מיקרוביום - פרוביוטיקה·שבץ מוחי·תזונה מבוססת צומח - טבעונות·תזונה מהחי - בשר אדום/ עופות·תזונה מערבית

מיקרוביום – כולין/ TMAO – חומרת שבץ

המיקרוביום אחראי בין היתר לעיכול וסינתוז חומרים שמגיעים מהמזון שלנו. ובהתאם למזון יש גם שינויים במגוון לטוב ולרע.
TMAO הינו תוצר לוואי המיוצר כאשר חיידקי המעיים באים במגע עם רכיבי תזונה מסוימים (קרניטין ולציטין/ כולין) השופעים במיוחד בבשר אדום ובמוצרים אחרים מן החי. כן הם גם קיימים בצומח אך ברמות נמוכות יחסית.
הרכב ומיגוון החיידקים תלוי בעיקר במגוון המזונות שאוכל האדם ואם יש דגש על מזונות מהחי, מן הסתם יופיעו יותר חיידקים שקשורים לפירוק מזונות מהחי.

חוקרים ממכון המחקר לרנר בקליבלנד בחנו את הקשר שבין מיקרוביום המעי לשבץ מוחי ולחומרת הפגיעה. המחקר שהתפרסם ביוני 21 בג'ורנל Cell Host & Microbe מתבסס על יותר מעשור של מחקרים הקשורים לתפקיד המיקרוביום במעיים בבריאות הלב וכלי הדם, כולל ההשפעות השליליות של TMAO (טרימתילאמין N- אוקסיד).
כל המחקרים מראים שרמות TMAO גבוהות יכולות להוביל להתפתחות מחלות לב וכלי דם.
במחקרים קליניים בהשתתפות אלפי חולים הם הראו שרמות ה- TMAO בדם מנבאות את הסיכון העתידי להתקף לב, שבץ וממצאי מוות. מחקרים קודמים של צוות החוקרים הראו קשר בין TMAO לבין סיכון מוגבר לקרישת דם.

במחקר זה מצאו כי כולין מהתזונה ו- TMAO מחמירים את החומרה והתוצאות של השבץ. החוקרים הראו כי השתלת חיידקי מעיים שמייצרים TMAO הספיקה כדי לגרום לשינוי עמוק בחומרת השבץ.
החוקרים השוו נזק מוחי במודלים של שבץ פרה-קליני בין אלו עם רמות TMAO גבוהות או מופחתות. לאורך זמן, אלו עם רמות גבוהות יותר של TMAO סבלו מפגיעה נרחבת יותר במוח ובמידה גבוהה יותר של ליקויים תפקודיים מוטוריים וקוגניטיביים בעקבות שבץ מוחי. החוקרים מצאו גם כי שינויים תזונתיים המשנים את רמות ה- TMAO, כגון אכילת פחות בשר אדום וביצים, השפיעו על חומרת השבץ.

הצוות מצא כי אנזים של חיידקי מעיים בשם CutC שהופך TMA שאיננו מסוכן ל-TMAO הבעיתי הביא לחומרת השבץ. החוקרים מציעים להתמקד באנזים חיידקי המעיים הזה כגישה מבטיחה למניעת שבץ מוחי, כי כשהם השתיקו את הגן החיידקי המעיים המקודד את CutC, חומרת השבץ פחתה משמעותית. הם כן מדגישים גם את החשיבות בהתערבויות תזונתיות המסייעות בהפחתת רמות ה- TMAO ובסיכון לשבץ מוחי, מכיוון שידוע כי גם דיאטה מערבית וגם דיאטה עשירה בבשר אדום מעלים את רמות ה- TMAO.

The researchers compared brain damage in preclinical stroke models between those with elevated or reduced TMAO levels. Over time, those with higher levels of TMAO had more extensive brain damage and a greater degree of motor and cognitive functional deficits following stroke. The researchers also found that dietary changes that alter TMAO levels, such as eating less red meat and eggs, impacted stroke severity.

כלומר אם נוריד בצורה מהותית את צריכת הבשר לא יהיה כמעט ממה ליצור את ה-TMAO. כפי שגם הצגתי בפוסט: "הקשר בין בשר (ל-קרניטין) למחלות לב ומיקרוביום".

אני לא הייתי שם דגש באנזים הזה, כי סביר שיש לו עוד דברים שעושה שכן נחשבים לחשובים. וגם בגלל שזה נותן את האפשרות להמשיך לאכול מאכלים מהחי שהם בעייתיים לבריאות דרך מנגנונים אחרים כמו העלאת רמות דלקת ו-PH חומצי.

פוסט קשור נוסף: "תזונת פליאו והקשר לטרשת עורקים"
ואם תיכנסו לפוסט המרכז של שבץ מוחי תראו שדברים שחשוב להמנע מהם קשורים לתעשיות מזהמות ולתעשיות המזון המעובד ומהחי ודברים שמורידים סיכון לשבץ וחומרה של שבץ ומסייעים לשפר תפקודים אחרי שבץ הם רובם ככולם קשורים לתזונה מבוססת צומח.

אם מצאתם את המידע מענין ומועיל ורוצים לתרום להמשך העשייה למען בריאות טבעית מודעת לכולם, מוזמנים להפוך לתומך

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s