מערכת חיסון·תוספי מזון - E-NUMBERS

תוסף מזון E-319 והקשר למערכת החיסון

הנה לכם עוד דוגמה שהמדע לוקח משהו טבעי, בריא, מונע מחלות לדוגמה פנולים (נוגד חמצון), כרעיון לשימור מזון, אבל הפקתו יקרה, לכן מחפש דרך להוזיל את העניין ומייצר חומר סינטטי במקומו.
הוא מקבל אישור מה- FDA האמריקאי ומה- EFSA האירופאי, שהוא בטוח לשימוש ולא גורם לתופעות לוואי.
כך הגיח לעולם בין היתר, חומר מונע חמצון E-319 טרט-בוטיל-הידרוקינון (tBHQ). על פי EWG, היא קיימת בכמעט 1,250 מוצרי מזון מעובד ויכול להופיע בדגים טריים, במשומרים במיוחד המכילים שמן ובמינון מוגבר בקפואים, שומנים למריחה (חמאה, מרגרינה), בקרקרים וחטיפים מלוחים למינהם, בפופקורן שמיועד למיקרוגל ועוד.
הבעיה היא שזה נמצא בהרבה מאכלים מתועשים שמכילים שמן ולא תמיד זה מצוין על התווית…
"It can be hard to know if you are consuming tBHQ, as it is not always listed on ingredient labels," 
ולא רק במזון הוא נמצא, אלא גם בתעשיית הדלק הביולוגי, בתעשיות פלסטיק וגומי כחלק מההפקה לחיזוק החומר הסינטטי, לקה לשימור דק ופרקטים ובקוסמטיקה.

חשוב לציין שמרבית האישורים של תוספי המזון (E) ניתנו לפני עשרות שנים וליצרני המזון אין תמריץ לשנות את הנוסחאות שלהם. לעתים קרובות מדי, ה- FDA למעשה מאפשר לתעשיית המזון והכימיקלים לקבוע אילו מרכיבים בטוחים לצריכה

Food manufacturers have no incentive to change their formulas. Too often, the FDA [allow] the food and chemical industry to determine which ingredients are safe for consumption

כימיקלים שעלולים לפגוע במערכת החיסון ולגרום לתקלה. נקראים אימונוטוקסיטי. השפעות מזיקות אלה עשויות להיות זמניות או קבועות והן כוללות: רגישות יתר, דלקות כרונית, דיכוי חיסוני, או פגיעה ביכולתו של הגוף להילחם בזיהומים מה שעלול לגרום לנזק לרקמות באמצעות תגובות חיסוניות לרבות מחלות אוטואימוניות.

ואז עוברות השנים, ואנחנו כבר ספגנו את זה לא מעט ואז מגלים דרך מחקר שפורסם באפריל 19 בג'ורנל
ederation of American Societies for Experimental Biology
שזה גם מפריע למערכת החיסון, הוא פוגע ביכולת תאי הדם הלבנים מסוג T- helper להעביר את המסר לתאים ברקמות שהנה מגיע וירוס האינפלואנזה, וכך נמנעת תגובה חיסונית מהירה ויעילה של שאר מערכת החיסון (T-killer) והייתכנות למקרים חמורים של זיהום עולה פלאים.
המחקר הזה גם מראה שמשך ההחלמה בנוכחות E-319 עולה בצורה משמעותית לעומת תזונה שלא נמצא בה.

מחקר שפורסם במרץ 21 בג'ורנל International Journal of Environmental Research and Public Health השווה בין בדיקות טוקסיקולוגיה במעבדה (ToxCast) לבין נתונים ממבדקי בעלי חיים קודמים ומחקרי מקור מהימנים אפידמיולוגיים.
החוקרים ניתחו בסך הכל 63 תוספי מזון ישירים שנמצאו ביותר מ -10 תוויות מוצרים שנמכרו בארה"ב בשנים 2018-2020. הם גם העריכו ספציפית תשעה PFAS מזוהים שעוברים מאריזות מזון למזון.
התוצאות אישרו כי החומר המשמר tBHQ (E-319) עשוי להשפיע לרעה על תפקוד מערכת החיסון.
חוקרי המחקר מדגישים את דחיפותו של המחקר והפצתו וזאת בגלל שהמגיפה מיקדה את תשומת הלב הציבורית והמדעית בגורמים סביבתיים שיכולים להשפיע על המערכת החיסונית. לפני המגיפה, כימיקלים העלולים לפגוע בהגנת מערכת החיסון מפני זיהום או סרטן לא זכו לתשומת לב מספקת של גורמי בריאות הציבור. כדי להגן על בריאות הציבור, זה חייב להשתנות.

The pandemic has focused public and scientific attention on environmental factors that can impact the immune system. Before the pandemic, chemicals that may harm the immune system’s defense against infection or cancer did not receive sufficient attention from public health agencies. To protect public health, this must change
https://www.ewg.org/news-insights/news-release/study-preservative-used-pop-tarts-and-hundreds-popular-foods-may-harm

במחקר נמצאו חומרי נפוצים נוספים לדוגמה: FD&C Red 3 (Erythrosine) שמשמש כצבע מאכל ושהשפיע על פרמטרים חיסוניים מרובים, אך החוקרים לא מצאו התייחסות למחקר כלשהו בבעלי חיים או אפידמיולוגיה בחומר הרעילות החיסונית של חומר זה.

ה- EWG מדגיש כי על ה- FDA לתת עדיפות ולשלב בדיקות חיסון מעודכנות כדי לזהות כימיקלים מזיקים בהערכות בטיחות סטנדרטיות כדי להגן על בריאות הציבור ורווחתו.

ה- EWG הוא גוף בלתי תלוי בארצות הברית שבודק את איכות המזון ומוצרי הצריכה והוא כבר התריע ב-2019 על "יותר מ-2000 תוספי מזון (E) שלא נבדקו בטיחותם".

המאמר הזה גם מתקשר גם למאמר אחר מיוני 20 שקבע "לתעשית המזון חלק עיקרי בחומרת החולי ומקרי המוות מקוביד-19 והממשלות עוסקות בכאילו". ובאופן כללי "מזון מעובד – Ultra-processed – מעלה סיכון למחלות רבות מהם מתים בטרם עת"

מסקנות חוזרות:
כמה שפחות מזון מתועש.
את ה E-numbers תשאירו על המדף בטח אם לא מכירים את כולם.
פחות חטיפים ומשומרים שמכילים גם שמן, שם ה- E-319 יותר נפוץ.
תחזרו לפופקורן של פעם, אם ממש רוצים. ותכינו בסיר עם מגבת.
תעברו לשמנים אורגניים איכותיים, שם אין חשש לדחיפה של חומרים כאלה.
המשך צריכה של מזונות מתועשים שמכילים חומרים רעילים, תגרום להמשך שימוש באותם חומרים.
מה שנשאר על המדף, הולך לפח, ולאורך זמן יוחלף…

אם מצאתם את המידע מענין ומועיל ורוצים לתרום להמשך העשייה למען בריאות טבעית מודעת לכולם, מוזמנים להפוך לתומך

כדי להתעדכן ראשונים מוזמנים להזין דוא"ל למטה

להשאיר תגובה

היכנס באמצעות אחת השיטות האלה כדי לפרסם את התגובה שלך:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s