Gut-Brain-Axis·אנטיביוטיקה·דופמין·מיקרוביום - פרוביוטיקה·קשב וריכוז

הקשר שבין אנטיביוטיקה ל-ADHD

הציטוטים הללו נלקחו מתוך מחקרים שרוצים לבדוק את השפעת החיידקים הטובים במערכת העיכול על מערכת העצבים המרכזית (מוח וחוט שדרה) בשלל בעיות מוחיות.
הציטוט הראשון למעשה מציין עובדה ידועה, שחיידקי המעיים יודעים לייצר חומרים שמשפיעים על מערכת העצבים המרכזית לדוגמא חומצות שומן קצרות, סרוטונין, היסטמין, קטכולמינים (מוליך עצבי) וגלוטמאט (מוליך עצבי). מכאן הגיע המושג GBA שמדבר על הקשר בין המעיים למוח.
הציטוט השני מראה גם את הקשר שבין החיידקים הטובים במעיים להיווצרות דופמין והקשרו לבעיות נוירופסיכיאטריות לרבות דכאונות, חרדות וגם ADHD

Enteric bacteria have been found to produce a wide number of molecules involved in neuro-communication such as SCFAs, 5-HT, histamine, catecholamines and glutamate. Together, these observations not only demonstrate that neurotransmitter production by the microbiota may be a means of microbiota-gut-brain communication but also that changes in the gut microbiota have the capacity to exert measurable influence over the CNS.
we reviewed evidence from studies carried out on germ-free animals, or in rodents subjected to intestinal dysbiosis using antibiotics. All this evidence strongly supports that the microbiota-gut-brain axis is key to the physiopathology of several neuropsychiatric disorders involving those where dopaminergic neurotransmission is compromised
https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00213-019-05265-5
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2017.00400/full

מה פוגע במיקרוביום אני מניח שאתם כבר יודעים…

איך שומרים על מיקרוביום מגוון ובריא? תזונה מגוונת מבוססת צומח (כל הצבעים, כל הטעמים, כל המרקמים), כל המשפחות (פירות וירקות עם קליפה, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שקדים, זרעים ונבטים) וגם בתוך המשפחות לגוון לדוגמה: ירוקים זה לא רק חסה ופטרוזיליה… זה גם מנגולד, רוקט, רוקולה, תרד, סלרי, בזיליקום, נענע ועוד ועוד… עדשים זה גם ירוק, צהוב, כתום, חום, שחור, קטניות יש עשרות סוגים…כאשר יש סייג אחד… מה שלא עושה טוב… מורידים!  ולהמנע ממגע וצריכה של: הרבה מאוד תרופות משנות לרעה את הרכב המיקרוביום ובמיוחד אנטיביוטיקה. השילוב של תרופות עם חשיפה לתעשיות מזהמות הוא המקור לכל הסיבוכים והמוות מונסנטו – גלייפוסט – מיקרוביום מיקרוביום פתלאטים ו'חומרים אורגניים מופלרים' (PFASs) תרכובות משבשות מערכת אנדוקרינולוגית (EDC's) – והקשר לסיבוכים של מחלות זיהומיות לרבות קוביד-19 מזון מעובד [2][3][4][5]/ מסוכר 

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s