אפיגנטיקה·תזונה (כללי)

תזונה – גנטיקה ואפיגנטיקה

בוקר טוב עולם
מה שלום כולם
זה הזמן לרדת מן החוטים.
ולהיות כבר בבריאות אמיתית… (ורסיה חדשה לפתיחה של פינוקיו).
אני אף פעם לא בניתי תפריטים ואף פעם לא חשבתי שזה נכון. אני כן ממליץ על מזונות מסוימים שכדאי להרבות ועל כאלה שכדאי להפחית או להפסיק, אבל זה תמיד בא עם הנחיה שצריך להיות קשוב, כי אני לא באמת יודע איך הגוף של האדם יגיב. אני לא יודע בוודאות שמזון שאומרים עליו שעושה כך וכך, יעשה גם אצל האחר כך וכך מבלי ליצור תופעות לוואי.
אני תמיד אומר שצריך להיות קשוב לרחשי הגוף והבטן, וכשיש רחש, צריך לנתח אותו, מה אכלתי שלא אכלתי קודם? איפה הייתי? מה היה המצב הרגשי באותו יום?

למה זה חשוב?
כי הכל משפיע עלינו ועל המיקרוביום החי בתוכנו. וזה יכול להשפיע על כל מחלה אקוטית וכרונית.

קבוצה של מדענים בינלאומיים מובילים מלונדון ערכו מחקר גדול על תאומים. המחקר הוצג בשתי ועידות רפואיות גדולות: American Society of Nutrition conference וכן American Diabetes Association conference שנערכו בקליפורניה ביוני 2019.
התאומים כולם קיבלו במשך שבועיים את אותן הארוחות ועשו את אותן פעילויות. נלקחו מהם בדיקות דם וערכים של סוכר, אינסולין, שומנים וכדומה במהלך שבועים רצופים וכמו כן בדקו את אוכלוסית החיידקים במיקרוביום.

  • תוצאות המחקר הראו מגוון גדול של תגובות בין אנשים למזונות, וגם בתאומים.
  • נמצא שהגנטיקה נותנת הסברים בפחות מ-50% ברמות סוכר, פחות מ-30% בתנגודת לאינסולין ופחות מ-20% בטריגליצרידים.
  • נמצא שאצל תאומים זהים יש רק 37% דימיון בסוגי החיידקים הטובים במיקרוביום, שזה בסך הכל 2% יותר משני אנשים ללא קשר משפחתי (35%). כלומר לגנטיקה יש רק חלק קטן מאוד בהקשר למיקרוביום (2%).

ד"ר אנדרו צאן גסטרואנטרולוג מעודד מהעובדה שלגנטיקה יש רק חלק קטן באיך הגוף מגיב למזון, זה מדגיש את העובדה שהמטבוליזם שלנו לא מוחלט וסופי עבורנו ושיש לנו אפשרות לשנות אותו, ושתהיה לנו האפשרות לתפור דיאטה אישית מותאמת למיקרוביום.

“It is reassuring that our genetic make-up only partially explains how our bodies respond to food. This underscores that our metabolism is not fixed; we have the power to change it. One exciting avenue is to tailor our diets to the bacteria in our gut that help us metabolise nutrients.” said Andrew Chan, a gastroenterologist at Massachusetts General Hospital.

אנשים צריכים להתחיל להבין שללכת אחר הנחיות כלליות כמו כמה פירות, כמה קלוריות, כמה שומן לא יהיה הדבר הנכון ביותר עבור אינדיבידואל.

דרך אגב… מחקר זה אמנם בדק את ההשפעות של התזונה, אבל אני משוכנע שאם היו בודקים אותו דבר גם לגבי תרופות, התוצאות היו דומות.

https://www.ft.com/content/962bb162-890b-11e9-a028-86cea8523dc2

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s