מחלות לב וכלי דם·מיקרוביום - פרוביוטיקה·סיבים תזונתיים·תזונה מבוססת צומח - טבעונות·תזונה מהחי - בשר אדום/ עופות·תזונה מהים - דגה/פירות ים/אצות

תזונת פליאו והקשר לטרשת עורקים

תזונה זה אחד הדברים המשפיעים ביותר על איכות החיים שלנו!
נאכל דברים שטובים לנו – נהיה חזקים בגוף ובנפש!
נאכל דברים שאינם טובים לנו – באיזה שהוא שלב נסבול ממשהו!

אחד הדברים שמנחים אותי ביעוץ התזונתי, הוא שלכל אחד יש את המזונות שיעשו לו טוב ויש את המזונות שיעשו לו לא טוב וכדאי להיות קשובים לרחשי הגוף כדי להמנע מאלה שעושים לא טוב.
זה ברמה האישית…
אבל יש גם דברים בסיסיים שבאופן כללי ידועים כעושים טוב ושחסר שלהם משפיע על הבריאות שלנו. ולכן לחיות לפי דיאטה מסוימת לאורך זמן יכולה להוות מחסור ברכיבים שהגוף צריך אותם ולא מקבל וזה נכון לכל סוג דיאטה עם שם…
במחקר שפורסם בג'ורנל הרפואי European Journal of Nutrition ביולי 2019 בדקו את תזונת הפליאו, שהבסיס שלה אומר שהגוף שלנו אמור לאכול את מה שהאדם הקדמון אכל בתקופה שלפני כניסת החקלאות, כלומר כל מה שהאדם יכול היה להשיג דרך ציד, דיג, קטיף ומהאדמה. תזונה זו כוללת בעיקר מזון מהחי (בשר, עוף ודגים), פירות וירקות ואגוזים.
בואו נצא מנקודת הנחה שהמזון מהחי הוא נקי ולא מזוהם בתרופות ורעלנים, כפי שהיה פעם, לפני כניסת התעשיה המזהמת לחיים ולאוכל שלנו ושהם יכולים להיות בעייתיים עבורנו. על כך כתבתי כאן וגם כאן

בוא נצא מנקודת הנחה שפירות וירקות יכולים לספק בתזונה הזו את הכמות הנדרשת של הויטמינים והמינרלים והסיבים התזונתיים…
בואו נתחשב גם בעובדה החיובית ביותר שלא אוכלים מזון מתועש בתזונת פלאו.
אז מה בכל זאת מצא המחקר?
2 בעיות עיקריות:
האחת היא שכמות הבשר היא דומיננטית במיוחד דבר שגורם לגוף לייצר חומר שנקרא TMAO והוא נחשד היום לביומרקר עיקרי להעלאת סיכון לטרשת עורקים, מחלות לב וכלי דם והזכרתי זאת גם כאן

הדבר השני שבעייתי בתזונה הזו הוא המחסור במגוון של הסיבים שמקורם בדגנים מלאים ובקטניות.
תזונת הפלאו נמנעת לחלוטין ממגוון זה ובאופן כללי המיקרוביום משתנה לאורך הזמן, כדי להתאים עצמו למגוון החדש ובכך נוצר מחסור ב'עמילן עמיד' (Resistant starch), שמקורו בדגנים מלאים וקטניות והוא חשוב ביותר להזנת המיקרוביום לתפקודו ולשגשוגו (וכשהמיקרוביום איננו במיטבו, הרבה דברים יכולים לקרות)… ויש לו גם חשיבות באיזון רמות הסוכר בדם…

https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs00394-019-02036-y

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s