מיקרוביום - פרוביוטיקה·מעי רגיז (IBD)·מקדמי הגנה·סרטן ומניעה·תוספי מזון - E-NUMBERS

טיטניום דיאוקסיד – צבע מאכל

טיטניום דיאוקסיד – אבקה לבנה שמשתמשים בה בהמון תעשיות (תעשיית הצבעים, תעשיית הנייר, קוסמטיקה, משחות וקרמים וגם בתעשיית המזון המעובד והמשקאות). מספרו E-171 והוא מאושר הן על ידי ה-FDA והן על ידי המקבילה האירופאית EU. 
https://www.accessdata.fda.gov/…/cfdocs/cfCFR/CFRSearch.cfm…
https://www.ivyroses.com/Define/E171
משתמשים בו כבר יותר מ-50 שנים והמטרה המוצהרת שלו היא להפוך את המוצר ליותר נחשק מבחינה ויזואלית. כי לבן בוהק יותר מוכר יותר.
זה נמצא במסטיקים, במשקאות, בגבינות, גלידות, עוגות, במשחות שיניים רבות, בסבונים. ואנשים מקבלים אותו די הרבה… לפחות מי שלא קורא את המרכיבים של מה שהוא קונה, או לחילופין כי לא יודע את המשמעויות שזה עלול לגרום.

ובשביל זה אני פה…
כי אם קוראים עליו באינטרנט, אז אומרים שהוא לא עובר את מחסום המעי ושהוא לא מגיע למחזור הדם.
אבל לא אומרים מה הוא עושה אצלנו במעיים ולמה הוא כן עלול לגרום!!!
לא אומרים למשל שבגרמניה הוא אסור לשימוש, ובצרפת מראים דאגה גדולה ממנו ומבקשים לחקור אותו גם על בני אדם.

אבל מה הבעיה?
שהיום קיימים כל כך הרבה מזהמים, שכבר לא ניתן לדעת על אנשים, מה גורם למה. כי זה לא שאדם אוכל רק E171, הוא אוכל גם מזון עם שאריות ריסוס, הוא אוכל ושותה מתכות כבדות, הוא צורך המון מיקרופלסטיק וחומרים רעילים אחרים מתעשית הפלסטיק, הוא נושם אוויר מזוהם.

אז מה נשאר לעשות?
לחקור עכברים וחולדות. ולמרות שהם לא בדיוק כמו בני אדם, יש להם קשר גם לביולוגיה של גוף האדם. ומה שקורה שם סביר שיקרה גם אצלנו, גם אם לא באותה רמה.
במחקר הנוכחי שפורסם בג'ורנל הרפואי Frontiers in Nutrition במאי 2019 (אתמול), החליטו לבדוק את החומר הזה, כחלק מהבנה ש'ננו חלקיקים', חלקיקים ממש ממש קטנים הם גם מהווים גורם למחלות כרוניות כאשר השימוש בהם הוא רב ולאורך זמן. כמו טיטניום דיאוקסיד.

ומה מצאו במחקר?
שום דבר חדש… פשוט עוד חומר שמשפיע לרעה על המיקרוביום. הוא לא משנה את הרכב המיקרוביום, אלא את פעילותו על ידי כך שמשנה את צורתו/ מבנה שלו לסוג אחר של חיידק שנקרא ביופילם, וכך הם משנים את יעודם, הם נדבקים אחד לשני ולמשטח עליו הם גדלים, דבר שמעלה בסופו של דבר פרמטרים של דלקת מה שעלול לגרום לדלקת במעי, ובמצב כרוני גם לסרטן המעי. אחד השכיחים בעולם דהיום!

מחקר נוסף מיוני 2020 מהג'ורנאל הרפואי Small מאשש את אותם נתונים
ננו-חלקיקים של טיטניום די אוקסיד שמקורו בתוספי המזון, גורמים לתופעות לוואי חזקות במיוחד בעכברים שמנים: מיקרוביוטה דיסביוזיס מעי, דלקת במעי הגס ושינויי חלבון.

proteomic analysis shows that TiO2 NPs cause more alterations in multiple pathways in the liver and colon of obese mice than non‐obese mice. This study provides important information on the health effects of foodborne inorganic nanoparticles.

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s