אבץ·לחץ דם גבוה

אבץ – לחץ דם ובכלל

מאוד מענין! במיוחד את אלה עם יתר לחץ דם או עם נטיה משפחתית כזו…
המחקר הבא שפורסם במרץ 2019 בג'ורנל הרפואי Physiology מדבר על הקשר של המינרל אבץ (Zincׂׂ) ללחץ דם גבוה.
המכניזם שגילו הוא, שכאשר רמות האבץ נמוכות הגוף מחזיר את הנתרן מהכליות חזרה למחזור הדם ועודף שלו בנוזל הפלזמה גורם לעליה בלחץ הדם.
איפה יש אבץ בכמויות יפות?
נבט חיטה, זרעי דלעת, זרעי המפ, צנוברים, קשיו, גרעיני חמניות.
קוואקר, "אורז" בר ,כוסמת, אמרנט, קינואה ודגנים מלאים.
אזוקי, טופו, עדשים, ושאר קטניות.
להגברת הספיגה של האבץ מומלץ להשרות את הזרעים ואף להנביט.
כי אחד הדברים שמפריעים בספיגה שלו היא חומצה פיטית. על כך כתבתי כאן:

ואם כבר באבץ עסקינן אז להלן עוד כמה דברים שאבץ שותף להם:

  • חיזוק מערכת חיסון (התבגרות תאי T ויצירת נוגדנים).
  • בנית DNA.
  • בריאות עור, שיער וציפורניים.
  • התפתחות תקינה ותפקוד תקין של מערכת רבייה.
  • שותף בהולכה עצבית במוח.
  • איזון רמות חומציות בדם.
  • בריאות עצמות ושיניים.
  • מגביר פעילות ויטמין D וייצור ויטמין A.
  • ועוד…

https://www.physiology.org/doi/abs/10.1152/ajprenal.00487.2018

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s