אורגני·דבורים וחרקים

חקלאות אורגנית מיטיבה גם עם ערכי האדמה

כאשר משווים בין תוצרת אורגנית לקונבנציונלית (מרוססת) מוצאים הרבה הבדלים בריאותיים כאשר העיקרי הוא מניעת חשיפה למזהמים סביבתיים קרי הדברה.

במחקר שפורסם בנובמבר 2019 בג'ורנל הרפואי Agriculture Systems מראים החוקרים שחוסר פעילות של חרקים, אפילו אלה הנחשבים למזיקים, מביאה לירידה במגוון הערכים של האדמה עצמה.

  • יציבות של מאגרי האדמה נמצאה במקומות שפחות התערבו בהם
  • הכמות הכוללת של אורגניזמים חיים בשטח שלא התערבו בו היתה גדולה יותר.
  • חסרי חוליות השפיעו בצורה גדולה יותר על פעילות מיקרוביות ותוצרת יבולית.
  • באזורי ה"סמטאות" בשדות נמצאו יותר חרקים (פרוקי רגליים).

המחקר הזה מביא משנה תוקף לצורך של החקלאים לתת יבול מזין יותר, כי בדרך הקונבנציונלית מאגרי האדמה מתכלים וזה משפיע על איכות וכמות התוצרת. ובהסתכלות עתידית יהיה קשה יותר, בצורה הזו, לתת מזון להתרבות הטבעית של בני האדם.

http://news.cornell.edu/stories/2019/12/organic-crop-practices-affect-long-term-soil-health

מחקר שפורסם ב-2010 בחן את איכות האדמה והתותים בחקלאות אורגנית. הממצאים הראו כי חוות התותים האורגניות הפיקו פירות באיכות גבוהה יותר וכי לקרקעות האיכותיות יותר שלהן עשויה להיות יכולת תפקודית מיקרוביאלית גדולה יותר ועמידות בפני עקה.

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s