סוכרת·תזונה מבוססת צומח - טבעונות·תזונה מהחי - בשר אדום/ עופות

מחקר "מטריה" על השפעת מזונות ומשקאות על סוכרת סוג 2

אף אחד לא רוצה להיות מוגדר סוכרתי !!!
הבעיה היא ההתכחשות המחשבתית לתזונה הלא טובה והמזיקה, הכמיהה למתוק (באוכל ובשתיה) וצריכת מאכלים רק כי הם טעימים. זה קשור להרגלים משפחתיים, אבל זה גם נרכש… אני זוכר היטב את היום שאבא שלי אובחן כסוכרתי, אני אמנם תיארתי לעצמי שהוא כבר שם, בעקבות פצע כיבי ברגל, אבל זה תמיד תופס אותך בהפתעה. הפנים שלו נפלו, העולם שלו החל לרעוד, כי מה יעשה עכשיו עם כל הדברים שכה אהב? שינויים שחייב לעבור? תרופות נוספות לארון?
מחלת הסוכרת היא מוות איטי ובאיזה שהוא שלב מלווה בעינויים. לא של כאב, אלא בעיות של תפקודים. כלי הדם הקטנים (נימים) נפגעים, זה פוגע בעור, בשמיעה, בראייה ולאט לאט בכל תא ובכל איבר.
אף אחד לא רוצה להיות מוגדר סוכרתי !!!
מחקר מסוג מטריה (הערכת ריבוי טיפולים בבדיקה היסטולוגית אחת), שכולל בתוכו סקירה של מטא אנליזות לגבי הקשר בין משקאות ומזונות מסוימים לסיכון לחלות בסוכרת סוג 2. המחקר הבא פורסם ביולי 2019 בג'ורנל הרפואי bmj ממחיש בצורה די טובה מה צריך אדם לאכול, או יותר נכון לא לאכול, כדי להמנע מסוכרת סוג 2.

  • סיבים תזונתיים שמקורם מדגנים מלאים וקטניות מורידים סיכון ב-13-25%
  • צריכת קלה (12-24 גרם) ליום של משקאות אלכוהוליים, מורידה סיכון ב-25%.
  • על כל 100 גרם בשר אדום ליום הסיכון עולה ב-17%.
  • על כל 50 גרם של בשר מעובד ליום הסיכון עולה ב-37%.
  • משקאות ממותקים – מנת משקה יומית אחת מעלה סיכון ב-26%

לעוד מידע על סוכרת, נזקי התרופות ואיך ניתן לאזן ולשפר היכנסו:


https://www.bmj.com/content/366/bmj.l2368

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s