אגוזים ושקדים·הריון לידה והנקה·קשב וריכוז·שיפור תפקודי המוח

אגוזים במהלך הריון ותרומתם להתפתחות הקוגנטיבית והביצועית אצל ילדים

הריון שקדים ואגוזים

לא חסרות עדויות של היכולות של אגוזים ושקדים בהרבה מאוד פתולוגיות, החל במניעת ואיזון מחלות מטבוליות, שמירה על כלי דם ולב ומניעת ירידה ביכולות הקוגנטיביות.
כל זאת תודות למגוון גדול של רכיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, ויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, חומצות שומן חיוניות וסיבים תזונתיים פרה ביוטיים.

במחקר שנעשה בספרד על נשים בהריון ופורסם במאי 2019 בג'ורנל הרפואי European Journal of Epidemiology מצאו שיש קשר בין תזונה עשירה באגוזים (4-7 מנות של 30 ג' בשבוע), בטרימסטר הראשון של ההריון והשפעתה על התפתחות המוח של העובר וגם לטווח הרחוק (עד גיל 8).
החוקרים בדקו בעיקר אגוזי מלך, שקדים, בוטנים, צנוברים ולוז מהסיבה שהם אלה שמכילים בין היתר גם חומצה פולית וחומצות שומן ברמות גבוהות יחסית ולרכיבים אלה נטיה להצטבר באזורים הקדמיים של המוח שקשורים בעיקר לזיכרון ותפקודים ניהוליים (היכולת ליזום, להתמיד, לעכב ולשנות קשורים גם בוויסות הרגשי ובתפקודים חברתיים ולימודיים)…
החוקרים מצאו שגם שימוש מופחת מההמלצות הקימות (3 בשבוע), השפיע לטובה על היכולות הקוגנטיביות של הילדים, יכולות הריכוז שלהם ובהשלמת המשימות שלהם.

The findings revealed that mothers who ate more nuts during their first trimester of pregnancy had children who scored the highest on tests that measured cognitive function, attention capacity, and working delivery

אהה… וזה ממש לא משמין… נהפוך הוא!

https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs10654-019-00521-6

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s