מחלות לב וכלי דם·נוגדי חמצון·סרטן ומניעה·פירות וירקות·תזונה מבוססת צומח - טבעונות

תזונה מבוססת צומח (פלבנואידים) – מחלות לב וסרטן

צריכה של פלבונואידים ברמה של 500 מ"ג ליום מורידה סיכון למוות ממחלות לב וסרטן.

כך קובע מחקר חדש שעקב במשך 23 שנים אחרי 56 אלף דנים. המחקר פורסם בג'ורנל הרפואי Nature Communication באוגוסט 2019. המחקר הזה מאשרר את הממצאים של מחקר קודם שפורסם בשנת 2012, לגבי הורדת סיכון של סרטנים שונים כמו לבלב, ריאות, שד, פרוסטטה ומעי גס.
החלק הכי מהותי של המחקר החדש, מלבד העובדה שצריכה של פלבונואידים מורידים סיכון למוות ממחלות לב וסרטן, הוא שהתוצאות הטובות ביותר דווקא ניצפו אצל אנשים שאורח החיים שלהם בדרגת סיכון גבוהה מראש לסרטן ומחלות לב, לדוגמה צריכה של יותר מ-20 גרם ליום של אלכוהול ועישון סיגריות.

The inverse association between total flavonoid intake and both all-cause and cause-specific mortality was stronger in smokers than in non-smokers as well as in those who consumed >20 g/d of alcohol compared to those who consumed ≤20 g/d of alcohol (Fig. 3 and Supplementary Figs. 3 and 4). These benefits appeared extend to higher doses of up to 1000–2000 mg/d. Evidence of a dose–response association can be seen in Supplementary Fig. 5

זה לא אומר שאפשר להתחיל לחגוג אבל זה בהחלט אומר שזה עושה עבודה מצוינת!!!

דבר נוסף שציינו החוקרים, הוא שאצל אנשים עם השמנת יתר, ההשפעה של הפלבנואידים כמעט לא מורידה סיכון למוות מסרטן ומחלות לב. לא ברורה להם הסיבה, אבל הם חושבים שזה קשור למיקרוביום שלהם, כי למיקרוביום תפקיד חשוב במטבוליזם של פלבנואידים.

Conversely, the inverse association between flavonoid intake and mortality tended to be weaker in obese participants. These findings go against our a priori hypothesis that flavonoids would be more protective in obese individuals as they have higher levels of inflammation, oxidative stress, and vascular dysfunction. This is difficult to interpret, as there is evidence that flavonoids impact body composition23 but may be explained in part by gut microbiome composition. The gut microbiome plays a critical role in flavonoid metabolism and therefore bioactivity24, and is dissimilar in obese individuals25

איך אני עכשיו אחשב כמה זה 500 מ"ג? מי שלא בטוח… הכי טוב זה להרבות בפירות וירקות עם קליפה… ובכל זאת דוגמה מספרית להמחשה:

  • כוס של אוכמניות (כחולות או שחורות) = 400 מ"ג.
  • כוס תה ירוק יכול להגיע גם ל- 1000 מ"ג.
  • תפוח עץ אדום (אורגני) עם קליפה = 200 מ"ג.

אבל כדי שלא יהיה משעמם, להלן רשימה של מזונות שמכילים כמויות גבוהות של פלבונואידים:

  • פלבונולים לדוגמה קוורצטין (flavonols) – בצל, תפוח, עגבניות, חומוס, שקדים, לפת, בטטה קינואה, קקאו.
  • פלבנים לדוגמה קטכינים (flavan-3-ols) – תפוחים, בננות, אוכמניות, אפרסק, אגס, תות.
  • פלבונים לדוגמה אפיגנין ולוטאולין (flavones) – פטרוזיליה, גמבה, סלרי, ארטישוק, תפוח, תפוז, מלון, צ'ילי, חסה.
  • פלבונונים לדוגמה נרינגנין (flavonones) – תפוז, אשכולית, לימון, עגבניה.
  • אנתוציאנינים (anthocyanidins) – אוכמניות, בננה, תות, דובדבן, אגס, כרוב אדום, חמוציות, שזיפים, פטל

בריאות טובה ורפואה מונעת תלויה בכמות ובמגוון של הפירות והירקות!
וככל שנקדים עם ההרגל כך נייטיב עם עצמנו וילדינו!

https://www.nature.com/articles/s41467-019-11622-x#Tab4

https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/21551197.2012.702534

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s