עד עכשיו לא הגיעו למסקנה חד משמעית לגבי השפעת אכילת בשר אדום ומעובד למחלות לב וכלי דם באופן גורף.
כן ידוע שכמות גדולה ממנו גורמת להעלאת סיכון למחלות לב, סוכרת וסרטן, אבל כנראה שצריכה של בשר אדום פעמיים בשבוע לא משנה בצורה משמעותית את הביומרקרים שגורמים למחלות אלה.
הדרך להבנה היא איטית אבל היא מגיעה גם לשם…
מחקר שפורסם במרץ 2019 בג'ורנל הרפואי Nutrient, מצא שככל שמורידים בכמות הבשר האדום והמעובד ליום (מבחינת גרמים) זה מוריד סיכון נוסף למוות, כלומר יש קשר ישיר בין הכמות לרמות הסיכון באופן ישר וישיר.
https://www.mdpi.com/2072-6643/11/3/622
מחקר נוסף מסוג מטה אנליזה, שפורסם בג'ורנל הרפואי Circulation קבע באופן חד משמעי שהחלפת בשר אדום בחלבון איכותי מהצומח (סויה, עדשים, ושאר קטניות ואגוזים) מוריד עוד יותר את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
https://www.ahajournals.org/…/10.…/CIRCULATIONAHA.118.035225
מחקר חדש מיוני 2019 שמראה שעל כל תוספת של 50% בבשר אדום, השכיחות למוות עולה ב-10% נוספים.
כלומר ככל שאוכלים יותר מתים יותר וככל שאוכלים פחות מתים פחות…
https://www.bmj.com/content/365/bmj.l2110
ואם מישהו חושב שבמקום בשר אדום יהיה בסדר לאכול בשר לבן (עופות), אז הנה מחקר נוסף שפורסם בתחילת יוני 2019 שאומר שאין הבדל אמיתי בינהם בקשר למחלות לב ולמוות
https://academic.oup.com/ajcn/advance-article-abstract/doi/10.1093/ajcn/nqz035/5494812?redirectedFrom=fulltext