אורגני·הדברה - גליפוסאט·הון שלטון ומדיניות הבריאות·תעשיה מזהמת (אוויר/מים/אדמה)

שימוש יתר בהדברה – נזק כלכלי, אקולוגי ובריאותי

Overuse of herbicides costing UK economy £400 million per year

בואו נתמקד רגע במילה הראשונה של הכותרת… Overuse = שימוש יתר… כלומר קורה משהו שגורם לחקלאות הקונבנציונאלית באנגליה להשתמש ביותר ריסוס/הדברה וזה עולה למדינה המון כסף… אבל לא רק כסף… כי גם הרעלה!

מחקר שפורסם בג'ורנל הרפואי Nature בדצמבר 2019 מסביר בין היתר את התופעה הזו של שימוש יתר בהדברה.
מכיוון שכסף הוא שם המשחק אז חשוב להבין שכמו שבתרופות יש פארמה… בהדברה יש תאגידי ענק כמו מונסנטו (באייר). והם יפסידו מיליארדים של דולרים כל שנה אם אנשים יבינו שהריסוס הוא נזק בריאותי וסביבתי. לכן הם משקיעים כסף כדי למנוע את המשבר.
בדיוק כמו שעושים היום נובל אנרג'י בתשדירי ההסברה שלהם על אסדות הגז [1] [2].. על כמה שזה חשוב לכלכלת ישראל וכמה שזה יקטין את הזיהום מהחשמל (לא כמו שהאזרחים המודאגים טוענים) ושזה גם יוריד מחירים (שהם כידוע אף פעם לא יורדים)… כי אם חלילה יורו להם להעביר את האסדה למקום יותר בטוח, זה יגרום להם להפסדים. והציבור קונה את התעמולה הזו, שנעזרת גם בתקשורת…
כך קורה גם בתעשית התרופות… יש קידום מכירות (לובי, תועמלנים ופרסומות) וכך גם אצל חברות ההדברה יש להם לובי ומערך הסברה משומן "כמה זה חשוב ליבול, לאיכות ולכמות" וכמו שלאנטיביוטיקה "תרופת הפלא" של המאה הקודמת יש תוצר לוואי = חיידקים עמידים. כך , מסתבר, גם העשבים אותם מרססים פיתחו עמידות ועל כן ריסוס היתר!
בחקלאות של פעם, זו שקדמה למרוססת, לא ידעו על קיומה של בעיה שנקראת "עשבים שחורים". לא דיברו על לרסס אותם ולא עסקו בהיותם מטרד. גם החקלאות האורגנית של היום לא מקטרת על אותם עשבים ויש להם את הפתרונות שלהם להתמודד איתה… אבל בחקלאות המודרנית במיוחד זו של החיטה מתלוננים על העשבים האלה. זה מפריע להם לגידול החיטה ומסכן את תעשית המאפים ודגני הבוקר וגם לא יהיה במה להאכיל את עופות ההודו שקריטיים לשולחן חג המולד. העשבים "משתלטים" על השדות אחרי הקציר ומפריעים את מנוחת החקלאי שחלילה לא יצטרך לעבוד קצת יותר בניקושם…

כל שנה מרססים אותנו ב- 4,000,0000 טון של חומרי הדברה… שמעתם? 4,000,0000,000 ק"ג של חומרי הדברה וכמו כן שיש היום יותר מ-250 זנים של עשבים שלא מגיבים להדברה והמספר שלהם רק עולה.

An estimated four million tonnes of pesticide are applied to crops worldwide each year. There are 253 known herbicide-resistant weeds already

ומנגד מי השתיה והמזון יותר מזוהמים, עליה בהכחדות של חרקים וצמחים והכי גרוע – מחלות כמו סרטן, בעיות זיכרון, בעיות נפש, סוכרת ושאר מחלות מטבוליות, בעיות פריון וכולי… מונסנטו מרגישה את הצרות האלה באלפי תביעות בתקופה האחרונה בבתי המשפט .
המחקר עוד מראה שאנגליה משמידה כל שנה (נכון לשנת 2014) 800,000 טון של חיטה בגלל אותם עשבים עמידים לריסוס וזה כאמור עולה ויעלה כל הזמן… וההערכות מדברות שזה יגיע גם לעלות של 1 מיליארד יורו לשנה ו-3.4 מיליון טון של איבוד חיטה.

annual cost of resistance in England is £0.4 billion in lost gross profit (2014 prices) and annual wheat yield loss due to resistance is 0.8 million tonnes. A total loss of herbicide control against black-grass would cost £1 billion and 3.4 million tonnes of lost wheat yield annually

מחקר נוסף מדצמבר 2019 בג'ורנל הרפואי Nature מצא ששימוש בגליפוסט גם משפיעות עתידית גם על הנביטה או הנבטה וצמיחת צמחי היבול לאחר תקופת הבטיחות.

