מיקרוביום - פרוביוטיקה·סרטן ומניעה

מיקרוביום וסרטן לבלב מסוג אדנו קרצינומה

לא שחסר סיבות מדוע לשמר ולטפח את המיקרוביום שלנו דרך תזונה פרהביוטית. ולא שחסר סיבות מדוע לא לצרוך דברים ולחיות במצבים שפוגעים במיקרוביום (תרופות, דיאטות קיצוניות ומצבים רגשיים כרוניים).
המחקר הנוכחי שפורסם באוגוסט 2019 בג'ורנל הרפואי Cell בעצם ממחיש את החשיבות של המיקרוביום גם במקרה של סרטן לבלב קטלני מסוג אדנוקרצינומה (PDAC). רוב האנשים שלוקים בו שורדים פחות מ- 5 שנים.
החוקרים לקחו ובדקו את המיקרוביום של אלה ששרדו מעבר ל- 5 שנים ויותר ואף כאלה שהחלימו לחלוטין ובדקו את הרכב המיקרוביום שלהם בלבלב ומצאו:

  • שאלה ששרדו הכי הרבה זמן ואף החלימו לחלוטין היו בעלי המגוון הרחב ביותר של חיידקים טובים.
  • שהרכב החיידקים "מנבא" את זמן ההישרדות.
  • שחיידקי המעיים משפיעים על אפיון המיקרוביום בלבלב.
  • שהשתלת חיידקים משפיעה על דיכוי הגידול ועצירת גדילתו.

החוקרים הצליחו גם לבודד את אותם שרשראות חיידקים שתרמו להשרדות:
Pseudoxanthomonas- Streptomyces- Saccharopolyspora-Bacillus clausii
מדוע אני מציין אותם?
כי אין אותם בכמוסות (לפחות לא שידוע לי) ואינני יודע אם ואיך משתילים חיידקי מעיים בבני אדם וכמה זה בטוח… ולכן חשוב לשמר ולטפח אותם ולהמנע מכל מה שפוגע בהם – זה חלק חשוב ביותר בהשרדות שלנו!

https://www.cell.com/cell/fulltext/S0092-8674%2819%2930773-1

איך שומרים על מיקרוביום מגוון ובריא?
תזונה מגוונת מבוססת צומח (כל הצבעים, כל הטעמים, כל המרקמים), כל המשפחות (פירות וירקות עם קליפה, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, שקדים, זרעים ונבטים) וגם בתוך המשפחות לגוון לדוגמה: ירוקים זה לא רק חסה ופטרוזיליה… זה גם מנגולד, רוקט, רוקולה, תרד, סלרי, בזיליקום, נענע ועוד ועוד… עדשים זה גם ירוק, צהוב, כתום, חום, שחור, קטניות יש עשרות סוגים…כאשר יש סייג אחד… מה שלא עושה טוב… מורידים! 
ולהמנע ממגע וצריכה של:
הרבה מאוד תרופות משנות לרעה את הרכב המיקרוביום ובמיוחד אנטיביוטיקה.
השילוב של תרופות עם חשיפה לתעשיות מזהמות הוא המקור לכל הסיבוכים והמוות
מונסנטו – גלייפוסט – מיקרוביום
מיקרוביום פתלאטים ו'חומרים אורגניים מופלרים' (PFASs)
תרכובות משבשות מערכת אנדוקרינולוגית (EDC's) – והקשר לסיבוכים של מחלות זיהומיות לרבות קוביד-19
מזון מעובד [2][3][4][5]/ מסוכר

מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s