מיקרוביום - פרוביוטיקה·מערכת חיסון·קורונה וירוס·תזונה מבוססת צומח - טבעונות

מיקרוביום מגוון מונע זיהומים

כשנותנים לכל דבר שם הופכים אותו למיוחד. זה רק הוא ואין שני לו…
כשנותנים לכל דבר שם מאבדים לעתים את היכולת להתמקד…
אם לכל וירוס המכונה פתוגן יש שם, אז זה אומר שכל דבר שידענו קודם על וירוס צריך להיבדק שוב על הוירוס החדש…
זה בהחלט חשוב כדי להבין דברים, אבל לפעמים מפספסים את הברור מאליו, כי לבדוק את כל הדברים לוקח המון זמן ובינתיים חוסר הידיעה גורמת להרבה מאוד אנשים להכנס למקומות חשוכים, להכנס לחרדות ולעשות דברים שקובעים עבורם גם אם לא נכון להם ואף מזיק…
כשאני נשאל מה אני חושב על קורונה על ידי אדם שפגש אותי בפעם הראשונה… אני עונה, שקורונה זה פשוט עוד שם שניתן למשהו שהוא חלק מהאקולוגיה וחלק מאיתנו… אני אומר שלכל בני האדם יש את כל הכלים לחיות בשלום עם כ…ל הוירוסים… מי הם האנשים ללא הכלים? אילו הם האנשים שנפגעו הכי הרבה מהתעשיות המזהמות (אוכל, מים, ריסוס, הדברה, אנרגיה, פארמה וכיוצא באלה)

מחקר מיוני 2020 שפורסם בג'ורנל הרפואי Cell בדק את השפעת המיקרוביום על חידק שקוראים לו כולרה, שטוענים שנדבקים בו 4 מיליון איש בשנה, מהמים שהוא גורם להרבה מאוד מקרי מוות.
החוקרים בדקו את המיקרוביום של אנשים מבנגלדש, שם הרבה מאוד אנשים סובלים מכולרה… הם אפילו מדגישים שמדובר כתוצאה ממזון ומים מזוהמים, סניטציה ירודה (ביוב והיגיינה בסיסית). והם רצו לראות האם וכיצד תנאי סטרס חיצוניים ותת תזונה משפיעים על היכולת של הגוף להתמודד עם הוירוס הספציפי הזה.

Hsiao's team examined the gut microbiomes from people in Bangladesh, where many suffer from cholera as a result of contaminated food, water and poor sanitation infrastructure. "When people get sick, the diarrhea gets flushed into water systems that people drink from, and it's a negative cycle

הממצאים הפתיעו אותם כי הם חשבו שיראו שיעורי זיהום גבוהים יותר בקרב אוכלוסיות עם תנאי סטרס גבוהים, כאשר למעשה הממצאים הראו שהזיהום מושפע מהרכב המיקרוביום ולא מהמיקום והתנאים שבהם חיים.

The findings surprised the group, which expected stressed Bangladeshi microbiomes would allow for higher rates of infection. Instead, they saw infection rates varied greatly among individuals in both populations, suggesting susceptibility is based on a person's unique microbiome composition — not the place they're from.

הצוות גילה חיידק ידידותי בשם Blautia obeum, שמבטל את תנאי הסביבה שמאפשרים לכולרה לשגשג וליצור זיהום

Hsiao's team identified one bacterium in the human microbiome, Blautia obeum, that can deactivate the cholera bacterium's disease-causing mechanisms, preventing it from colonizing the intestines. They also figured out how this feat is accomplished.
Blautia obeum produces an enzyme that degrades salts in bile, which Vibrio cholerae uses as signals to control gene activity. When these bile salts are corrupted, the cholera-causing bacteria does not receive the signal to activate the dormant genes that cause infection.

החוקרים מבינים שהחיידק הזה הוא הפתרון לכולרה והם עכשי יחפשו את המזון שגורם לחיידקים הספציפיים האלה לשגשג ולהתרבות… והם היו גם מאוד רוצים שאת אותו הדבר יחפשו בקשר לנגיף קוביד-19… שזה מעולה ואני ממש בעד… זה הכיוון חברים!

Since it's become clear that more Blautia obeum makes people less susceptible to cholera, a focus of future studies will be how to increase its presence in the gut. "We are extremely interested now in learning which environmental factors, such as diet, can boost levels of obeum," Hsiao said.
Similar studies are also underway with regard to the virus causing another global pandemic — SARS-CoV-2. Hsiao is collaborating with several groups trying to understand how the microbiome changes with COVID-19 infection.
"One day, we may also understand whether and how the microbiome affects COVID-19 and makes people resistant to other illnesses we don't currently have treatments for

עד שזה יקרה יש 2 כללים שהם נכונים לכל וירוס וחיזוק המגוון של המיקרוביום:

  • תזונה מגוונת מבוססת צומח (כל הצבעים, כל הטעמים, כל המרקמים), כל המשפחות (פירות וירקות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שקדים, זרעים ונבטים) וגם בתוך המשפחות לגוון לדוגמה: ירוקים זה לא רק חסה ופטרוזיליה… זה גם מנגולד, רוקט, רוקולה, תרד, סלרי, בזיליקום, נענע ועוד ועוד… עדשים זה גם ירוק, צהוב, כתום, חום, שחור, קטניות ישא עשרות סוגים…כאשר יש סייג אחד… מה שלא עושה טוב… מורידים!
  • מפסיקים לצרוך כל דבר שיוצר על ידי התעשיות המזהמות שהודגשו לעיל!

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s