מזון (אולטרה) מעובד·סוכר ותחליפי סוכר·סרטן ומניעה

סירופ תירס, סוכר ושאר הסוכרים – מסרטן!

סירופ תירס – סירופ סוכר – סוכר תעשייתי אילו הם אותם שמות לאותו סם שתעשיות המזון אוהבות לדחוף אותו כמעט לכל דבר ובריכוז מאוד גבוה.
לעתים ריכוז הסירופ עולה גם על 30 אחוז מסך משקל המוצר. זה נפוץ במיוחד ב"דגני" הבוקר, בסלטים מוכנים ובמשקאות. גם לא תמיד יציינו את מקור הסוכר, והאמת שזה לא ממש משנה. כבר כתבתי על סוכר, בזוויות שונות ובהקשרים שונים (סוכרת, התמכרויות, תחליפי סוכר, מה מוריד סוכר, מה עושה סוכר למוח ועוד)
והיום אני מציג מחקר שפורסם במרץ 2019 בג'ורנל הרפואי Science, שמצא גם את המנגנון של סוכר (מעובד) על בסיס תירס והיווצרות סרטן המעי…אמנם נבדק בעכברים, ומצוין שיש לחכות לראות אם זה נכון גם בבני אדם…בכל זאת, אני מרשה לעצמי "לנבא" שהתוצאות יהיו זהות לחלוטין. ומעוניין לחסוך את זמן ההמתנה…ואולי, על הדרך, עוד מקרה מצער של סרטן שאיננו כורח המציאות…

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s