אבץ הוא מהמינראלים החשובים בתזונת האדם.
אבץ הוא קטיון תוך-תאי, הנמצא בכל רקמות ונוזלי הגוף, והוא למעשה יסוד הקורט (trace element) השני בשכיחותו בבני אדם אחרי ברזל. שרירי הגוף מכילים כמחצית מהכמות הכוללת של 2 גרם אבץ בגוף, כאשר העצמות מכילות כ-30% מכלל תכולת האבץ ואילו בדם נמצא רק 0.5% מכלל האבץ בגוף.
הכמות היומית המומלצת (RDA) לצריכה של אבץ היא: 11 מיליגרם לגברים, ו-9 מיליגרם לנשים שיש להגבירם ל-11 מיליגרם ליום בתקופת ההריון.
להלן חשיבות האבץ העיקרית:
- חיזוק מערכת חיסון (התבגרות תאי T ויצירת נוגדנים).
- בנית DNA.
- בריאות עור, שיער וציפורניים.
- התפתחות תקינה ותפקוד תקין של מערכת רבייה.
- שותף בהולכה עצבית במוח.
- איזון רמות חומציות בדם.
- בריאות עצמות ושיניים.
- מגביר פעילות ויטמין D וייצור ויטמין A.
- תפקוד תקין של בלוטת התריס (המרת T4 ל- T3)
- ועוד…
מחקר שפורסם במרץ 2019 בג'ורנל הרפואי Physiology מדבר על הקשר של המינרל אבץ (Zincׂׂ) ללחץ דם גבוה.
המכניזם שגילו הוא, שכאשר רמות האבץ נמוכות הגוף מחזיר את הנתרן מהכליות חזרה למחזור הדם ועודף שלו בנוזל הפלזמה גורם לעליה בלחץ הדם.

איפה יש אבץ בכמויות יפות?
נבט חיטה, זרעי דלעת, זרעי המפ, צנוברים, קשיו, גרעיני חמניות.
קוואקר, "אורז" בר ,כוסמת, אמרנט, קינואה ודגנים מלאים.
אזוקי, טופו, עדשים, ושאר קטניות.
להגברת הספיגה של האבץ מומלץ להשרות את הזרעים ואף להנביט.
כי אחד הדברים שמפריעים בספיגה שלו היא חומצה פיטית. על כך כתבתי כאן:
מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים