ירוקים·כבד - הגנה וניקוי·מוח·רפואה סינית

ירוקים והשפעתם על המוח/קוגניציה – חיבור בין מזרח למערב

ברפואה הסינית העתיקה הבינו היטב לפני אלפי שנים את מה שהמדע היום מבין, הם רק כתבו זאת בצורה ציורים המאפיינת את השפה הסינית. נתתי דוגמה של ויטמין די בהקשרו למערכת החיסון (Wei Qi).

אחת האסכולות ברפואה הסינית מדברת על 5 אלמנטים (אדמה, מתכת, מים, עץ ואש) שהם חלק מהמחזוריות של הטבע וגוף האדם. כל התהליכים בעולם עוברים את חמשת השלבים הללו: המים מזינים את העץ שמהווה חומר גלם לאש שהופכת את העץ לעפר שמזין את האדמה במינרלים (מתכת) שמגיעים למחזור המים וחוזר חלילה…

לכל אלמנט יש צבע, טעם, עונה ושעות ביום, רגש ואיברים פנימיים.

"כי האדם עץ השדה"
האדמה/הקרקע היא הבסיס לכל צומח, היא היציבות והמקור להזנה, היא מערכת העיכול.
המים הם המקור לחיים בלעדיהם הכל מתייבש ונובל ובעזרתם המינרלים מופצים לכל חי וצומח (משק נוזלים = כליות).
העץ הוא התנועה, הפוטנציאל והצמיחה כלפי מעלה. העץ ניזון גם מהאדמה וגם מהשמש והוא גם המחבר בין עולם החומר לעולם הרוח (פילוסופיה, מחשבה, קוגניציה)… הכבד הוא האיבר שאחראי על מימוש הפוטנציאל הזה כי אילולא היה מנקה את הרעלים, כל האיברים (לרבות המוח) היו נפגעים…

במחקר שפורסם בינואר 2018 בג'ורנל הרפואי Neurology מראים חיבור יפה בין הרפואה הסינית העתיקה למדע של היום.
ובמחקר מצאו ש"רכיבים שנמצאים בעלים ירוקים…
ויטמין קיי (נאגר ומנוצל בכבד)
קרוטנואיד לוטאין (ששומר על הכבד, העיניים והמוח)
ניטראטים – תורמים להתרחבות כלי הדם, ובכך משפרים את הזרימה של הדם ואת אספקת החמצן לתאים, דבר שתורם לפעילות לבבית תקינה יותר ולאיזון לחץ הדם [1].
פולאט -מפחיתה את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם [1] והורדת הומוציסטיאין [1]
ויטמין אי ופלבונול בשם (Kaempferol) שהם נוגדי חמצון נוספים שקשורים במניעת נזקים לכלי דם ותאים באופן כללי.
מאטים את הירידה הקוגנטיבית הטבעית שנובעת מהזדקנות.

Nutrients and bioactives in green leafy vegetables and cognitive decline
Consumption of approximately 1 serving per day of green leafy vegetables and foods rich in phylloquinone, lutein, nitrate, folate, α-tocopherol, and kaempferol may help to slow cognitive decline with aging

Q1 – צרכו הכי מעט ירוקים ו- Q5 צרכו הכי הרבה ירוקים… החוקרים העריכו שההפרש בין הקבוצות הוא 11 שנים נוספות לבריאות טובה של המוח


When compared with the average global cognition scores, the rate of cognitive decline among those participants who consumed green leafy vegetables was equivalent to being 11 years younger

לקריאה נוספת לגבי הפיגמנט הירוק והקשרו לבריאות האדם והדם הכנסו לפוסט על כלורופיל, שנמצא גם בספירולינה, לה יכולות בריאותיות רבות הקשורות גם הן לאלמנט העץ…

ירוק – כבד – מוח

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s