אפיגנטיקה·סרטן ומניעה·סרטן מעי גס·פירות וירקות·תזונה (כללי)·תזונה מבוססת צומח - טבעונות·תזונה מהחי - בשר אדום/ עופות

אנשים בסיכון גנטי גבוה לסרטן המעי הגס נהנים יותר משינויים באורח החיים

סרטן המעי הגס נמצא במקום השלישי בשכיחותו מבין הסרטנים השונים ובמקום השני בעולם המערבי לרבות ישראל בסיבת המוות סרטן.
גורמי הסיכון על פי הרפואה הקונבנציונלית הם: גיל (80% מהחולים הם מעל גיל 60), מיקום גאוגרפי (מדינות מערביות – מדוע דווקא בהן? תזונה? תעשיות מזהמות?), הימצאות פוליפים, היסטוריה משפחתית, מחלות מעי דלקתיות ובסוף גורמים סביבתיים (אכילת בשר אדום ומעובד ועוד).
אם היו שואלים אותי אני הייתי משנה את ההיררכיה בסדר של הדברים, מהסיבה שהאחרון הוא היחיד שמשפיע באופן ישיר על שאר גורמי הסיכון ובריאותם. כמו כן… לא מצויין מהם ה"ועוד", בטוח שיכלו לרשום דברים נוספים כמו תרופות שמשנות לרעה את הרכב המיקרוביום ליותר דלקתיים כרוניים ובמיוחד אנטיביוטיקה, מזון מרוסס, מזון שמכיל חומרים רעילים אחרים מתעשיות מזהמות כמו פתלאטים ו'חומרים אורגניים מופלרים' (PFASs), מזון מעובד [2][3][4][5]/ מסוכר. כל אלה הוכחו כמעלי סיכון לכל אותם גורמי סיכון, והגיוני ביותר שייצרו את הסרטן במיוחד במקום שחומרים אלה נמצאים ברמות הכי גבוהות ולאורך זמן רב ויומיומי, כל מה שלא נספג לדם… נמצא במעי.

במחקר שפורסם במאי 21 בג'ורנל The American Journal of Clinical Nutrition החוקרים ניתחו נתונים של משתתפי מחקר UK Biobank
בניתוח נקבעו ציוני אורח חיים של לא בריאים, בינוניים ובריאים על פי יחס המותניים עד הירך, הפעילות הגופנית, זמן הישיבה, צריכת בשר מעובד ואדום, צריכת ירקות ופירות, צריכת אלכוהול ושימוש בטבק. החוקרים בנו ציוני סיכון פוליגניים באמצעות וריאנטים גנטיים הקשורים לסיכון לסרטן המעי הגס שזוהו במחקרים גנטיים גדולים לאחרונה, כולל יותר מ -120,000 משתתפי המחקר.
החוקרים העריכו כי שמירה על אורח חיים בריא קשורה לירידה של כמעט 40% בסיכון לסרטן המעי הגס בקרב אלו עם סיכון גנטי גבוה לפתח את המחלה. האחוז ירד לכ- 25% בקרב אנשים בסיכון גנטי נמוך לסרטן זה. אנשים עם סיכון גנטי גבוה ואורח חיים לא בריא היו בסיכון גבוה פי שלושה לאבחון כחולי סרטן המעי הגס מאשר לאנשים עם סיכון גנטי נמוך ואורח חיים בריא.
החוקרים סיכמו:

אנשים עם ציון סיכון פוליגני גבוה לסרטן המעי הגס עשויים להרוויח יותר במניעת המחלה על ידי הנהגת אורחות חיים בריאים מאשר אלו בסיכון גנטי נמוך יותר

אני לא יודע מה אתם חושבים על המסקנה הזו של החוקרים… לי זה מרגיש כאילו לגנטיקה אין כמעט משמעות אם אנחנו שומרים על אורח חיים בריא ומפסיקים לעשות את הדברים הלא בריאים שההורים שלנו וההורים שלהם החדירו לנו ליום יום.
ולכן אני תמיד אומר… אם נמשיך לאכול ולהתנהג כמו ההורים שלנו, יש סבירות גבוה שנהיה חולים במה שהם וזה דו כיווני.

להבנה יותר טובה לגבי סרטן מעי הגס מניעה וטיפול היכנסו
להבנה שגנטיקה זה רק תירוץ של הרפואה כשאינם יודעים מה לעשות היכנסו
להבנת המושג אפיגנטיקה, שהיא הגנטיקה האמיתית, היכנסו

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s