טרשת עורקים·מחלות לב וכלי דם·מיקרוביום - פרוביוטיקה

הקשר בין תזונה מערבית (מזונות מהחי, ג'אנק, שומן רע) למחלות לב ומיקרוביום

והיום המיקרוביום מכיוון קצת שונה.

Over the last decade, it has become apparent that bacteria in the human gut influence our health in many ways. The organism we studied affects health by preventing a problematic compound from becoming a worse one

מחקר ממרץ 2017 בג'ורנל הרפואי Circulation מראים את המכניזם הקושר בין חיידקי המעי הטובים למחלות לב.
החיידקים האלה, לא סתם נמצאים אצלנו במעיים. יש להם תפקידים רבים וחשובים. בין היתר הם גם מפרקים מרכיבי מזון ומייצרים מהם חומרים, חלקם חשובים לתפקוד תקין של התאים, המערכות השונות (עיכול, חיסון, עצבים) והאיברים השונים.
עם זאת ישנם מזונות שעשירים במרכיבים מסוימים כמו ל- קרניטין, פוספסדיל כולין וכולין כמו בשר אדום למשל. החיידקים מייצרים מהם חומר שנקרא TMAO טרי-מתיל-אמיד-(אנ)אוקסיל. ועודף שלו מגיע לכלי הדם והוא נחשב לביומרקר העיקרי לטרשת עורקים והיווצרות תרומבוזיס (פקקת) וסתימה של כלי דם.
אצל צמחונים וטבעונים יש הרבה פחות היווצרות של טרימתילאמידאנאוקסיל

vegetarians and vegans produce less TMAO compared with omnivorous subjects, with correspondingly distinct microbiota composition.

וכפי המתואר גם במחקר הבא לגבי בשר אדום ומיקרוביום.
https://www.nature.com/articles/nm.3145

מחקר נוסף מיולי 2020 מהג'ורנל Journal of Biological Chemistry הצליח לבודד חיידק ספציפי שיודע לעשות את אותה עבודה… E. limosum עובד גם בצורה ייחודית עם חומצת אמינו ל קרניטין ולא מאפשר לה להפוך ל TMA

E. limosum interacts with L-carnitine in a different way in the gut, and that interaction eliminates L-carnitine's role in production of TMA (other nutrients also participate in TMA production in the gut).
Up until now, the only known gut microbial reactions with L-carnitine involved converting it into its bad form. We've discovered that a bacterium known to be beneficial could remove a methyl group and send the resulting product down another pathway without making any other harmful compounds in the process

מחקר מאוגוסט 21 בג'ורנל Science מראה שתזונה מערבית עתירת שומן משבשת את הביולוגיה של הציפוי הפנימי של המעיים ואת המיקרוביום שלה לרעה והתוצאה היא קידום המטבוליט TMAO.
החוקרים מציינים כי תזונה זו גורמת לדלקת ופוגעת בתאי אפיתל המעי. היא פוגעת בתפקוד המיטוכונדריה המייצרת אנרגיה, דבר שגורם לתאי המעי לייצר יותר חמצן וחנקות.
הסביבה הזו שנוצרת במעי גורמת לעליה של חיידקים מזיקים של Enterobacteriaceae, כגון E. coli, שמגבירים את ייצור המטבוליט TMA. שמומר ל- TMAO, אשר ידוע בקידום טרשת עורקים והגדלת הסיכון היחסי לתמותה בטרם עת.

It was known that exposure to a high-fat diet causes dysbiosis — an imbalance in the microbiota favoring harmful microbes, but we didn't know why or how this was happening. We show one way that diet directly affects the host and promotes the growth of bad microbes
https://news.vumc.org/2021/08/12/link-diet-microbiota-heart-disease/

מאמרים קשורים נוספים:
מיקרוביום – כולין/ TMAO – חומרת שבץ
תזונה מערבית פוגעת במערכת החיסון במעיים בדרכים העלולות להגביר את הסיכון לזיהום ולמחלות מעי דלקתיות.
תזונה עשירה במזונות מהחי, מזונות מעובדים וסוכר משפיעה לרעה על המיקרוביום ומעלה סיכון למעי דלקתי (IBS/IBD).
כל תוספת של 114 גרם של מאכלים מטוגנים בשבוע מעלה עוד סיכון למחלות לב ושבץ.

אם מצאתם את המידע מענין ומועיל ורוצים לתרום להמשך העשייה למען בריאות טבעית מודעת לכולם, מוזמנים להפוך לתומך

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s