אורגני·הדברה - גלייפוסט·הנדסה גנטית·טבע סביבה ואקולוגיה

הנדסה גנטית בעיות נפוצות

גידולים מהונדסים גנטית תופסים תאוצה במיוחד בכל הקשור לתעשית המזון מהחי. הטענה כמובן היא לטובת האנושות, אבל אנחנו יודעים היטב שכל הדברים האלה נמצאים אחרי עשרות שנים מזיקים ואז כבר מאוחר מדי ולרוב גם לא אכפת.

קיוס רומנס מהנדס מזון 26 שנה והיוצר של תפוחי האדמה המהונדסים גנטית (GMOׂ), העניק ראיון בלעדי לאתר sustainablepulse שמנוהל על ידי אנשי מדע ואזרחים מודאגים.

https://sustainablepulse.com/2018/10/09/the-creator-of-gmo-potatoes-reveals-the-dangerous-truth-exclusive-interview/?fbclid=IwAR2wbUr2qavzQ-Ugfzs8uGR6i_d2tlG1mzljGjRzA5_9sSdoXhCuX2jcGEw#.XQYgHtJvbIW

קיוס רומנס הוא גם מחבר הספר: "Pandora's Potatoes: The Worst GMOs"
במהלך שנות עבודתו הוא ייצר מאות אלפי זנים של תפוחי אדמה מהונדסים גנטית. הוא באמת האמין לאורך כל השנים שעבודתו עושה טוב לתפוחי האדמה – והוא הבין שטעה. ולכן הוציא ספר ונתן ראיון.
נקודות כלליות:
ה- FDA אישר את תפוחי האדמה רק על סמך מה שהוא אמר להם, ללא רגולציה. החומר המסופק לגבי בטיחות אינו מדבר על ייתכנות רמות שונות של רעילות ואלרגניות.
תפוחי אדמה מהונדסים הרבה פעמים יצאו לא בסדר מבחינת הנראות והמרקם וזה מבטל גם את המחשבה שהנדסה גנטית תביא ליותר יבול.
תפוחי האדמה המהונדסים נחבלים ונפגמים באותה מידה רק שהפציעות נסתרות לעין, והוא גילה בהמשך שמצטברים שם יותר טוקסינים.
המאפיינים של כל יבול מהונדס גנטית (מגוון מאפיינים שגורמים נזק ליבול כמו רגישות להדברה ולחומרים שחרקים מחדירים וגורמים לנזק) ובאנגלית נקרא trait, והוא מצא שבתפוחי אדמה המהונדסים, התכונות האלה אינן יציבות, וחבריו למקצוע שעסקו ביבולים אחרים כמו תירס וסויה, גם מעידים על כשלים, אבל לא כמו בתפוחי אדמה.
הנדסה גנטית יכולה לפגוע בגנום של הדבורים דרך הפולן של הפרחים של אותו יבול, וזה בנוסף למצב הקיים שכבר פוגע בהם.
הוא חוזר ומדגיש שהבעיה העיקרית היום בהנדסה גנטית, זה שהאישורים ניתנים על סמך הערכה בלעדית של המהנדס המפתח, וזה ניגוד עניינים חמור!!!

המטרה שלשמה מהנדסים מזון היא כדי שיוכלו לרסס יותר את היבול, שכן הבינו שצמחים רבים, בעבורם מרססים, מגלים תלות, כלומר הריסוס עובד עליהם פחות או בכלל לא. והמשמעות של זה היא שגם אין הגבלה לריסוס והוא נמצא במזונות רבים שמאכילים אותנו ואת החיות שאוכלים בני האדם (בקר, צאן, עופות). וכשזה בגוף זה יכול גם ליצור בעיות ולחדור גם לשיליה ולעובר.

Maternal and fetal exposure to pesticides associated to genetically modified foods in Eastern Townships of Quebec, Canada

חשוב להבין ולדעת שאין קונצנזוס מדעי לגבי בטיחות מוצרים מהונדסים גנטית.
יש אולי קונצנזוס שנקרא הון שלטון וכשזה פוגע באס חזק זה גורם אפילו להורדת מאמר שאושר בג'ורנל רפואי.
תקראו על Seralini study כאן.
ויש עוד המון ראיות לכך שחומרי הריסוס פוגעים באקולוגיה, במגוון הביולוגי של צמחים ובעלי חיים וגם בבריאות.

מאמר שעבר ביקורת עמיתים ושפורסם בנובמבר 17 בג'ורנל Journal of Human Nutrition and Functional Medicine, גילה כי בריאותם של כל המשתתפים השתפרה לאחר המעבר לתזונה שאינה GMO או פשוט הפחתת הכמות של מזונות GMO שהם אכלו.
המשתתפים דיווחו על שיפור ב -28 תנאים. הרוב המכריע של אלה אמרו שמצבם השתפר משמעותית, כמעט נעלם או התאושש לחלוטין.
בעיות בריאות אחרות שהשתפרו כוללות:
מערכת העיכול: 85.2%
עייפות, אנרגיה נמוכה: 60.4%
עודף משקל או השמנה: 54.6%
ערפול התודעה, "ערפל מוחי": 51.7%
אלרגיות או רגישות למזון: 50.2%
בעיות מצב רוח, כגון חרדה או דיכאון: 51.1%
זיכרון, ריכוז: 48.1%
כאבי פרקים: 47.5%
אלרגיות עונתיות: 46.6%
רגישות לגלוטן: 42.2%
נדודי שינה: 33.2%
מצבי עור אחרים (לא אקזמה): 30.9%
בעיות הורמונליות: 30.4%
כאבי שרירים ושלד: 25.2%
מחלה אוטואימונית: 21.4%
אקזמה: 20.8%
בעיות לב וכלי דם, כולל לחץ דם גבוה: 19.8%
https://www.responsibletechnology.org/for-review/michelle-perro-interview/

מידע נוסף על הנדסה גנטית:

https://responsibletechnology.org/
http://www.gmosrevealed.com/trailer/
'Superweeds' Sprout Farmland Controversy Over GMOs
The dangers of genetically modified foods

עוברים לאורגני מפוקח

The use of genetic engineering, or genetically modified organisms (GMOs), is prohibited in organic products. This means an organic farmer can’t plant GMO seeds, an organic cow can’t eat GMO alfalfa or corn, and an organic soup producer can’t use any GMO ingredients. To meet the USDA organic regulations, farmers and processors must show they aren’t using GMOs and that they are protecting their products from contact with prohibited substances, such as GMOs, from farm to table.
https://www.usda.gov/media/blog/2013/05/17/organic-101-can-gmos-be-used-organic-products

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s