מזון מטוגן·שבץ מוחי

כל תוספת של 114 גרם של מאכלים מטוגנים בשבוע מעלה עוד סיכון למחלות לב ושבץ

אתמול פרסמתי פוסט: "תזונה פרו דלקתית ומה הסיכון שבה" 2 מאמרים מנובמבר 20 שמדברים על מאכלים שמעלים רמות דלקת ושמהווים סיכון למחלות לב וכלי דם ומזונות שמורידים רמות דלקת. מטוגנים היו אחד מהגורמים שמעלים, אך לא ברור בדיוק מהי התרומה של המזון המטוגן לסיכונים למחלות לב חמורות ולשבץ מוחי.
כדי לשפוך מעט אור על כך, חוקרים חיפשו מחקרים רלוונטיים שפורסמו עד אפריל 2020.
הם איגדו נתונים מ -17 מחקרים, שכללו 562,445 משתתפים ו -36,727 'אירועים' קרדיווסקולריים, כמו התקף לב או שבץ מוחי, כדי להעריך את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
והם איגדו נתונים מ-6 מחקרים נוספים, שכללו 754,873 משתתפים ו- 85,906 מקרי מוות במהלך תקופת ניטור ממוצעת של 9.5 שנים, כדי להעריך את הקשר הפוטנציאלי בין צריכת מזון מטוגן למוות ממחלות לב וכלי דם ומכל סיבה שהיא.
את הממצאים פירסמו בינואר 20 בג'ורנל Heart.
הניתוח שלהם הראה כי בהשוואה לקטגוריה הנמוכה ביותר של צריכת מזון מטוגן שבועי, הגבוה ביותר נקשר לסיכון מוגבר של 28% לאירועים קרדיווסקולריים גדולים; סיכון מוגבר של 22% למחלות לב כליליות; וסיכון מוגבר של 37% לאי ספיקת לב.
יתרה מכך, נוצר קשר לינארי בין צריכת מזון מטוגן לאירועים קרדיווסקולריים עיקריים, מחלות לב כליליות ואי ספיקת לב.

סיכונים אלה גדלו באופן משמעותי ב -3%, 2% ו -12% בהתאמה, במקביל לכל מנה נוספת של 114 גרם בשבוע.

מספר מחקרים כללו רק סוג אחד של אוכל מטוגן, כגון דגים מטוגנים, תפוחי אדמה או חטיפים, ולא צריכת מזון מטוגנת כוללת, דבר שעשוי להוריד מהמהות של המחקר.

Several studies included only one type of fried food, such as fried fish, potatoes, or snacks, rather than total fried food intake, which may have underestimated the associations found.
https://www.bmj.com/company/newsroom/fried-food-intake-linked-to-heightened-serious-heart-disease-and-stroke-risk/ 

דבר שצריך לקחת בחשבון במטא אנליזה הזו הוא ההסתמכות על זיכרון של האנשים במחקרים המקוריים וסביר שאותם אנשים גם נוהגים לעשות עוד דברים שיכולים לתרום למחלות אלה.
כמו כן החוקרים מבהירים שלא ניתן להסיק מהמחקר הזה את המנגנון מדוע מזון מטוגן עושה זאת, אך החוקרים מציעים כמה הסברים אפשריים:
מזון מטוגן מגביר את צריכת האנרגיה בגלל תכולת השומן שלהם והם מייצרים חומצות שומן טרנס מזיקות מהשמנים הצמחיים הממוזגים המשמשים לעתים קרובות לבישולם.
טיגון מגביר גם את ייצורם של תוצרי לוואי כימיים המעורבים בתגובה הדלקתית של הגוף, בעוד שמזונות, כגון עוף מטוגן וצ'יפס, בדרך כלל עשירים בתוספת מלח, ולעתים קרובות מלווים במשקאות ממותקים, במיוחד כאשר הם מוגשים במזון מהיר. מסעדות, הם אומרים.

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s