אצות ים והיכולת שלהם לשמר את הפעילות הקוגניטיבית של המוח.
עשירות בחומצות אמינו, יוד, מגנזיום, אבץ ואף ויטמין בי 12.והמון חומצות שומן רב בלתי רוויות.
המגנזיום ידוע כמגן על הנוירונים במוח ומשפר זיכרון.
האבץ נמצא שמשפר תפקודי למידה של המוח וזיכרון.
לבי 12 גם תפקיד בבניית תאי עצב והולכה עצבית.
וחומצות שומן בונות בין היתר את המיאלין של תאי העצב והן המרכיב העיקרי של המוח מבחינת אחוזים (אחרי מים), כ- 60% מהמוח ה"יבש".
ישנה תאוריה שלאצות הים יש חלק מאוד עיקרי בהתפתחות האבולוציונית של המוח של האדם הקדמון לזה של האדם המודרני.
https://link.springer.com/artic…/10.1007%2Fs10811-016-1049-3
בסקירה הזו מראים את הקשר בין אצות ים למניעה של פגיעה בתאי העצב במוח. יש בהם מרכיבים שמעכבים את פעילות חלבון beta amyloid שגורם למשל לאלצהיימר, מורידים עקה חמצונית במוח, נוגדי דלקת ומנטרלי רעלנים במוח.
את החומרים הללו יש במיוחד באצות חומיות, אבל גם באדומיות וירוקות.
https://link.springer.com/artic…/10.1007%2Fs10811-016-0908-2