זיהום אוויר·טבע סביבה ואקולוגיה·תזונה מבוססת צומח - טבעונות·תזונה מהחי - בשר אדום/ עופות·תעשיה מזהמת (אוויר/מים/אדמה)

הקשר של תעשיות המזון לזיהום אוויר ולמוות בטרם עת

זיהום אוויר הוא גורם חולי ומוות בטרם עת ידוע.
מנתוני ארגון הבריאות העולמי זיהום אוויר הורג כשבעה מיליון בני אדם ברחבי העולם מדי שנה. וכמו כן 9 מתוך 10 אנשים נושמים אוויר החורג ממגבלות ההנחיה של ארגון הבריאות העולמי.
על פי רוב כשמדברים על זיהום אוויר מתייחסים לתעשיות האנרגיה (חשמל, דלק, וכו'), מפעלי פלסטיקה, מפעלים פטרוכימיים מפעלים לייצור חומרי הדברה ומשרפות.
את החלק של תעשיות המזון לא בדקו עד כה…

מחקר שפורסם במאי 21 בג'ורנל PNAS בחנו את היחס שבין תעשיות ייצור המזון באופן כללי ובאופן פרטני לפי סוגי ענפי המזון, לזיהום אוויר ולפגיעה בבריאות האדם, כלומר את השפעת הייצור בלבד.
החוקרים מדדו כיצד ייצור מזונות שונים משפיע על איכות האוויר, וגילה כי ייצור בעלי חיים אחראי באופן גורף להשפעות הבריאותיות הקשורות לאיכות האוויר של החקלאות.
דיונים על ההשפעות הסביבתיות של מזונות שונים מתמקדים בדרך כלל בפליטת גזי החממה שלהם, בשימוש בקרקע ובמים ובהשפעות המגוון הביולוגי. המחקר הזה מאפשר לפיסת החידה החשובה הזו להיות כלולה בשיחה.
החוקרים העריכו עד כמה החקלאות הגדילה את רמות PM2.5, באוויר. פעילויות חקלאיות כמו חריש אדמה, דישון יבולים ואחסון ופריסת זיבול – כל אלה משחררים זיהום המגביר את רמות ה- PM2.5.
למזונות מן החי יש נזקים גבוהים יותר לאיכות האוויר ולבריאות האדם מאשר למזון מהצומח בגלל זיהום המשתחרר מזבל של בעלי חיים עצמם ומשימוש בדשנים ובעיבוד אדמה בעת גידול היבול – בעיקר תירס, חציר ופולי סויה. – שהם אוכלים. החוקרים מודאגים במיוחד מאמוניה, שמשתחררת בכמויות גדולות מדשני חנקן וזיבול, שכן היא מגיבה עם מזהמים אחרים ויוצרים PM2.5.

המחקר מראה כי, פייר מנה, הפגיעה הממוצעת הקשורה לאיכות האוויר של בשר אדום בבריאות האדם גדולה פי שניים מזו של ביצים, פי שלושה מזו של מוצרי חלב, פי שבע מאלו של עופות, פי 10 יותר מאלו של אגוזים וזרעים, ולפחות פי 15 מהממוצע של מזון צמחי אחר.

החוקרים אומרים שתמותה הקשורה לאיכות האוויר מתעשיית המזון האמריקאית דומה לזו של מקורות זיהום אוויר אחרים, כגון כלי רכב מנועים וייצור חשמל. למרבה המזל, ניתן להפחית את התמותה של מזון באיכות האוויר על ידי שיפור שיטות ניהול הדשנים והזבל, ועל ידי מעבר לתזונה המכילה מנות גדולות יותר של פירות, ירקות, קטניות, דגנים מלאים ומזונות צמחיים אחרים.

Air quality-related mortality from the U.S. food system is comparable to that of other sources of air pollution, such as motor vehicles and electricity production. Nevertheless, food-related emissions are lightly regulated and less studied compared to these other sectors
Fortunately, air quality-related mortality of food can be reduced by improving fertilizer and manure management practices, and by shifting to diets that contain greater portions of fruits, vegetables, legumes, whole grains and other plant-based foods.
https://twin-cities.umn.edu/news-events/animal-production-responsible-vast-majority-air-quality-related-health-impacts-us-food

כלומר ההמלצה שלי, "תזונה מגוונת מבוססת צומח", לבריאות טובה יותר, היא גם אקולוגית יותר וגם תוריד את רמות זיהום האוויר. כלומר יש לנו יכולת להשפיע על כל אלה ביחד עם אותה פעולה.

בריאות ואקולוגיה אחד הם

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s