השמנת יתר·מזון (אולטרה) מעובד·מזון מטוגן·מחלות לב וכלי דם·מחלות מטבוליות·סוכרת·סרטן ומניעה·תזונה (כללי)

הקשר בין תכיפות אכילה במסעדות למוות בטרם עת

אני מניח שהמאמר הזה המבוסס על מחקר שפורסם במרץ 21 בג'ורנל Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics יבאס לא מעט אנשים, בטח שבתקופה הזו שהענף נפגע בצורה הקשה ביותר יחד עם שאר ענפי התרבות.
אבל אולי זה עוד מסר שתקופת הקורונה רוצה לומר לנו על הרגלי החיים שלנו…

ארוחה בחוץ היא פעילות פופולרית. משרד החקלאות האמריקני העריך לאחרונה כי צריכת האנרגיה היומית של האמריקנים ממזון מחוץ לבית עלתה מ -17% בשנים 1977-1978 ל -34% בשנים 2011-2012. במקביל, מספר המסעדות גדל בהתמדה, וצפוי כי מכירות ענף המסעדות יגדלו משמעותית.
למרות שחלק מהמסעדות מספקות מאכלים איכותיים, האיכות התזונתית לארוחות מחוץ לבית, במיוחד מרשתות המזון המהיר, בדרך כלל נמוכה יותר בהשוואה לארוחות מבושלות בבית.

החוקרים ניתחו נתונים מתגובות לשאלונים שהועברו במהלך ראיונות ביתיים פנים אל פנים של 35,084 מבוגרים בני 20 ומעלה שהשתתפו בסקר הלאומי לבדיקת בריאות ותזונה 1999-2014. המשיבים דיווחו על הרגלי התזונה שלהם כולל תדירות אכילת ארוחות שהוכנו מחוץ לבית. החוקרים קישרו את הרשומות הללו לרישומי מוות עד ליום 31 בדצמבר 2015, תוך התבוננות בתמותה מכל הסיבות, תמותה קרדיווסקולרית ותמותה מסרטן.
במהלך המעקב התרחשו 2,781 מקרי מוות, כולל 511 מקרי מוות ממחלות לב וכלי דם ו 638 מקרי מוות מסרטן. לאחר התאמה לגיל, מין, גזע / מוצא אתני, מצב סוציו-אקונומי, גורמים תזונתיים ואורח חיים ומדד מסת הגוף, יחס הסיכון של התמותה בקרב המשתתפים שאכלו ארוחות שהוכנו מחוץ לבית בתדירות גבוהה (שתי ארוחות או יותר ליום) בהשוואה אלו שאכלו לעיתים רחוקות ארוחות שהוכנו מחוץ לבית (פחות מארוחה אחת בשבוע) היו ב-49% סיכון גבוה יותר לתמותה מכל הסיבות, 18% יותר לתמותה ממחלות לב וכלי דם וב- 67% יותר לתמותה מסרטן.

Our findings from this large nationally representative sample of US adults show that frequent consumption of meals prepared away from home is significantly associated with increased risk of all-cause mortality

This is one of the first studies to quantify the association between eating out and mortality
Our findings, in line with previous studies, support that eating out frequently is associated with adverse health consequences and may inform future dietary guidelines to recommend reducing consumption of meals prepared away from home

The take-home message is that frequent consumption of meals prepared away from home may not be a healthy habit. Instead, people should be encouraged to consider preparing more meals at home

https://newsexpresspost.com/new-study-frequent-eating-out-is-significantly-associated-with-increased-risk-of-cardiovascular-disease-cancer/

הסיבות לכך יכולות להיות נעוצות בעובדה שארוחות מחוץ לבית נוטות להיות בעלות ערך קלורי גבוה יותר, הרבה יותר שומן ונתרן, אך נמוכות יותר בפירות, ירקות, דגנים מלאים וחומרי הזנה מגנים כגון סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון.
כמו כן… מאכלים של מסעדות מכילים לעיתים קרובות מרכיבים שנוספו כדי לשפר את הטעם, הצבע או המרקם של המזונות על ידי רטבים סודיים של השף.
מסעדות רבות ובמיוחד מהז'אנר של ה"מזון המהיר" מציעות מנות גדולות במיוחד של מאכלים ומשקאות מלאי סוכר, מלח ושומנים מעובדים, מה שמוביל אנשים לאכול ולשתות יותר ממה שהיו עושים בבית.
המזון גם עשוי להיות מטוגן יותר ובשמן עמוק. וגם… מסעדות לרוב מבשלות בשמני סויה, תירס, קנולה שהם על פי רוב מגידולים מהונדסים גנטית (GMO) וגם בעלי השלכות בריאותיות שליליות.

המסר של החוקרים הוא שיש לעודד אנשים להכין ארוחות נוספות בבית

זה בסדר להתפנק מדי פעם ולאכול בחוץ. יש לנו תמיד את האפשרות לבחור את האיכות של המסעדה והן את האיכות של המזון מהתפריט של המסעדה.
אנשים שמן הסתם יותר מומלץ להם לשקול ארוחות חוץ, הם אלה עם סוכרת, השמנת יתר ורקע משפחתי של מחלות אלה.

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s