The seed germination of faba bean, oat and turnip rape, and sprouting of potato tubers was delayed in the greenhouse experiments in soils treated with GBH or with pure glyphosate. The total shoot biomass of faba bean was 28%, oat 29% and turnip rape 58% higher in control compared to GBH soils four weeks after sowing

חוקרים מאוניברסיטת טורקו בפינלנד חשפו במאמר שפורסם בכתב העת Science of The Total Environment מהדורת ינואר 21, כי זבל מעופות המשמש כדשן יכול להפחית את היבול כאשר הזבל מכיל שאריות של קוטלי עשבים על בסיס גליפוסט (Roundup).
פסולת עופות, משמשת לעתים קרובות כדשן, כולל בחקלאות אורגנית, מכיוון שהוא נחשב עשיר בחומרים מזינים חיוניים. השימוש בפסולת העופות כדשן גדל הן בחקלאות ובגינות הביתיות.
בעוד השימוש הולך וגדל, עדיין מתעלמים מהסיכונים האפשריים הקשורים להצטברות של חומרים אגרוכימיים בזבל העופות.
חקלאים מרססים גליפוסט ישירות למספר גידולים שגדלו ברחבי העולם, במיוחד פולי סויה, תירס, כותנה, קנולה וגידולים אחרים מהונדסים גנטית ולעתים קרובות הם מרססים ישירות גם גידולים כמו חיטה ושיבולת שועל, שאינם מהונדסים גנטית, זמן קצר לפני הקציר כדי לייבש את הגידולים.
כל הגידולים הללו מהווים גם מזון עיקרי לעופות (וגם לבקר) בגלל ערכי החלבון הטובים ולכן מדובר פה בתופעה מסוכנת בדומה לאנטיביוטיקה, שפשוט מזהמת כל חלקה טובה (מזון, מים ואוויר) ונשארת באדמה לאורך זמן ארוך.

We found that poultry manure can accumulate high residues of (glyphosate-based herbicides), decrease plant growth and reproduction, and thus inhibit the growth-promoting effects of manure when applied as fertilizer. These results demonstrate that the residues pass through the digestive process of birds, and more importantly, they persist in the manure fertilizer over long periods

אחד החוקרים הפינים אמר שמחקרים אכן הראו כי שאריות אלה יכולות להשפיע לרעה על הגידולים, כשהשתמשו בזבל של עופות כדשן. הוכח כי לשאריות גליפוסט בדשנים יש השפעה שלילית על צמחים, מיקרוביום בקרקע וחיידקים הקשורים לצמחים ובעלי חיים כולל בני אדם דרך שרשרת המזון. כאשר זיהום זה מתפשט ללא כוונה באמצעות דשן, הוא מעמיס קשות על המגוון הביולוגי ועל פונקציות ושירותים של המערכת האקולוגית.

The impacts of glyphosate residue that have accumulated in poultry excrements is a largely overlooked area of research, But what research does exist has shown that those residues can have a negative effect on crops, if poultry manure was used as a fertilizer. Glyphosate residues in fertilizers have been shown to have negative effects on plants, soil microbiomes, and microbes associated with plants and animals including humans through the food chain. When this contamination is unintentionally spread through fertilizer, it places a severe strain on biodiversity and ecosystem functions and services.

דשנים נועדו להגדיל את ייצור הגידולים, ולכן הראיות לכך ששאריות גליפוסט יכולות להיות השפעה הפוכה הן משמעותיות.

