מיטוכונדריה·מיקרוביום - פרוביוטיקה·מערכת שלד-שריר

מיקרוביום ושלד-שריר

הם לא מפסיקים להדהים אותי…
ואני לא מתכוון לחוקרים, למרות שהם אלה שמגלים דברים חדשים.
אני מתכוון כמובן לחיידקים השוכנים במערכת העיכול ובכלל.במחקר שפורסם ביולי 2019 בג'ורנל הרפואי Science Transnational Medicine רצו לראות אם ישנו קשר בין חיידקי המעי לשרירים למסה שלהם ולתפקוד שלהם, כדי להבין יותר טוב את בעיית הדילול של השרירים במבוגרים ובכלל.
הם ערכו לעכברים בדיקת כושר וחוזק על ידי ריצה, עמידה על 2 רגליים אחוריות, והרמת משקלים (26-100 גרם בהדרגה).
הם הבחינו שלעכברים ללא חיידקים היתה בעיה בתפקודי מיטוכונדריה וביצירת מיטוכונדריות חדשות, דבר שהתבטא בהתעייפות וחולשה מה שמאפיין גם תהליכי התבגרות ודילול שרירים אצל בני האדם. וכשהשתילו להם חיידקים מעכברים בריאים, חלק ממסת השריר ותפקודי השריר חזרו, כמעט לאותה רמה של העכברים הבריאים…
הם ראו שהמיקרוביום מייצר מטבוליטים שמשפרים תפקודים ברמת צומת שלד-שריר (neuromuscular junction) שם נעשית העברת המסרים בין תא עצב לסיבי השריר לפעולה (כיווץ).כלומר מיקרוביום חזק הוא גם תנאי לבריאות שלד-שריר, לתפקוד השריר ולשמירה על מסת השריר. ואולי במקרים מסויימים יהיה ניתן גם להחזיר חלקית את התפקוד ומסת השרירים שאבדו אצל מבוגרים או לפחות למנוע את המשך ההדרדרות.
שכן נפילות עקב חולשת שרירים הן נפוצות ומסוכנות…

וואו… מדהים!!!

https://stm.sciencemag.org/content/11/502/eaan5662

איך שומרים על מיקרוביום מגוון ובריא?
תזונה מגוונת מבוססת צומח (כל הצבעים, כל הטעמים, כל המרקמים), כל המשפחות (פירות וירקות עם קליפה, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שקדים, זרעים ונבטים) וגם בתוך המשפחות לגוון לדוגמה: ירוקים זה לא רק חסה ופטרוזיליה… זה גם מנגולד, רוקט, רוקולה, תרד, סלרי, בזיליקום, נענע ועוד ועוד… עדשים זה גם ירוק, צהוב, כתום, חום, שחור, קטניות יש עשרות סוגים…כאשר יש סייג אחד… מה שלא עושה טוב… מורידים! 
ולהמנע ממגע וצריכה של:
הרבה מאוד תרופות משנות לרעה את הרכב המיקרוביום ובמיוחד אנטיביוטיקה.
השילוב של תרופות עם חשיפה לתעשיות מזהמות הוא המקור לכל הסיבוכים והמוות
מונסנטו – גלייפוסט – מיקרוביום
מיקרוביום פתלאטים ו'חומרים אורגניים מופלרים' (PFASs)
תרכובות משבשות מערכת אנדוקרינולוגית (EDC's) – והקשר לסיבוכים של מחלות זיהומיות לרבות קוביד-19
מזון מעובד [2][3][4][5]/ מסוכר

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s