מוח·מערכת עצבים·שיפור תפקודי המוח·תזונה מהים - דגה/פירות ים/אצות

חשיבות אצות מהים

אצות ים והיכולת שלהם לשמר את הפעילות הקוגניטיבית של המוח.
עשירות בחומצות אמינו, יוד, מגנזיום, אבץ ואף ויטמין בי 12.והמון חומצות שומן רב בלתי רוויות. 
המגנזיום ידוע כמגן על הנוירונים במוח ומשפר זיכרון.
האבץ נמצא שמשפר תפקודי למידה של המוח וזיכרון.
לבי 12 גם תפקיד בבניית תאי עצב והולכה עצבית.
וחומצות שומן בונות בין היתר את המיאלין של תאי העצב והן המרכיב העיקרי של המוח מבחינת אחוזים (אחרי מים), כ- 60% מהמוח ה"יבש".
ישנה תאוריה שלאצות הים יש חלק מאוד עיקרי בהתפתחות האבולוציונית של המוח של האדם הקדמון לזה של האדם המודרני.
https://link.springer.com/artic…/10.1007%2Fs10811-016-1049-3 
בסקירה הזו מראים את הקשר בין אצות ים למניעה של פגיעה בתאי העצב במוח. יש בהם מרכיבים שמעכבים את פעילות חלבון beta amyloid שגורם למשל לאלצהיימר, מורידים עקה חמצונית במוח, נוגדי דלקת ומנטרלי רעלנים במוח.
את החומרים הללו יש במיוחד באצות חומיות, אבל גם באדומיות וירוקות.

https://link.springer.com/artic…/10.1007%2Fs10811-016-0908-2

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s