מיקרוביום - פרוביוטיקה·מעי רגיז (IBD)·סוכר ותחליפי סוכר·קרוהן וקוליטיס

סוכר מעובד מעלה שכיחות לדלקות במעיים

קוליטיס היא בעיה מרכזית בבריאות הציבור בארה"ב ובמדינות מערביות אחרות.
קוליטיס עלול לגרום לשלשול מתמשך, כאבי בטן ודימום מפי הטבעת.
מספר המבוגרים האמריקנים הסובלים מ- IBD (הכולל גם את מחלת קרוהן) קפץ מ -2 מיליון בשנת 1999 ל -3 מיליון בשנת 2015, על פי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן.
קוליטיס מתחיל להופיע אצל ילדים, אשר מבחינה היסטורית לא סבלו מכך.

חוקרים מהאוניברסיטה הרפואית UT Southwestern שבדאלאס החליטו לבדוק את השפעת התזונה המערבית שעשירה בשומן, סוכרים וחלבון מן החי. במחקר שפורסם באוקטובר 20 בג'ורנל Science Translational Medicine החליטו החוקרים לבדוק את השפעת הסוכר (סוכרוז, גלוקוז ופרוקטוז), במיוחד סירופ תירס עתיר פרוקטוז שפותח על ידי תעשיית המזון בשנות ה -60 ושמשתמשים בו יותר ויותר להמתקת משקאות קלים ומזונות אחרים.
החוקרים האכילו עכברים בתמיסה של מים עם ריכוז של 10 אחוזים של סוכרים תזונתיים שונים – גלוקוז, פרוקטוז וסוכרוז – במשך שבעה ימים. הם מצאו כי עכברים שהיו בעלי נטייה גנטית לפתח קוליטיס, או כאלה שקיבלו חומר כימי המשרה קוליטיס, פיתחו תסמינים חמורים יותר כאשר קיבלו לראשונה סוכר.
החוקרים בחנו את שכיחות החיידקים שנמצאו במעיים של העכברים לפני ואחרי קבלת משטר הסוכר שלהם. אלו שניזונו מסוכרוז, פרוקטוז ובמיוחד גלוקוז הראו שינויים משמעותיים באוכלוסיית המיקרוביום. חיידקים הידועים כמייצרים אנזימים שמורידים את כמות הריר במעיים, כגון אקרמנסיה ובקטריואידיס פראגיליס, נמצאו במספרים גדולים יותר, בעוד שכמה סוגים אחרים של חיידקים טובים ונמצאים כגון לקטובצילוס, הפכו פחות נפוצים. החוקרים ראו דילול של שכבת הריר המגנה על רירית המעי הגס מפני חדירת חיידקים במעיים. בשל שחיקת שכבת הריר, חיידקי המעיים היו בסמיכות לשכבת האפיתל של המעי הגס בעכברים שטופלו בגלוקוז. פריצת מחסום האפיתל היא אירוע המפתח העיקרי לדלקת במעיים.
למרות שלגלוקוז הייתה ההשפעה הגדולה ביותר, כל שלושת הסוכרים הפשוטים שינו משמעותית את הרכב חיידקי המעיים מדווח המחקר.

Higher abundance of mucus-degrading bacteria, including Akkermansia muciniphila and Bacteroides fragilis, in glucose-treated mice is, therefore, a potential risk for the intestinal mucus barrier
Due to the erosion of the mucus layer, gut bacteria were in close proximity with the epithelial layer of the large intestine in glucose-treated mice
Breaching of the epithelial barrier is the key initiating event of intestinal inflammation
Although glucose had the greatest effect, all three simple sugars profoundly altered the composition of gut microbiota

לא קונים אוכל ומשקאות המכילים סוכר מעובד !

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s