מכירים את זה שאתם מדברים עם מישהו על משהו ואז נשאלת שאלה כללית: באמת??!! ואתם עונים: כן באמת ואז יש מבט של "איזה באסה". ויום אחרי אתם נתקלים במחקר שמדבר בדיוק על זה, כאילו הזמנתם אותו לאותה שיחה, רק באיחור של 14 שעות.זה קרה לי אתמול כשדיברתי עם אדם בנוגע לתזונה שמכילה דגי ים צפוניים שמכילים שומן בריא כמו אומגה 3, ואז אמרתי לו שזה היה יכול להיות מצוין, רק שהים היום מזוהם ברמות שהנזק כבר עולה על התועלת.והנה היום נחשפתי למחקר שפורסם ביוני 2019 בג'ורנל הרפואי JN The journal of nutrition.
הם בדקו את השפעת צריכת דגי ים בהקשר לסוכרת סוג 2. הם עקבו אחר 2 קבוצות של שוודים האחת חולי סוכרת סוג 2 והשניה קבוצת ביקורת בריאה. לקחו מהם בדיקות דם והקפיאו אותם והישוו זאת עם בדיקה נוספת אחרי 10 שנים.
המסקנות של המחקר היו שלא נמצאו השפעות על רמות סיכון לגבי סוכרת וזאת למרות שהפרמטרים הטובים של דגי ים כמו אומגה 3, שידועים כחלק ממניעה של סוכרת היו טובים, אך לצידם נמצאו ריכוזים של מזהמים רבים בינהם דיוקסין, PCB מתעשיית הפלסטיק ו-DDT חומר הדברה. ולהם יש השפעה גם על היווצרות סוכרת.
Environmental pollutants measured in the present study are persistent organic pollutants (POPs), for example dioxins, DDT and PCB. Previous research has shown that they may be linked to increased risk of type 2 diabetes.
הדיוקסין וה-PCB נוטים להצטבר בתאי השומן של בעלי חיים באופן כללי ובדגים שמנים כגון הרינג וסלמון במיוחד.
These substances are fat soluble and are primarily found in fatty animal foods such as fish, meat and dairy products. Particularly high contents are found in fatty fish such as herring and wild salmon
אם מצאתם את המידע מענין ומועיל ורוצים לתרום להמשך העשייה למען בריאות טבעית מודעת לכולם, מוזמנים להפוך לתומך
מוזמנים להזין דוא"ל למטה כדי להתעדכן ראשונים