סירופ תירס – סירופ סוכר – סוכר תעשייתי אילו הם אותם שמות לאותו סם שתעשיות המזון אוהבות לדחוף אותו כמעט לכל דבר ובריכוז מאוד גבוה.
לעתים ריכוז הסירופ עולה גם על 30 אחוז מסך משקל המוצר. זה נפוץ במיוחד ב"דגני" הבוקר, בסלטים מוכנים ובמשקאות. גם לא תמיד יציינו את מקור הסוכר, והאמת שזה לא ממש משנה. כבר כתבתי על סוכר, בזוויות שונות ובהקשרים שונים (סוכרת, התמכרויות, תחליפי סוכר, מה מוריד סוכר, מה עושה סוכר למוח ועוד)
והיום אני מציג מחקר שפורסם במרץ 2019 בג'ורנל הרפואי Science, שמצא גם את המנגנון של סוכר (מעובד) על בסיס תירס והיווצרות סרטן המעי…אמנם נבדק בעכברים, ומצוין שיש לחכות לראות אם זה נכון גם בבני אדם…בכל זאת, אני מרשה לעצמי "לנבא" שהתוצאות יהיו זהות לחלוטין. ומעוניין לחסוך את זמן ההמתנה…ואולי, על הדרך, עוד מקרה מצער של סרטן שאיננו כורח המציאות…