המאמר הזה הוא מדהים בעיניי! הוא ממחיש את הבעייתיות הגדולה באופן כללי של מחקרים גם כאלה מסוג מטא אנליזה. מי עורך אותם? ומי מממן אותם? מה לקחו בחשבון ומה לא לקחו בחשבון שאולי היה משנה את התוצאות?הנושא היום: האם תרופות נגד דיכאון יעילות יותר מפלסיבו.בפברואר 2018 פורסם בג'ורנל הרפואי The Lancet מאמר מסוג מטא אנליזה בה קבוצה של חוקרים ביקשו לראות אם 21 תרופות מרשם, שניתנות למצבים של דיכאון, עושות עבודה טובה יותר מאשר פלסבו (אין בו). הם לקחו את המחקרים ממאגר הנתונים של קוקריין והגיעו למסקנה שהתרופות אכן יעילות יותר מפלסבו.
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(17)32802-7/fulltext
We identified 28 552 citations and of these included 522 trials comprising 116 477 participants. In terms of efficacy, all antidepressants were more effective than placebo.
למרות שהממצאים היו די חד משמעיים, וזה גם דובר רבות בתקשורת ובמדיה.
ד"ר קלאוס מונקולם (Dr. Klaus Monkholm) ועוד כמה חוקרים בחנו את הנושא הזה שוב. ופרסמו מאמר שמטיל ספק באותו מחקר, בג'ורנל הרפואי BMJ.
ולהבנתם כבר בהקשר של פלסבו יכולה להיות בעיה, כי תרופות לדיכאון, ידועות בתופעות לוואי וכשמישהו חווה אותם הוא כבר מודע שהוא בקבוצה של התרופה.אותה קבוצת חוקרים, לקחו שוב את המחקרים שעליהם הסתמכו במטא אנליזה הקודמת וניפו את המחקרים שלא היתה בהם וודאות של פלסבו כפל סמיות ועוד דברים שלדעתם היו צריכים לא להתייחס וכמו כן שיש מאמרים שלא פורסמו כראוי והיו מוטים. בזו הלשון:
Publication bias of antidepressant trials is pervasive and distorts the evidence base. Many industry funded antidepressant trials remain unpublished or are inadequately reported
מגובה גם במאמר הבא:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5725408/
והמסקנות החדשות הן שלאור הבחינה המחודשת, הקביעה הקודמת לא נתמכת על ידי הראיות ושתרופות נוגדות דיכאון לא הוכחו כיעילות יותר מפלסבו.
Conclusions The evidence does not support definitive conclusions regarding the benefits of antidepressants for depression in adults. It is unclear whether antidepressants are more efficacious than placebo

inhibitors.
https://bmjopen.bmj.com/content/9/6/e024886.full?fbclid=IwAR3piRoV-8Qf9qGvyRxo6VLGC-tBV8WRftQIUVmfysQaFRkAtG_qPnzzbZo
כשחרטה פוגש את בונה זה מה שיוצא…
מחקר חדש נוסף מינואר 2020 שפורסם גם הוא בג'ורנל הרפואי British Medical Journal מראה שמחקרים רבים לא פירסמו את התוצאות האמיתיות (הסתרת נזקים) ובכך יצרו הטעיה לגבי בטיחות התרופות הניתנות לדיכאון (SSRI ו- SNRI סרוטונין ונוראפינפרין)
We included 70 trials (64 381 pages of clinical study reports) with 18 526 patients. These trials had limitations in the study design and discrepancies in reporting, which may have led to serious under-reporting of harms
מתוך המחקרים שכן היה רישום יש קושי לוודא שהתרופות מועילות יותר ממזיקות… אבל כן ניתן לראות שדווקא אצל ילדים ונוער התוצאות השליליות לרבות אגרסיביות יתר, אקאתיזה (הפרעת תנועה) והתאבדויות היו גבוהות מאוד ויותר מפי 2 מאשר אצל מבוגרים
In adults there was no significant increase in all four outcomes, but in children and adolescents the risk of suicidality and aggression doubled

The corresponding values for children and adolescents were 2.39 (1.31 to 4.33), 2.79 (1.62 to 4.81), and
2.15 (0.48 to 9.65)

הרבה מהנספחים של המאמרים ניתנים על פי דרישה ואף אחד לא באמת דרש לראות אותם.
הנזק הרפואי של התרופות הללו לא מפורסם וזה הליך קריטי לפני אישור של תרופות.
אחד התירוצים מדוע לא פורסמו כל הנזקים היה פגיעה בסודיות של המוצר, שזה מבחינתי פשע!
חוקרים רבים חושבים שיש להפחית את השימוש העודף בתרופות אלה.
https://www.scientificamerican.com/article/the-hidden-harm-of-antidepressants/
אתם יודעים מה עוד אבסורד?
במדינת ניו-ג'רזי שבארצות הברית הגישו הצעת חוק מנדטורית לבדוק ילדים מכיתה ז'-יב' כדי למנוע התאבדויות והיא רגע לפני אישורה… אבל מה הדרך הטיפולית שלהם שגם מונעת/תמנע את אותן התאבדויות?! כי נכון לעכשיו כדורים לא באמת עוזרים ואף מעלים סיכון להתאבדויות ושלל תופעות לוואי חמורות!!!
New Jersey schools are one step closer to mandatory depression screening amid a mental health crisis that’s driving an increase in teen suicide.
מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים