אוקסלאט - ח' אוקסלית·קנדידה·שוקולד - קקאו

קנדידה וברזל

קנדידה – טפיל שגורם להמון בעיות, בהמון מערכות לרבות עיכול, חיסון, עור ונפש. הפטריה הזו מאוד נפוצה אחרי שימוש באנטיביוטיקה וקשה מאוד להיפטר ממנה.
זה לרוב דורש שינוי תזונתי די דרסטי ולאורך תקופה ארוכה של כמה חודשים ולעתים אף יותר. שינויים כמו המנעות מלאה מסוכר מעובד ופחמימות פשוטות, שהן המזון העיקרי של הקנדידה.
הקנדידה גם היא נוטה להתחזק ותרופות עם הזמן פחות ופחות משפיעות עליה בדומה לחיידקים עמידים.
אחד הדברים שיכולים לרמז על בעיה של קנדידה (לא להלחץ עכשיו זה רק אחד מתוך עוד כמה מדדים שצריכים להופיע ביחד), הוא מחסור של ברזל במאגרי הכבד (פריטין). מהסיבה שברזל הוא אחד האלמנטים העיקריים להתפתחות וגדילת הקנדידה גם בהקשר של ייצור אנרגיה וגם בהקשר של תיקון DNA. וזה נכון לכל סוגי הקנדידות, אלה הנמצאות במעיים, בווגינה ובפה.

המחקר שפורסם בג'ורנל הרפואי AAC בפברואר 2019 בדק מה קורה לקנדידה אם נותנים כנגדה תרופות שנקשרות לברזל ומורידות את שכיחות הברזל ברוק לעכברים עם קנדידה בחלל הפה. והוא מצא שזה הקטין אותה משמעותית. הם קראו לשיטת הטיפול הזו הרעבת ברזל.

זוכרים את הפוסט על אוקסלטים? אם לא תכנסו אליו
בפוסט הזה צוין שהחומצה האוקסלית נקשרת (chelated) למינרלים ובפרט לברזל. נכון, יש אנשים שזה עשוי לגרום לבעיות (אבנים בכליות וגאוט), אבל לרוב המוחלט לא…
ואחרי שאני קורא את המחקר הזה, אני יכול להבין עוד סיבה למה כן לצרוך את אותם מזונות שמכילים חומצה אוקסלית, עלים ירוקים כהים (מלפפון עם קליפה, תרד, פטרוזיליה ומנגולד), פירות יער, קקאו, קטניות,סויה ועוד.

רכיבים נוספים שעושים פעולה דומה של הקשרות לברזל הם: 
פוליפנולים שנמצאים הרבה בפירות יער, רימונים וקקאו.
קפאין שנמצא בקקאו, תה ירוק ותה שחור
וחומצה פיטית שנמצאת בקטניות ובאופן משמעותי גם בסויה
ניתן לקרוא על זה גם כאן: http://www.irondisorders.org/diet

אז מה כל זה אומר? 
שהטבע שלנו דואג לנו מכל הכיוונים ותזונה מגוונת מבוססת צומח, שמכילה את כל הצבעים, כל המינים וכל המרקמים, תספק לנו גם הגנה בנושא של קנדידה. כי חסר ברזל אמנם עלול לגרום לאנמיה, אבל עודף שלו עלול לגרום גם להתחזקות הקנדידה.
ומה שמעניין מאוד זה שכמעט כל המזונות שמכילים בתוכם ברזל ורכיבים אחרים שחשובים לבריאותנו, יש בהם גם רכיבים שמפריעים לספיגתו.
וזה מתקשר גם לעובדה שהרבה אנשים סובלים מעצירות עקב נטילת תוספי ברזל.
כלומר הטבע מאזן את הברזל כי הוא יודע שגם חוסר שלו הוא בעייתי וגם עודף שלו הוא בעייתי.
בא לי למחוא לו כפיים !!!

ולסיכום סכמתי – אנטיביוטיקה – פגיעה במיקרוביום ובחיסון הטבעי – עליה ושגשוג של מזהמים כמו קנדידה 
תזונה מגוונת – מיקרוביום בריא – מינרלים מאוזנים – מערכת עיכול וחיסון בריאה – מניעת מחלות לרבות קנדידה

https://aac.asm.org/content/63/4/e02152-18

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s