FOS·מיקרוביום - פרוביוטיקה·מעי רגיז (IBD)·קרוהן וקוליטיס

מיקרוביום – אנזים BSH – תזונה פרהביוטית (FOS)

חיידקי המעים (מיקרוביום) ממלאים תפקיד מרכזי במניעת מחלות של מערכת החיסון (דלקות – פרקים, מעי, שתן ועוד), מחלות מטבוליות (סוכרת, השמנת יתר), מחלות כלי דם ולב וגם בדברים הקשורים למערכת העצבים/ המוח והנפש (GBA).
הדברים המשפיעים לרעה על המיקרוביום מרוכזים בפוסט "הרכב המיקרוביום משקף את חומרת המחלה ואת חוסר התפקוד של מערכת החיסון בחולים עם קוביד-19".

החיידקים במעי מייצרים בין היתר אנזים (BSH-bile salt hydrolase), שעשוי להיות חיוני לרבים מההשפעות המועילות שלהם. עד כה הדרך היחידה למדוד את הימצאות האנזים הזה היה דרך בדיקות צואה, כאשר חסרונה של הבדיקה הוא אין היכולת לדעת באילו חלקים במעי יש אותו ובאילו אין. צוות חוקרים בין לאומי פיתח בדיקה כימית לא פולשנית המודדת את פעילות האנזים לכל אורך המעיים. בכמוסה יש תרכובת טבעית הנקראת לוציפרין, הפולטת אור בנוכחות חמצן בדומה למנגנון הקיים בגחליליות. הם תכננו את הכמוסה כך שרק האנזים BSH יוכל לשחרר את מולקולת הלוציפרין, כלומר היכן שיש "תאורה" יש אנזים. החוקרים פרסמו את ממצאיהם בפברואר 21 בג'ורנל Science Advances
הכלי הזה עשוי למלא שלוש פונקציות עיקריות:

  • ניבוי המצב הקליני של מחלות מעי דלקתיות, כמו מחלת קרוהן וקוליטיס כיבית.
  • הבנה לגבי יעילות של תוספי פרוביוטיקה.
  • מציאת מזונות או תוספים פרהביוטיים שיעלו את רמות האנזים

חשוב לי לציין שגם באספקט הזה של האנזים, ידוע שלאנטיביוטיקה ההשלכות הגדולות ביותר, כפי המוצג לדוגמה במאמר הזה:

Increasing evidence has shown that the growth-promoting effect of antibiotic growth promoters (AGPs) is highly correlated with the reduced activity of bile salt hydrolase (BSH, EC 3.5.1.24), an intestinal bacteria-producing enzyme that has a negative impact on host fat digestion and energy harvest
Bile salt hydrolases: Structure and function, substrate preference, and inhibitor development
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6199152/

החוקרים מציגים גם בדיקה בעכברים, לגבי יכולתם של תוספים פרה-ביוטיים מסוגים שונים כמו אינולין ופרוקטו אוליגו סכרידים (FOS), סיבים טבעיים הנמצאים בפירות וירקות שלא עברו תהליכי עיבוד, ביכולת שלהם להגביר את רמות האנזים BSH. הם גילו כי אינולין לא גרם לשינוי משמעותי, אך ה- FOS הכפיל את הרמות הללו.
יש הרבה מאוד תוספי פרוביוטיקה המכילים FOS או פשוט ניתן להוסיף יותר פירות וירקות עם הקליפה.
החוקרים למעשה מראים לראשונה, כי סוג מסוים של פרה-ביוטיקה לבדם מסוגלים להגדיל את הפעילות BSH של מיקרוביום המעיים, שמפחיתים רמות דלקת, כולסטרול בדם, מגנים מפני סרטן המעי הגס ודלקות בדרכי השתן.

Prebiotics are often used in combination with probiotics to enhance their functions in the body. We show, for the first time, that certain types of prebiotics alone are capable of increasing [BSH] activity of the gut microbiota, which, among other health benefits, has been shown to decrease inflammation, reduce blood cholesterol levels, and protect against colon cancer and urinary tract infections.
https://www.eurekalert.org/pub_releases/2021-02/uom-pop020421.php

המאמר הזה מחבר בין חשיבות החיידקים כמונעי מחלות למזון אותו אנו אוכלים למאמר אחר: "האם חומצות המרה חשובות לתפקוד תקין של מערכת החיסון", שמציג קשר בין מיצי מרה לחיידקים הטובים לחיזוק מערכת החיסון.

מאמר נוסף חשוב: "סיבים תזונתיים – מזון פרהביוטי – מחלות לב ובריאות כללית" מציג את ההיבטים החיוביים של סיבים תזונתיים וגם הוא מחבר את חשיבות התזונה מהצומח במניעת כל אותן מחלות שהוזכרו מעלה.

איך שומרים על מיקרוביום מגוון ובריא?
תזונה מגוונת מבוססת צומח (כל הצבעים, כל הטעמים, כל המרקמים), כל המשפחות (פירות וירקות עם קליפה, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שקדים, זרעים ונבטים) וגם בתוך המשפחות לגוון לדוגמה: ירוקים זה לא רק חסה ופטרוזיליה… זה גם מנגולד, רוקט, רוקולה, תרד, סלרי, בזיליקום, נענע ועוד ועוד… עדשים זה גם ירוק, צהוב, כתום, חום, שחור, קטניות יש עשרות סוגים…כאשר יש סייג אחד… מה שלא עושה טוב… מורידים! 
ולהמנע ממגע וצריכה של:
הרבה מאוד תרופות משנות לרעה את הרכב המיקרוביום ובמיוחד אנטיביוטיקה.
השילוב של תרופות עם חשיפה לתעשיות מזהמות הוא המקור לכל הסיבוכים והמוות
מונסנטו – גלייפוסט – מיקרוביום
מיקרוביום פתלאטים ו'חומרים אורגניים מופלרים' (PFASs)
תרכובות משבשות מערכת אנדוקרינולוגית (EDC's) – והקשר לסיבוכים של מחלות זיהומיות לרבות קוביד-19
מזון מעובד [2][3][4][5]/ מסוכר

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s