונה כדי להבין טוב יותר את ההשפעה על בריאותנו.

We know that overconsumption of sugar is a major factor in the development of conditions such as obesity and diabetes. Therefore, it is important that we increase our knowledge of sweeteners versus sugars in the diet to better understand the impact on our health.
https://www.eurekalert.org/pub_releases/2021-06/aru-ssp062321.php

אנחנו כבר הבנו שגם תחליפי סוכר יכולים לעודד מחלות מטבוליות.

אם מצאתם את המידע מענין ומועיל ורוצים לתרום להמשך העשייה למען בריאות טבעית מודעת לכולם, מוזמנים להפוך לתומך

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s