ביצים·סוכרת

ביצים וסוכרת

ביצה מקושקשת, חביתה, ביצה קשה, ביצה עלומה ועוד אפשרויות רבות ומגוונות בהם משתמשים בביצים בארוחת בוקר, צהריים, ערב וקינוחים. אין ספק שבמדינות המערביות ממוצע צריכת הביצים ליום אדם היא מהגבוהות בעולם.
סוכרת היא ללא ספק תופעה שקשורה באורח חיים, כאשר לתזונה יש קשר קריטי.

קבוצה של חוקרים מאוסטרליה בשותפות עם האוניברסיטה הרפואית בסין, ואוניברסיטת קטאר, רצו לבדוק אם יש קשר בין צריכת ביצים לסוכרת.
הסיבה שהם בדקו דווקא בסין היא כי הסוכרת היא בעליה מתמדת ובאחוזים גם עברו את הממוצע העולמי (11 אחוזים בסין מול 8.5 אחוזים).
בעשורים האחרונים סין נפתחה יותר ויותר לעולם המערבי דבר שהשפיע רבות על צריכת המזון שלהם. ירידה גדולה ומהותית בצריכה של דגנים וירקות ויותר מזון מעובד ומזון מהחי (בקר, חלב וביצים).
במחקר שפורסם באוקטובר 20 בג'ורנל British Journal of Nutrition בחנו החוקרים את תזונתם של 8545 בוגרים סיניים מעל גיל 18 (גיל חציוני 51) לפי מחקר תצפיתי (longitudinal study) בין השנים 1991-2009.
בין השנים 1991-2009, החוקרים מצאו כי הצריכה היומית הממוצעת של ביצים גדלה ברציפות מ -16 גרם בשנים 1991-93, ל -26 גרם בשנים 2000-04, ו- 31 גרם בשנת 2009.
צריכת ביצים בינלאומית באותה תקופה הייתה:
65 גרם ליום באירופה
43 גרם ליום באמריקה
56 גרם ליום באסיה
45 גרם ליום בעולם
20 גרם ליום באוקיאניה (כולל אוסטרליה)
93 גרם ליום באפריקה.

ממצאי המחקר:
בקרב מבוגרים נמצא כי צריכה ארוכת טווח של ביצים (מעל 38 גרם ליום) הגדילה את הסיכון לסוכרת בכ- 25%.
ואצל מבוגרים שאכלו באופן קבוע הרבה ביצים (מעל 50 גרם) היו בסיכון מוגבר לסוכרת בשיעור של 60%.
עוד נמצא שההשפעה הייתה בולטת יותר בקרב נשים מאשר אצל גברים.

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s