קשב וריכוז

תינוקות ופעוטות לא אמורים לצרוך מזונות מסוכררים.

ישנה דיעה שנשמעת הגיונית מצד אחד אבל לא ניתן להוכיח אותה או שנכון לתקופה הנוכחית לא הצליחו להוכיח אותה…

מהניסיון שלי זה יכול להיות כי לא רוצים להוכיח אותה (מטעמים כלכליים כגון פגיעה בתעשיה שלמה) או כי גם הסימפטום וגם הגורם הם כה שכיחים שכמעט כולם צורכים את זה וכמעט כולם מאובחנים בזה ולכן קשה למצוא קשר סיבתי.
סוכר…
הפרעות קשב…
תעשית המזון לא מפסיקה להוסיף סוכר למוצרים שלהם – כי זה מוכר.
מנגד יש יותר אבחונים של הפרעות קשב וזה משרת את תעשית התרופות לדחוף רופאים להמליץ על התרופות (ריטלין ושות').אז איך נדע, אם המדע לא מודע.

there is no association between sucrose consumption between 6 and 11 years of age and incidence of ADHD

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6193136/

אני מאמין בסיפורי מקרה ולא רק במה שנבדק באופן סטטיסטי.
יש המון הורים מודאגים, כי בית הספר לוחץ ולילד קשה. ואז אני שואל מה הילד אוכל ואז הכל מתחבר…
הנושא של קשב וריכוז הוא מורכב, כי עשו אותו מורכב. זה שילוב של מערכת חינוך תקועה בעבר וצרכים חדשים של הילדים. אבל זה קשור גם לתזונה.
וההיפותזה שלי לגבי זה קשורה לממצאים של מחקר, שפורסם בנובמבר 2019 בג'ורנל הרפואי Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics במחקר עקבו במהלך 2005-2016 אחר תינוקות בגילאי 6-11 חודשים ובפעוטות בגילאי 12-23 חודשים בהקשר למתוקים מסוכררים (מעדנים, חטיפים, מאפים, משקאות ממותקים וסוכריות) והם גילו שחלה ירידה מסוימת בצריכת הסוכר אצל התינוקות, מה שלא נראה אצל הפעוטות. כלומר המודעות לנזקי הסוכר קיימת אבל לא מחזיקה זמן…
מדוע זה חשוב?
כי סוכר הוא בעייתי ומהווה גורם סיכון להמון מחלות

Previous research into the diets of children over two years old associated sugar consumption with the development of cavities, asthma, obesity, elevated blood pressure and altered lipid profiles

אבל זו לא הבעיה היחידה… מדובר במוצרים שמשבשים את הרגלי התזונה…

Our study, which is the first to look at trends in added sugars consumption by infants and toddlers, documents that most infants and toddlers consume added sugars. This has important public health implications since previous research has shown that eating patterns established early in life shape later eating patterns

אני תמיד אומר שתינוק לא נולד עם תמונה של גלידה או עוגה בראש. זה אנחנו ההורים שזוכרים את החוויה שלנו כילדים ורוצים שהילדים ירגישו כמונו. ונוהגים כמו שהם נהגו איתנו…
ומאוד קשה לסגת מההרגל הזה, ולכן ילדים שמקבלים מוצרים מסוכררים בשנים הראשונות, זה גורם גם להרגל של פחמימות פשוטות, זה גורם לדברים אחרים שהיו אמורים להתנסות ולא התנסו, להיות מתורגמים כלא טעימים (ירקות, קטניות, דגנים מלאים) וזה משפיע בשלב מסוים גם על המוח, בגלל חסרים תזונתיים ובגלל הקשר שבין החיידקים הטובים למוח (gut-brain axis)…
אז נכון שלמערכת החינוך אין סבלנות וכלים ויכולות.
ונכון שיש גם דחיפה מצד ארגוני בריאות.
אבל זה הכל מתחיל ונגמר בהחלטה ובבחירה של ההורים..

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2212267219313401

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s