התעשיה הזו מזהמת, מזוהמת ומושחתת. והיא קונה את המדינות בכסף ומשכנעת את ארגוני הבריאות שזה חשוב וחיוני לחקלאות ושזה לא מזיק. והמדינה ממשיכה לאשר את אותם חומרי הדברה למרות אין ספור מחקרים ומאמרים על נזקים של הדברה על חוסר היחס לממצאים שמראים שמזונות מכילים חומרי הדברה וכל זאת על אף שארגון הבריאות העולמי הכריז על הגליפוסט במרץ 2015 כמסרטן אפשרי.

האם ידעתם שמגוון מחקרים שנערכו בבעלי חיים שפורסמו לאחרונה מצביעים על כך שחשיפה לגליפוסט משפיעה על אברי הרבייה ועלולה לאיים על הפוריות, ושהם הוסיפו עדויות חדשות לכך שקוטלי העשבים הללו עשויים לשבש את המערכת האנדוקרינולוגית ולגרום לבעיות התפתחות ורבייה וכן לתפקוד לקוי של המוח והמערכת החיסונית.

  • במאמר שפורסם ביולי 20 בג'ורנל Molecular and Cellular Endocrinology, ארבעה חוקרים מארגנטינה אמרו כי מחקרים סותרים את ההבטחה של הסוכנות להגנת הסביבה האמריקאית (EPA) כי הגליפוסט בטוח. הגליפוסט משבש אנדוקריני, הם גורמים לשיניים במערכת הרביה הנשית, גם במינון נמוך הם מפריעים לתפקודי השחלות והרחם.
  • מחקר שהתפרסם ביולי 20 בג'ורנל Food and Chemical Toxicology, קבע כי קוטלי עשבים על בסיס גליפוסט, משבשים "מטרות מולקולריות הורמונליות וקריטיות" אצל חולדות בהריון.
  • במחקר נוסף שפורסם ביולי 20 בג'ורנל Toxicology and Pharmacology Pharmacology. החוקרים הגיעו למסקנה כי חשיפה כרונית ברמה נמוכה לגליפוסט "משנה את פרוטאום השחלות" ושייתכן שישפיע על תפקוד השחלות.
  • מחקר שפורסם במהדורת אוקטובר 20 בג'ורנל Veterinary and Animal Science מצא כי דגנים עם שאריות גליפוסט הראו נזק פוטנציאלי לבעלי החיים, רעילות למערכת הרבייה, בעלי השפעה רחבה על מערכות הרבייה הגברית והנקבית.
  • מחקר שפורסם במהדורת אוקטובר 20 בג'ורנל Environmental Pollution מצא שחשיפה של טלאים לגליפוסט גרמו לשינויים אנדוקריניים, שעלולים להשפיע על בריאות הרבייה של הכבשה.
  • במחקר נוסף שפורסם במהדורת נובמבר של הג'ורנל Environmental Pollutio מדענים מפינלנד וספרד חקרו את השפעת הגליפוסט על שלווים והגיעו למסקנה כי הגליפוסט יכול להשפיע על הכבד בויסות נוגדי החמצון, הפחתת טסטוסטרון, ושינוי המיקרוביום.

לצערנו בעלי חיים הם רק שלב ראשון בניסויים ובבדיקות וייקח עוד הרבה שנים עד שיגיעו למסקנה שהם פוגעים ועד אז ייפגעו עוד ועוד אנשים רק בלי ה"יכולת" להוכיח שזה מזה ולא ממשהו אחר.

פשוט מזעזע!!!

חייבים לעבור לחקלאות אורגנית או שלא תהיה חקלאות כפי שאנחנו מכירים היום..
חקלאות אורגנית יותר בריאה (פחות מזהמים), יותר אורגני פחות סרטן… חקלאות אורגנית היא גם יותר אקולוגית, בכך ששומרת על הטבע ועל המגוון הרחב של צמחים וחרקים, שהם בין היתר גם קריטיים להזנה חוזרת של האדמה.
לקריאה נוספת לגבי הסיבות למעבר לחקלאות אורגנית.

נכון… החקלאות האורגנית יותר יקרה בהווה!!! אבל זה תלוי רק בנו, כי אם נקנה אורגני ותעלה הדרישה. חקלאים יבינו שזה מה שאנשים רוצים וימירו את השדות לאורגניים וכשאחוז החקלאות האורגנית יהיה גבוה, גם המחירים יתיישרו.
אבל אם ממשיכים לצרוך מזון מרוסס בעתיד יהיו יותר הוצאות!!!

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s