דלקת היא תהליך טבעי שנוצר בגוף עקב חשיפה למזהמים.
כאשר הדלקת מנוהלת על ידי תאי הדם הלבנים… יש לה התחלה אמצע וסוף וכאשר אין לה סוף המצב מוגדר כרוני, כלומר המזהם עדין קיים והגוף לא הצליח להתמודד איתו או שנוצר מצב שמערכת החיסון (תאים דנדריטיים/DC ותאי T) מפרישה עודף של ציטוקינים, דבר שגורם לתגובות יתר ולהחמרה של תסמינים, שמשבשים את אורח החיים.
במצבים כאלה חשוב לספק לגוף רכיבים שיודעים לעזור באיזון המצב.
צוות של חוקרים מאוניברסיטת טוקיו למדע, עובד בכיוון זה מזה כמה שנים, ומחפש רכיבים פעילים חדשים במזונות פונקציונליים. במחקרם האחרון, שפורסם בספטמבר 20 בג'ורנל FASEB, המדענים זיהו תרכובת פוליפנולית חדשה באוכמניות, שדומה לרזברטרול ונקראת "פטרוסטילבן" (PSB) עם תכונות אימונוסופרסיביות חזקות עם פוטנציאל לסייע למחלות דלקתיות כרוניות כמו מחלת מעי (IBD).
הם גילו שטיפול ב- PSB מונע מתאי T להתמיין ל- Th1 ו- Th17 (תת-סוגים של תאי T המעלים את התגובה החיסונית) תוך הגדלת התמיינותם לתאי T רגולטוריים (תת-סוג אחר שידוע כמעכב דלקת). הם גילו גם כי טיפול ב- PSB מעכב ייצור ציטוקינים דלקתי מ- DC.
Oral administration of PSB alleviated the symptoms of dextran sulfate sodium‐induced colitis and decreased tumor necrosis factor‐α expression in mice. Thus, PSB treatment ameliorates colonic inflammation.

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים