הגיל השלישי·ירוקים·מערכת שלד-שריר·פירות וירקות·פעילות גופנית·תזונה מבוססת צומח - טבעונות

הקשר בין פופאי והגיל השלישי – ירוקים

מסת שריר זה דבר שניתן לתחזק אותו בעיקר על ידי פעילות גופנית, ויטמין סי, תזונה מגוונת ושמירה על רמות טובות של ויטמין די ומגנזיום. ועדין ישנה תופעה שהיא עניין של גיל שגורמת לירידה איטית של מסת השריר, וזה קורה באחוזים גבוהים יותר בגילאים יותר מאוחרים במיוחד החל מהעשור השישי (מגיל 50). ועוד יותר בגילאים מעל 70 (הגיל השלישי), מה שמעלה את הסיכון לנפילות.
לפי משרד הבריאות 1 מכל 3 קשישים נופל לפחות פעם בשנה, והנפילות הללו יכולות להוביל לשברים, פגיעות ראש ומוות. לכן גם בגילאים אלה כדאי ואף חשוב לעסוק בפעילות גופנית אך לא רק…

במחקר שפורסם במרץ 2019 בג'ורנל הרפואי JCSM ראו שתזונה עשירה בירקות ירוקים (במיוחד הכהים) גרמה להתחזקות השרירים והתפקוד הפיזי בקרב נשים מבוגרות באוסטרליה.
אותם עלים ירוקים מכילים נוטרינטים בין היתר חנקה (nitrate) שתורמים להתרחבות כלי הדם, שיפור זרימה של הדם ובכך גם יותר חמצן לתאים, דבר שתורם לפעילות לבבית תקינה יותר ולאיזון לחץ הדם. ולכן הם גם נמצאו כמורידים סיכון להתקפי לב ולשבץ מוחי.

increasing dietary nitrate especially although vegetables may be an effective way to limit any age‐associated declines in muscle function.

חוקרים מאוניברסיטת אדית קוון (ECU) עקבו אחר התזונה של 1420 נשים מערביות אוסטרליות מעל גיל 70 ובחנו את הקשר שבין תזונה עתירה בעלים ירוקים לחוזק השרירים. את הממצאים פרסמו במרץ 21 בג'ורנל The Journal of Nutrition.
כוח השריר הוערך על ידי מדידת חוזק האחיזה של המשתתף ובאמצעות מבחן (TUG) שמודד כמה זמן לוקח לקום מהכיסא, ללכת שלושה מטרים ואז לחזור לכיסא ולשבת.
מחקרים קודמים באוכלוסיות מבוגרות הראו כי ירידה של 1 ק"ג לאורך 12 חודשים בכוח האחיזה קשורה לסיכון מוגבר לתמותה בשיעור של 33 אחוזים. כל שנייה איטית יותר ב- TUG מגדילה את סיכון התמותה בשמונה אחוזים במשך שלוש שנים.
כוח ותפקוד לקויים קשורים גם לתוצאות שליליות אחרות כגון נפילות ושברים, אשר פוגעים באופן מהותי בעצמאותו של הפרט.
החוקרים מצאו במחקר הנוכחי כי אכילת כוס תרד אחת, רוקט או חסה ביום עשויה להגדיל את כוח האחיזה עד 2 ק"ג ולשפר את זמן ה- TUG בעד 1.6 שניות.

In our study we found that eating one cup of spinach, rocket or lettuce a day may increase grip strength by up to 2kg and improve TUG time by up to 1.6 seconds

אחת ההשערות היא שצריכת החנקות משפרת את תפקוד כלי הדם וזרימת הדם, כי ידוע שתחמוצות החנקן מרחיבות כלי דם, כלומר צריכת חנקות יומית גבוהה מגבירה באופן עקבי את זרימת הדם בשרירים, ובכך מקלה על בריאות השלד והשרירים.

We know from previous research that nitric oxide is a vasodilator, which means that it widens your blood vessels, potentially allowing greater blood flow to your muscles. In fact, nitrate supplements are used by athletes to improve endurance and performance.
It could be that higher daily nitrate intake consistently increases muscle blood flow, thereby facilitating musculoskeletal health.
https://www.ecu.edu.au/features/postgraduate/leafy-greens-key-to-maintaining-muscles

המחקר עוקב אחר מחקרים קודמים של ECU שמצאו קשר בין אכילת ירקות עשירים בחנקות לבין סיכון נמוך יותר למוות משבץ ומחלות לב.

הגוף שלנו הוא חומר שדורש תחזוקה יומיומית הן במזון איכותי ומגוון והן בפעילות גופנית. וזה נכון לכל גיל במיוחד בגילאים המאוחרים…
ותוסיפו ירוקים…

ממליץ לקרוא גם על "תרופות שמעלות סיכון לפגיעות על רקע נפילות והתעלפויות"
ובמקרים של חולשה גדולה ניתן לחשוב על תוספת של קו אנזים קיו 10.

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s